Skip to main content

PROCES LA REALITATEA. Jurnalista Oana Dobre dă în judecată postul de ştiri

 

Publicitate

Jurnalista Oana Dobre intenţionează să dea în judecată Realitatea TV, deoarece conducerea refuză să-i plătească salariul.

Postul de ştiri nu este la prima situaţie de acest gen. Paginademedia.ro a publicat ieri povestea unui fost jurnalist al postului căruia şefii au „uitat” să-i semneze contractul de angajare. Citiţi povestea întreagă AICI.

În cazul Oanei Dobre, care este însărcinată, conducerea a încetat să-i plătească salariul după ce jurnalista a refuzat să meargă la negocieri cu Daniela Ionescu (preşedinte al comitetului creditorilor de la Realitatea şi director la GMG Media Box, firma lui Cozmin Guşă). "Sunt însărcinată şi legea română mă apără de orice intervenţii ale angajatorului în contract în această perioadă", explică jurnalista.

Povestea integrală, în continuare: 

Acum doua zile, spuneam că mă pregătesc să fac ceva ce nu am mai făcut niciodată. Întotdeauna m-am despărţit civilizat de angajatorii mei, fie că au fost televiziuni, fie ziare (şi în 12 ani au fost căţiva). Niciodată, însă, nu mi s-a întâmplat ce mi se întâmplă acum. Pe cale de consecinţă, iata ce ma vad nevoita sa fac:

Rămân, cel putin deocamdata, la Realitatea TV. Dar o dau in judecata. Pentru ca refuza sa imi plateasca salariul de pe cartea de munca. De ce refuza? Probabil pentru ca si eu am refuzat sa negociez cu doamna Dana Ionescu.

De ce am refuzat? Din doua motive: primul ar fi ca sunt insarcinata si legea romana ma apara de orice interventii ale angajatorului in contract in aceasta perioada. De ce nu demisionez? Pentru ca angajatorul Realitatea TV imi datoreaza legal sprijinul birocratic pentru perioada prenatala. Angajatorul a fost notificat de situatia mea mea inca din a doua luna de sarcina. Al doilea motiv pentru care refuz modificarea salariului: nu am inteles nici pana acum calitatea oficiala in care doamna Ionescu renegociaza salarii.

In urma cu doua saptamani, m-a invitat la o intalnire in acest scop si, la cele doua obiectii ale mele, mi-a raspuns si ea cu doua idei destul de diferite: prima, ca ar fi bine sa nu ma astept sa imi mai iau salariul. A doua, ca statia isi doreste in continuare foarte mult sa ramanem prieteni si chiar sa continui sa vin in studio.

I-am multumit politicos pentru oferta de prietenie, dar am preferat sa merg la avocat. Stiu ca abuzul angajatorului va continua si ca nu am prea multe sanse sa-mi vad banii cuveniti prea curand. Dar prefer sa aleg in continuare drumul drept in locul unei "coabitari" cu note dubioase de subsol.

Oana Dobre a publicat întreaga poveste pe pagina ei de Facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bibi bibi
    Nu toti. Doar daca e un atacant bun, cautat... si cand se transfera.
  • Doriana Doriana
    A da Realitatea TV in judecata, stiind ca e in insolventa, e ca si cum ti-ai canta de unul singur la inmormantare.
    Anticipation of death is worse than death itself? What an oppressive culture!
  • pe bune pe bune
    eu sunt "desteapta": aia...
    Cine a facut comparatie intre medic si ziarist? Doar tu ai putut sa o faci, in rest era vorba de o analogie de traiect profesional, perfect valabila si demonstrabila.
    Sau, uite una pe care tu sa o pricepi mai bine: un atacant de fotbal, daca se transfera la un alt club, real madrid sa zicem, isi sporeste valoarea profesionala?
    noapte buna copiiiiiiiii....!
  • dady dady
    mai sunt si altii care au dat REALITATEA TV in judecata ... bravo Oana!!!... da-i in judecata !!!
    Subiectul era nedreptatea pe care a suferit-o Oana Dobre ... titlul era ca va da in judecata Realitatea TV ... restul nu conteaza!
    Bafta Oana!
  • Hossu Hossu
    Tin sa te informez ca... capitalismul trece printr-o mare criza tocmai pentru ceea ce sustii tu. Serviciile din occident si productia sunt trimise in India si China, unde forta de munca e foarte ieftina. OK pentru diferenta de salarii, dar nu cànd se ajunge la proportiile din vremuriile noastre. E corect ca cine are o munca de raspundere sa castige de 10, hai 50 de ori mai mult decat un muncitor, insa cand castiga mai mult de 100 ...se numeste exploatare. Si asta n-a inventat-o Ceausescu. Cat despre jurnalisti, putin isi merita numele. Odata se zbateau sa aduca stiri proaspete de pe teren, acum cu web-ul...mare branza.
  • rares rares
    Draga Hosu, problema asta cu "ë corect, nu e corect" e o aiureala. Legea o fac cererea si oferta. E CAPITALISM, S-A DUS CEAUSESCU!!! Daca ar fi 500 de ingineri IT pe piata muncii si doar 10 locuri de munca in domeniu, ar fi platiti foarte prost, logic! Pentru ca ar fi oferta mare de forta de munca si oferta scazuta de locuri de munca. E simplu! Toni, e buna asta cu ”suntem multi”. :)) mi-aduc aminte de Lapusneanu.
  • Toni Toni
    e corect ce zici, nici nu stii cata dreptate ai
  • sapa de lemn sapa de lemn
    pai na... daca tot se dau la televizor, de ce sa nu am o parere despre ei? daca ar sta acasa si ar povesti cu vecinele despre politica, ar fi ok. asa-zisii analisti jurnalisti pupatori de dosuri tre sa isi asume ca daca apar in spatiul public, oamenii pot sa aiba pareri pro sau contra despre ei. ca si despre tine, ca si comentariul tau e in spatiul public. eu cred ca dobre, la fel ca toti jurnalistii inregimentati, e scirboasa. in romania jurnalistii nu doar informeaza si analizeaza, ci emit judecati, interpreteaza, isi spun parerea, cind de fapt ar trebui sa prezinte doar faptele si sa lase telespectatorii sa decida.
  • Florina Florina
    Imi place la nebunie gasca Kiko, Toni, etc. Limbaj elevat, argumente solide, dovezi incontestabile de inteligenta si impartialitate. Adica exact calitatile necesare ca sa-i judece pe altii. As propune infiintarea unui tribunal al poporului care sa-i judece pe jurnalisti in functie de moaca, salariul vehiculat pe la colturi, buzile din care se alimenteaza, relatiile cu mancatorii de rahat si intuitia de care dau dovada fata de persoanele care li se fac pres in fata si varsa latrina in spate. Cei trei ar putea face parte din acest tribunal iar cei care au alte pareri fata de majoritatea pe care cu onor o formeaza, sa nu mai poata posta ... e evident ca doar ei pot avea dreptate.
  • Toni Toni
    mai rares tu nu vezi ca esti singur iar noi suntem multi?
  • Hossu Hossu
    ...frustrare, prostie, lasitate, mizerii de pareri, pietre in rahat, potai, chelalaind, noroi... Ce frumoase cuvinte folosesti despre cei care nu-ti impartasc parerea! Daca citesti mai bine, cei dinaintea ta nu au injurat pe nimeni. A nu fii de acord cu ceva nu inseamna ca ai idei mizerabile. Am un prieten inginer la petrol si gaze...Are 45 de ani, face ture si lucreaza in conditii periculoase departe de casa si de familie. Nu castiga cat castiga fatuca asta.
    E doar o comparatie, nu noroi.
  • bibicu bibicu
    da bine i-ai zis
  • marius marius
    cica nu pleaca de la realitatea ,pai normal ca nu pleaca ca nu o mai primeste varanul inapoi dupa cati bani a luat de la el sa faca spume la gura despre basescu si pdl ea ca o nerecunoscatoare a plecat la concurenta ...stai linistita draga ziarista de 2 lei mai ai o sansa la ceilalti ratati de serviciu romanica tv
  • rares rares
    Cata frustrare, cata prostie, cata lasitate. Aveti si voi niste mizerii de pareri si tineti mortis sa le aruncati ca pe niste pietre in rahat. Ii improscati pe altii, dar va improscati si pe voi insiva. Sunteti genul de oameni care prind curaj doar atunci cand sunt siguri ca se pot pierde in multime sau cand se pot ascunde sub un pseudonim. Daca ar fi sa va sustineti opiniile prinvindu-va interlocutorul in ochi, ati fugi ca niste potai, chelalaind. Va luati de o femeie la modul jalnic doar pentru ca nu va place prestatia ei la televizor sau pentru ca va imaginati ca ea castiga mai multi bani decat voi. Oricat ati arunca noroi asupra ei, tot nu o sa va ridicati de unde sunteti.
  • Pascu Pascu
    Scutiti-ma cu lectiile de verticalitate. Au ajuns tot felul de nulitati sa castige salarii de mii de ieuro pentru ca ei fac jurnalism, dom'ne. Mai era aici o desteapta care comenta ca traseismul e bun, ca si medicii daca se muta de la un spital la altul nu sunt blamabili. O comparatie excelenta, ce sa mai..De unde pana unde comparam un jurnalist cu un bagaj intelectual suspect de mic cu un medici care muncesc pe branci si salveaza vieti? Oana Dobre nu salveaza decat .doc si .docx, iar continutul lor e infiorator. Cu ce ma ajuta ca vine la birou la 8 si pleaca noaptea la 11 daca nu exista calitate?
    Oana Dobre, decat sa te plangi, nu mai bine ne spui cati bani castigi? Nu de alta, dar sa judece fiecare in ce masura meriti tu acel salariu. Eu stiu despre cati bani e vorba, dar nu se cade sa fac eu publica informatia. Sunt multi bani, mult prea multi pentru un jurnalist fara culoare, fara verb. Sincer, 80% din presarii de azi ar trebui sa treaca la ritualul catarhic al muncii pe teren, al vremurilor in care ai bani de-o cafea dimineata si de un sendvis la pranz. A, si cand spun munca de teren nu ma refer la a te trage in poze cu niste militari, if you know what I mean.
    Asta pentru a nu-ti uita niciodata conditia. Fiindca pozitia ta de mare ziarist la Realitatea s-a construit pe plecarea resursei umane in masa la RTV.

Trimite un comentariu

sus