Skip to main content

SURPRIZĂ. Răzvan Corneţeanu, acţionar la HotNews. Ce spune Ioan Mărgărit, fondatorul Hotnews

 

Publicitate

UPDATE 2: “Intrarea lui Răzvan Corneţeanu în acţionariat este doar o chestiune tehnică: este o tranzacţie între asociaţi cu care am fost de acord”, a declarat pentru Paginademedia.ro Ioan Mărgărit, fondatorul Hotnews. Poziţia lui, în articol.

UPDATE 1. HotNews a emis astăzi un comunicat ce anunţă noua schimbare de acţionariat. Potrivit informării, Corneţeanu a preluat participaţiile lui Cristian Sima, PDG la SIBEX Sibiu. Comunicatul integral, în continuare.

Răzvan Corneţeanu, fostul manager Adevărul Holding, a devenit acţionar în firma Media Bit Software care deţine HotNews.

Corneţeanu a intrat în acţionariatul firmei la începutul acestei săptămâni, cu o participaţie de 9%.

Acţionariatul Media Bit Softwar: 

  • Saliatean Diana Tereza - 4,5%
  • Ţimbolschi Preoteasa Ionel Mărgărit - 36,9%
  • Ţimbolschi Preoteasa Manuela - 31,4%
  • Woinaroski Andrei - 18%
  • Corneţeanu Răzvan - 9%

Răzvan Corneţeanu a fost cel care a pus bazele trustului Adevărul Holding, după plecarea de la Ringier. Până în 2010, a fost director general al grupului deţinut de Dinu Patriciu. A plecat chiar de 1 aprilie, după o şedinţă furtunoasă, pe care Paginademedia.ro a relatat-o pe larg, aici.

În prezent, are în derulare contracte de consultanţă media unor clienţi internaţionali, în UcrainaRusia şi Belarus.

Ioan Mărgărit, fondator Hotnews:

“Intrarea lui Răzvan Corneţeanu în acţionariat este doar o chestiune tehnică: este o tranzacţie între asociaţi cu care am fost de acord”, a declarat pentru Paginademedia.ro Ioan Mărgărit Ţimbolski, fondatorul Hotnews.

Ioan Mărgărit Ţimbolski, pentru Paginademedia.ro:

“Când Cristian Sima a spus că intenţionează să vândă, prima problemă care s-a pus a fost să fim de acord cu viitorul asociat. Suntem de acord şi ne bucură intrarea lui Răzvan Corneţeanu, pentru că noi îl cunoaştem de mult timp, am şi lucrat cu el.”

“Este o chestiune tehnică: un asociat, Cristian Sima, a vândut părţile sociale altcuiva”, a spus Mărgărit.

A fost şi un angajament de investiţii sau de adus oameni?

“Nu a fost vorba de niciun angajament. Nu am discutat această problemă.”

Va avea o implicare executivă?

“Nu va avea o implicare executivă. Răzvan Corneţeanu este un investitor, aşa cum a fost şi Cristian Sima. Cum spuneam, este este un schimb de părţi sociale, care ne bucură. Îi urăm bun venit în online.”

Ioan Mărgărit şi Răzvan Corneţeanu se cunosc din perioada Ringier. Ioan Mărgărit a fost până în 1999, redactor şef adjunct al săptămânalului economic Capital, editat de Ringier. Manuela Preoteasa, acţionar Hotnews, a fost redactor la Capital.

Comunicatul integral Hotnews, în continuare: 

MediaBit Software SRL, editorul HotNews.ro, are un nou asociat: Razvan Corneteanu, fost director General Adevarul Holding (2006-2010) si Director Executiv Newspapers Ringier Romania (2000- 2006). Totodata, Cristian Sima, PDG la SIBEX Sibiu, se retrage din actionariatul MediaBit Software, ramanand alaturi de noi in calitate de prieten si colaborator.

Razvan Corneteanu a performat aproape 20 de ani in industria mass-media, dar este prima data cand se alatura in calitate de investitor intr-o platforma de comunicare online. Ii uram lui Razvan bun venit alaturi de noi si ii admiram curajul de a risca intr-o industrie care nu are rabdare.

"Am apreciat dintotdeauna modul in care HotNews.ro a stiut sa ramana una din putinele voci care nu a uitat ca jurnalismul de calitate se face investind in viitor, pastrand echilibrul chiar cand ai o anumita opinie si mai ales se face cu oameni de calitate. Si prin aceasta investitie imi reafirm atasamentul pentru «jurnaliştii care n-au predat armele profesiei lor în mîna patronilor», aceasta specie devenita rara in Romania si despre care mai citesti doar pe blogurile unora dintre ei.", a declarat Razvan Corneteanu.

HotNews.ro (HN) a fost lansat in aprilie 2000, sub numele RevistaPresei.ro, de catre un grup de ziaristi si informaticieni. In jurul HN s-au dezvoltat in urmatorii ani mai multe proiecte de content online– cele mai cunoscute: DomnulePrimar.ro, SmartWoman.ro, StyleReport.ro, MedLive.ro, WebPR.ro, editiile HN in engleza si spaniola.

Despre acest subiect a scris iniţial Adevărul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Ce mega-plasa mi-am luat cu comentariul de mai sus!
    Am fost la fel de naiv precum Daianu.
    Dar eu am pierdut doar un pic de timp, nimic altceva.
    Noroc domn' Simache, bucurati-va din plin de negrese si thailandeze!
  • impartialu de serviciu impartialu de serviciu
    De la zecile de milioane a lui Patriciu, la buzunarele goale a lui Margarit?
    Frate vezi ca in viata lui Corneteanu n-a facut nimic decat sa promita ca stie iar in final sa cheltuiasca zeci de milioane copiind proiecte de succes ale altora, carora le reusise cu cateva mii. Sau mai bine zis tot ce-a facut a fost sa fure de la Ringier si bineinteles PAtriciu, sa forteze subalternele sa se culce cu el, si sa muste pe oricine reprezenta o amenintare. In plus este si profund agramat. pacat de tine margarit, daca crezi ca o sa-ti dea vreun ban te inseli amarnic. de luat iti va lua sigur.
  • Zakiro Zakiro
    HotNews brand curat? Ce gluma buna.
  • fost subordonat fost subordonat
    Hiper-dictator omul, se baga in toate, el trebuie sa decida si ce culoare are hartia igienica de la wc. Dar bun manager pentru Romanica. Multi il injurau la AH, destui il pupau in dos, dar TOTI il regretam. Probabil este singurul manager roman de presa care are cuvant, chiar daca mai degraba si-ar taia o mana decat sa-ti mai dea 5 RON in plus la leafa. Daca ar fi mai uman, daca ar discuta mai mult cu sclavii, ar avea enorm de castigat. Succes!
  • Mircea Mircea
    Pentru basisti.
  • profesor profesor
    Hotnews ... una din cele mai credibile surse de informare.
  • paul S paul S
    Un ziarist bun s-ar intreba "bai taticule, care-i clou-ul" la faza asta cu Cornete?
    Ce sa caute Cornete actionar la un site?
    Daca-l dadeau pe Cornete banii afara din ferma, gasea un Oltchim ceva, o covrigare rurala.
    Sunt multe investitii simple care aduc bani mult mai multi decat un site.
    ROI-ul e cam mic (pentru cine se uita la Arena Leilor).
    Dar, umilit, calcat pe fata de Patriciu, flegmat apoi de Imre, are toata motivatia (+know-how-ul) pentru a construi ceva mai mare, pornind de la site-urile lui Margarit.
    Cred ca va aparea ceva mare.
    Hotnews e hiperbasist.
    Dupa 8 ani de basism, cu asfaltari, borduri, hidroelectrica, sali de sport, udrisme, videnisme, trebuie sa existe enorm de mult cash deoparte care trebuie sa iasa cumva la lumina si sa fie bagati in ceva.
    Sa vedem ce va fi!


    ROI
  • geana geana
    Hai sa fim corecti! Hotnews nu straluceste de impartialitate. Suntem multumiti daca doar se fac eforturi pentru atingerea ei! Cat despre revenire lui Razvan Corneteanu ma bucur imens. In sfarsit revine un om care stie sa faca performanta si care va ridica stacheta acolo unde ilustre nulitati ca R Ionescu vor ajunge doar in visele lor erotice! :) Profesionalismul pe care o sa-l insufle o sa salveze viata multor jurnalisti, indiferent de publicatia la care presteaza indiferent de forma ei, online sau print. Trebuie doar sa mai lucreze foarte putin la relatia dintre el si angajatii din esalonul doi si trei care in ultima vreme a prestatiei la Adevarul s-au simtit parasiti in vartejul amantlacului si toanelor celor ce formau cercul intim al managementului. Sincer!!!…. acest anunt inseamna balonul de oxigen de care are nevoie TOATA PRESA. Sa nu fiu inteles gresit! Nu este un mesia, dar in cazul nostru este NR. 1 in tot ce face! Razvane!……. arde-i pe moftangi!
  • fan al lui Corneteanu fan al lui Corneteanu
    Bine ai revenit, Razvane, in lumea presei de la noi! Hotnews e un brand curat, tu esti un manager de exceptie, dupa care multi plang in AH, care acum e ruinat de Imre si va fi, probabil, desfiintat de Ionescu. Succes!
  • tapia tapia
    e in moarte clinica de mult...
  • Emil Emil
    Wow, iar a aparut Cornete !!! - Parca vroia sa fie primar... si-a revenit din depresia nealegerii ?

Trimite un comentariu

sus