Skip to main content

29 octombrie: Şeful TVR a revocat ordinul privind procesul de selecţie din cadrul restructurării de personal

 

Publicitate

DECIZIE LA NIVELUL CONDUCERII TVR. Preşedintele director-general al TVR, Claudiu Săftoiu, a semnat actul de revocare a procesului de selecţie din cadrul restructurării de personal, scrie Evenimentul zilei. Preşedintele director-general a semnat actul de revocare a Ordinului nr. 661/2012 de punere în aplicare a procesului de selecţie din cadrul restructurării de personal, parte a Programului de redresare economică a SRTv, aprobat de CA.

Astfel, în şedinţa programată astazi Consiliul de Administraţie va primi, spre analiză documentele aferente procesului de selecţie a personalului din TVR. Procedura a dus la dispute aprinse şi a scos salariaţii TVR în stradă.

„Reforma în TVR este un proces contra cronometru. (...) Pe cale de consecinţă, sub presiunea impusă şi de termenele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie este obligat să finalizeze, până în decembrie, redresarea economică şi organizaţională a televiziunii publice”, este ultimul anunţ făcut de Claudiu Săftoiu.
Elwis contra Săftoiu. Şeful TVR îşi ia cuvintele înapoi


STUDIU DESPRE INDUSTRIA DE CONŢINUT. Internetul a devenit prima alegere, după TV, în ceea ce priveşte sursa de informare, potrivit unui studiu efectuat de Comisia Europeană şi citat de DailyBusiness.ro.

Concluzii desprinse din acest studiu:

  • Printul rămâne principala sursă de venit a majorităţii publisherilor, cu toate că publicitatea online a crescut cu circa 7% la nivel global în 2010.
  • Industria editorială europeană este cea mai mare din lume şi cuprinde un total de 83.472 de companii. Cele mai mari sub-sectoare în ceea ce priveşte numărul de firme sunt editurile de carte (31 813 sau 38,1%) şi de reviste (18 975 sau 22,7%). Publisherii ziarelor ocupă cel mai mic sub-sector, cu doar 9.006 firme în Uniunea Europeană (mai puţin de 11 procente din total).
  • Declinul general al vânzărilor presei scrise nu a coincis cu dezvoltarea procesului de digitalizare. Acesta a început mult mai devreme şi a fost cauzat în special de modificările modelelor de consum şi al unei pieţe mai competitive, cu marje de profit redus şi preţuri mai mici.
  • În timp ce vânzările de publicitate au crescut în medie cu 37% în perioada 1997-2012 bugetele de publicitate din presa scrisă au scăzut cu 7,8 procente.

10 lucruri despre media şi industria de conţinut. Cele mai importante transformări din ultimii ani


MEDIAFAX A LANSAT O PLATFORMĂ DE INFORMAŢII POLITICE. Mediafax a lansat site-ul politicieni.mediafax.ro, o platformă care oferă oamenilor politici un canal credibil de comunicare cu cetăţenii, iar publicului larg acces la date şi informaţii despre politicieni, anunţă Mediafax.

Lansată înaintea alegerilor parlamentare, www.politicieni.mediafax.ro îşi propune să ofere date despre peste 8.000 de politicieni aflaţi în funcţii publice, atât parlamentari, cât şi aleşi locali.
Platforma cuprinde informaţii structurate despre sistemul politic românesc: instituţii de stat şi structura acestora (Preşedinţie, Guvern, ministere, primării, consilii judeţene, prefecturi - descriere, conducere, membri, contact); partide politice (descriere, conducere, membri, locuri în Parlament, istoric, ideologie, statistici de prezenţe/absenţe ale parlamentarilor-membri, membri migraţi la alte partide); politicieni (date generale, CV, declaraţii politice şi de avere).
MEDIAFAX a lansat www.politicieni.mediafax.ro - cea mai complexă platformă politică din România


4G INTRĂ PE FRECVENŢE RADIO. Benzile de frecvenţe radio de 900 şi 1.800 MHz vor putea fi utilizate şi pentru servicii de comunicaţii de generaţia a patra (4G), pentru a impulsiona furnizarea de servicii de comunicaţii mobile multimedia şi transmisii de date, notează Mediafax.

Conform unui proiect de decizie dat publicităţii de ANCOM, operatorii care deţin licenţe de utilizare a acestor benzi vor putea să ofere şi servicii de comunicaţii de generaţia a patra prin intermediul tehnologiilor LTE sau WIMAX în aceste frecvenţe.
În prezent, drepturile de utilizare a acestor benzi sunt deţinute de trei operatori - Orange România, Vodafone România şi Cosmote România.
Benzile radio de 900 şi 1.800 MHz vor putea fi folosite şi pentru servicii de telecomunicaţii 4G

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tase tase
    Am inteles ca domnului din foto i s-a urcat deja functia la cap ...
  • Horea Horea
    Informatia referitoare la "DECIZIE LA NIVELUL CONDUCERII TVR" era cunoscuta inca de vineri 26 Octombrie!

    Fiti mai promti pe viitor!

Trimite un comentariu

sus