Skip to main content

ISTORIE. Lucian Mândruţă, suspendat de Pro TV. Acum 12 ani. Bryan Adams a fost de vină

 

Publicitate

Lucian Mândruţă a fost sancţionat dur de PRO TV pentru o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Bryan Adams, înainte ca acesta să sosească în România pentru a susţine un concert. Se întâmpla în anul 2000, iar pentru greşeală facută, Mândruţă ieşit din emisiunea Profeţii despre trecut în care îl seconda pe Silviu Brucan.

Articolul publicat în urmă cu 12 ani în ziarul Libertatea a fost „dezgropat” de site-ul impactnews.ro, ca parte a unui proiect ce presupune publicarea unor materiale de arhivă ce nu au apucat să apară pe internet.

Totul a început de la un fax trimis de Lucian Mândruţă la fan-clubul Bryan Adams din Canada, în care susţinea că nu înţelege cum un artist cu convingeri liberale poate concerta pentru un fost partid comunist. Copii ale faxului au fost retrimise din Canada peste tot: de la Bryan Adams personal, până la sediul PDSR şi Ambasada Canadei la Bucureşti.

Organizatorii l-au contactat pe directul MediaPro, Adrian Sârbu, şi s-au plâns de gestul lui Mândruţă. Drept urmare, angajatul PRO TV a fost sancţionat, el având interdicţie de a mai apărea pe sticlă ceva vreme.

Reacţia lui Silviu Brucan

"Lucian a făcut o greşeală mare, o greşeală de tinereţe care se plăteşte scump, din păcate. Deocamdată rămâne pe tuşă. Este o pierdere mare pentru mine, pentru că mă înţelegeam foarte bine cu el. Să se gândească mai bine înainte de a face ceva. Un redactor de televiziune nu trebuie să ia asemenea poziţie, pentru că se presupune că este neutru în problemele acestea", declara la acea vreme Silviu Brucan, pentru ziarul Adevărul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bobby Bobby
    Si mie mi-a devenit simpatic dupa ce i-am citit una dintre postarile de pe blogul sau, Inchirieri de idei, de la adresa: http://lucianmindruta.com/
  • adrian adrian
    Balbutza are o stea norocoasa si se numeste ... Adrian Sarbu, care l-a avut mereu in Pro printre putinii sai favoriti. In rest, individul este slab, balbait, labil ca o domnisoara incepatoare la un job, superficial si nu evita sa se bage ca musca in rahat in lucruri care il depasesc si il fac penibil. Deja sunt celebre "scaparile" de la Observator, scuzele in direct, emisiunea ratata de la Antena 2, job-ul de director la Ziarul Financiar :)) etc.
    Aaa, si uitasem ce pilot grozav e, PR-ist bun si, dupa modelul Firea, o alta experta in toate, o fi si vreun politician nemaipomenit.
    Cei care au lucrat cu el, stiu ca e vai de capul lui. Dar asta e boala din ce in ce mai raspandita in Romania, unde multe alte "vedete" de televiziune dau lectii de politica, business, morala, deontologie....Brrr, m-am saturat si de papitzoiul asta si de altii ca el, de toate baloanele astea de sapun. De ce nu dati mai multe stiri despre oameni de valoare, ca mai sunt si academicieni, artisti, scriitori in tara asta, sau ca sa vorbim doar de media oameni ca CTP, Dinescu, talentati ca Esca sau Bartos. Mai bine si-ar vedea lungul nasului ratatii de teapa lui mindruta, iar voi n-ati mai da stiri cu toate nulitatile. Daca nu le-ati mai atata atentie, poate s-ar ocupa doar de ceva de ce sunt in stare sa faca, ceva util si altora totusi
  • kokojanel kokojanel
    mie chiar mi se pare tare gestul lui...ok, action-reaction, dar gestul e fain
  • pif pif
    mie mi se pare f tare ce a facut Mandruta atunci. nici eu nu-l simpatizam, dar asta chiar arata ca de bine de rau ii pasa de una alta pe lumea asta.
    ca sa nu mai zic ca e HA HA ce soc or fi avut protevistii cand au auzit ce-a facut. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))mega LOL
  • aidan aidan
    uite, ca nu stiam ca mandruta are caracter si a avut curajul sa aiba si atitudine! chiar asa, nu-l deranja mirosul de banuti comunisti pe nenea cantaretul? presupun ca una e batutul cu pumnul in piept si alta batutul peste buzunarul doldora. ma bucur ca l-a atins pe iliescu si de acum voi fi atenta la mandruta.mi-a devenit simpatic.
  • kiko kiko
    hehehe, ce pezevenghi mandrula... trimitea faxuri fan cluburilor... de parca asta scria in fisa postului...
  • cititorul cititorul
    Domnule Catalin, daca v-ati uita si in clippingul din ziar ati vedea ca asa a scris autorul articolului din 2000. Ceea ce cititi dumneavostra este o redare a ceea ce s-a scris atunci, asa CUM s-a scris atunci
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Mersi de observatie. A fost o scapare :).
  • Catalin Catalin
    Doamna sau Domnisoara Iulia Bunea, va rog sa-mi explicati si mie ce e ala "fun-club" :).
  • Meggy Meggy
    Cel putin el e coerent, ceea ce nu-i prea caracterizeaza pe
    cine a criticat si de cine a fost criticat. ;)
  • parerea mea parerea mea
    ce s-a basicat hoasca de Iliescu cand a vazut asa fax. A pus mana pe telefon si l-a sunat pe tatucu Sarbu, cu care a "petrecut" revolutia in direct,si asa l-au tras pe balbuta pe dreapta.
    Brucan totusi avea dreptate, asa ceva nu se face in calitate de jurnalist. Asta in 2000, dar daca ar trebui sa judecam astazi gestul lui balbuta, cu siguranta acesta ar pali de jena in comparatie cu "obiectivitatea" jurnalistillor de azi.
    Este suspendat Gadea, sau Ciutacu pentru ca sunt partizani? ce-i drept nici Voiculescu nu se compara cu Sarbu (mai putin faptul ca amandoi "shuntesc" statul la fiecare ocazie ce li se iveste).
  • mircea mircea
    nu va faceti voi grija de manuta ca e caldut pe la MF "maestru de ceremonii" :))
  • Marian Georgescu Marian Georgescu
    Inca se vede aceasta linie a lui Maruta si acum. Pe facebook e cel mai basist om din lume.
  • Viorel Viorel
    bai manuta fara *uta, trebuia sa inveti de la Brucan, mai nene, cand mai puteai; acu esti pe linie moarta, maestre
  • Viorel Viorel
    problemele individului se vad inca din tinerete. Bryan Adams a crezut ca intra intr-o tara africana din cauza acestui indivit dat afara de pe la toate televiziunile. Acum poate sa se introduca in politica, are un viitor stralucit

Trimite un comentariu

sus