Skip to main content

PROCES: Cancan, obligat să-i plătească lui Ştefan Bănică 35.000 de euro, în cazul copilului Adrianei Nicolae

 

Publicitate

Ştefan Bănică jr. are câştig de cauză în procesul cu Cancan. La un an de la apariţia unor articole despre copilul Adrianei Nicolae, care sugerau că Bănică este tatăl, instanţa a luat o decizie: 35.000 de euro daune.

Într-un comunicat trimis Paginademedia.ro de avocatul lui Ştefan Bănică jr. se explică modul în care este împărţită suma, dar şi motivele care au dus la această decizie.

Hotărârea luată de Judecătoria Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, iar considerentele ei nu au fost încă redactate.

Poziţia trimisă Paginademedia.ro de avocatul Mihail Barbu, în numele lui Ştefan Bănică:

"Joi, 22 noiembrie, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea de chemare în judecată formulată de domnul Ştefan Bănică, prin avocat Mihail C. Barbu, pentru publicarea în 4-7.02.2011 în Cancan, Cancan de weekend şi cancan.ro a articolelor: „Bănică Jr. va avea un copil din flori?“(„Presupusa amantă a lui Ştefan Bănică e însărcinată?“), „Separaţi şi supăraţi (Reacţia Andreei Marin, după ce a aflat de presupusul copil din flori al lui Bănică Jr „Zâna“: „E o mizerie“)“, „Adriana Nicolae despre tatăl copilului ei: Este un actor cunoscut, un fost iubit al meu şi îl cheamă Junior“, „S-au dus de mână la petrecere“

Prin Sentinţa din 22.11.2012, pronunţată în dosarul nr. 7521/299/2011, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a obligat pârâţii S.C. C Web Publishing S.R.L. (fostă Cancan Media S.R.L.), Stan Monica şi Pătra Georgiana Mădălina, în solidar, la plata sumei de aprox. 33.500 de euro (15.000 euro, cu titlu de daune morale, pentru încălcarea dreptului domnului Ştefan Bănică la viaţă privată, 15.000 de euro, cu titlu de daune morale, pentru încălcarea dreptului domnului Ştefan Bănică la imagine, onoare, demnitate şi reputaţie şi 14.786,73 lei cu titlu de cheltuieli de judecată).

De asemenea, a obligat pârâţii S.C. C Web Publishing S.R.L., Stan Monica şi Pătra Georgiana Mădălina să asigure pe propria cheltuială publicarea hotărârii judecătoreşti în cotidianul Cancan şi în săptămânalul Cancan de weekend în paginile 4-5, precum şi pe site-ul www.cancan.ro, în formatul în care au fost publicate şi articolele incriminate, iar pe S.C. C Web Publishing S.R.L. (fosta Cancan Media S.R.L.) a obligat-o suplimentar să elimine de pe site-ul www.cancan.ro articolele incriminate în cauză. (Ediţia de print a ziarului Cancan nu mai există în prezent, n. red)

Această hotărâre este rezultatul verificărilor făcute de instanţă pe baza tuturor probelor care s-au administrat în ultimul an, în procedura judiciară reprezentarea domnului Ştefan Bănică asigurându-se prin Casa de avocatură Barbu.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, iar considerentele ei nu au fost încă redactate.

Aşteptăm ca cei care şi-au făcut un scop comercial din încălcarea drepturilor la viaţă privată, la imagine, onoare, demnitate şi reputaţie să înţeleagă gravitatea faptelor lor ilicite şi să-şi canalizeze pe viitor capacităţile spre promovarea informaţiilor reale şi a opiniilor pertinente cu respectarea drepturilor tuturor celor implicaţi, inclusiv dreptul publicului de a primi date corecte."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udeanu cristiana udeanu cristiana
    b1ine le a facut trebuia sa le ceara daune morale mult mai mari 1 sufernta familiei la o asemenea minciuna tinind cont ca minorii inteleleg citusi de putin problemele pentru ca hai sa fim seriosi la o asemenea veste andreea nu cred ca a ramas impasiva 2 de ce nu esti onesta sa spui cu adevarat cine este tatal copilului tinind cont ca un copil nu este o jucarie chiar daca nu stie cine este tatal de ce lovesti intr o familie care nu are nici o legatura cu aventurile tala amoroase 3 merita chiar si putina lipsa de libertate pentru marturie mincinosa FELICITARI STEFAN CA AI DAT DOVATA DE UN SOT CARE NU ISI INSEALA SOTIA INDIFERENT DE TRCUTUL TAU ANDREEA NU MERITA ATINSA NICI MACAR CU O FLOARE CUM SE SPUNE DAR SA O FACI SA SUFERE LA MULTIANDREEA SI SA FITI FERICITI CA SI PINA ACUM
  • gabi gabi
    ffff bine bravo lui,si ar trebui sa fie exemplu si pt alti
  • mariana mariana
    Felicitari Stefan Banica, asa le trebuie acestor mizerii de asa zisi ziaristi.
  • ana ana
    Super. Luati de aici, "jurnalistilor" Cancan, acesti paraziti ai presei!
  • Anca Anca
    trebuia si ceva puscarie la asta
  • didi didi
    in titlu 35 de mii de euro daune, in articol 15 mii de euro plus 15 mii de euro... iar 14 mii de lei sunt cheltuieli de judecata... deci 30 de mii de euro plus 14 mii de lei, voua va dau 35 de mii de euro?
  • Florin Paiu Florin Paiu
    Libertatea a pierdut un proces de 20.000 euro cu mama lui Cristi Chivu dupa ce marele ziarist Florin Saiu (acum promovat pentru "merite" red sef adjunct) a scris minciuni despre aceasta. Iar asemenea aberatii au fost incuviintate de toti sefii lui Saiu de la acea vreme: Toma, Ana Nita si Antoniu.

Trimite un comentariu

sus