Skip to main content

TVR, în revizie tehnică în noaptea alegerilor din SUA

 

Publicitate

UPDATE. TVR vine cu explicaţii suplimentare legat de faptul că în noaptea alegerilor din SUA au avut revizie tehnică şi nu un program special. Explicaţiile, în articol:

Postul public de televiziune a afişat noaptea trecută Revizie Tehnică între orele 2.00 - 6.00, chiar în noaptea în care au avut loc alegerile prezidenţiale în Statele Unite.

Potrivit reprezentanţilor TVR, asemenea revizii au loc periodic la postul public, iar cea de aseară era programată de mai multă vreme.

TVR a acoperit, totuşi, subiectul alegerilor din SUA în programul de ştiri de dimineaţă.

Noaptea trecută, mai multe televiziuni au avut ediţii speciale de alegeri. B1 TV a avut transmisii toată noaptea. Irina Petraru a prezentat între 00.00 şi 3.00, Mihai Duţă între 3.00 şi 5.00, iar Mădălina Puşcalău între 5.00 şi 9.00.

Antena 3 a avut Ediţie Specială cu Laura Nureldin, de la 4.00 la 10.00.

Digi 24 a difuzat, de asemenea, toată noaptea ediţii speciale prezentate de Oana Zamfir şi Simona Ţăranu. La fel şi RTV şi Money.ro.

Poziţia TVR referitoare la noaptea dintre 6 spre 7 noiembrie:

Românii au putut afla în direct de la TVR 1 rezultatele primelor exist poll-uri şi numele preşedintelui american pentru următorii patru ani.

Ediţia specială, America alege, de pe TVR 1, dedicată alegerilor din Statele Unite al Americii a început înainte de închiderea urnelor.

În cadrul emisiunii America alege, începând de la ora 6.00, corespondenţii TVR au transmis în direct de la Washington, Bruxelles, Moscova şi Tel Aviv relatări despre atmosferă şi reacţiile oficialilor.

TVR a acordat o importanţă deosebită acestui subiect, telespectatorii televiziunii publice aflând în direct cine este preşedintele SUA în următorii 4 ani, dar şi informaţii despre sistemul electoral american, reacţii ale alegătorilor şi ale celor doi candidaţi.

Spre deosebire de celelalte televiziuni generaliste, TVR 1 şi-a adaptat programul astfel încât să prezinte cele mai importante momente ale alegerilor prezidenţiale din SUA.

Revizia tehnică, dintre orele 2.00 şi 6.00, programată şi anunţată la CNA cu mai multe luni înainte, nu a afectat accesul la informaţii al telespectatorilor. Din cauza diferenţei de fus orar, procesul de votare din SUA se desfăşoară când în Europa e noapte, interval în care, pentru o televiziune generalistă, o ediţie specială ar reprezenta un efort financiar considerabil, în raport cu audienţa.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • viorel domenico viorel domenico
    Firesc ar fi ca diletantii SAFTOIU ELWIS, ZGABERCEA CRISTIAN, DEMETER ANDRAS, LUKACS CLAUDIU, RADU IRINA sa fie concediati imediat. AFARAAAAA!!!!!!
  • Florin Florin
    Atat ai inteles tu din articol ?
    Amice, esti... cum zice Caragiale !
    Go to Taraf !
  • Platitor de abonament Platitor de abonament
    Incompetenta, nesimtire, salarii, sporuri, libere... etc
  • aidan aidan
    @danutu- ce n-ai inteles, mama? vin ai lui voiculescu in locul nostru si de la noi raman ai lui lazescu, vreo 500-600. vor fi 2300 poate mai multi de pilosi care sunt deja platiti cu 7000- 9000 de roni pe luna. unul de-al lor face cat trei care ies la pensie din editorial( ca pe astia ii stiu) mai pune si conducerea care e mare nene, cu salarii de la 12000 pana al 18000 si te vei scutura de o taxa marita. o voi plati si eu dar ce placere-mi va face sa te citesc vaicarindu-te! doamne, ce placere! daca te dor acum 4 lei cred ca vei plesni la 8 sau 10. apropo de revizie definitiva, locul tau de munca cand dispare?
  • danutu danutu
    dăi dracu de americani cu alegirile lor să fie sănătoşi că se ţin numai de războaie. pe când revizia de finitivă la tvr?
  • meteor meteor
    @florin: si al meu !
    la fel si pentru Sorin.
    Oameni normali, cu capul pe umeri !
  • kiko kiko
    eu nu inteleg cine e atat de tembel sa stea noaptea sa se uite cum voteaza americanii... sau sa stea noaptea in general... la premiile oscar, la naiba mai stie ce... eu dorm, ca a doua zi sunt la serviciu.
  • aidan aidan
    cei de la Dei sunt stat in stat, ca vaticanul, nu dau doi lei pe noi prin urmare, prin oarece simpatie, nici noi, cu exceptii. in tvr e razboi, pe bune, in timp ce angajatii vechi sunt triati ca vitele pentru a fi dati afara, pe usa din dos si mai ales a dei-ului se angajeaza pe banda rulanta. avem deja trei procese cu patronatul. sa nu sperati ca nu veti mai plati taxa. o veti plati marita, pentru ca astia noi vin de la 5000 roni in sus, pe cand cei vechi, DA' VECHI NENE! abia inainte de pensie ajung la 3000! asa ca nu cunosc de ce si sincera sa fiu, la ce ne-a facut guvernarea obama prin gitenstein si hillary clinton, ii doresc o scurta bucurie si o lunga suferinta!
    @florin-respectul meu!
  • Sorin Sorin
    Până la urmă TVR a procedat corect. Măcar nu a cheltuit din banii noştri peentru un eveniment regizat în SUA. Cine e tembel să stea toată noaptea pentru nimic. Eu am dormit liniştit şu dimineaţa la 8 am aflat rezultatul. Oricum mi-e indiferent şi eram sigur că Obama va câştiga. Doar se pregăteşte atacul Iranului şi cu un preşedinte ca Obama Hussein Barack dă bine la imagine....
  • Sorin Sorin
    sunt şi persoane care nu cunosc engleza dar sunt fascinaţi de evenimente gen alegeri, nunta reginei, vizita Papei, etc
  • Florin Florin
    Cineva e tampit in toata treaba asta. Chiar asa am ajuns incat sa stam ca idiotii cu ochii in televizor toata noaptea doar pentru a a fla ce se intampla in America ? Se zice ca un idiot arunca o piatra si 10 destepti nu o pot scoate.
    Ca sa nu mai spun ca imediat cum da ambasadoru' american da o basina, toti isi trag gloante in cap ca nu au putut-o transmite in direct. Slugarnicia si penibilul nu mai au limite in tara asta.
  • kamara kamara
    Poate sunt eu deplasat dar mi se pare usor aberantr pt Romania sa ai 6 posturi de stiri care fac editie speciala toata noapte pe alegerile din sua. e acelasi spirit de imitatie care face ca orice accident de scuter sa devinba breaking news pe toate canalele. e anormal cum inteleg unii agenda publica si prioritizarea stirilor.,.
  • SahistulMascat SahistulMascat
    Rating-ul posturilor de stiri de azi-noapte/dimineata daca se poate.
    Multumesc anticipat
  • Tataee Tataee
    cine se uita la posturile de la noi, cand exista CNN?
  • bahmuteanca bahmuteanca
    alegerile din America au loc din 4 in 4 ani, la data fixa, reviziile din TVR se stabilesc cu citeva luni inainte, poate. rugam TVR sa recunoasca: nu au avut bani sa plateasca ore suplimentare angajatilor, nu si-a permis sa suporte costurile transmisiilor din America, nu au fost capabili/competenti ori, mai rau, angajatii lor chiar nu au avut chef sa munceasca. poate ne lamureste Aidan..sau poate ptr ei nu a fost cine stie ce eveniment...puteau sa mai amine revizia asta cu o zi-doua...

Trimite un comentariu

sus