Skip to main content

Demisie la EVZ din cauza lui Gigi Becali. Daniel Conţescu părăseşte ziarul după 15 ani. Ce spun redactorul şef şi patronul ziarului

 

UPDATE 2. Simona Ionescu, redactor şef EVZ, spune într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar". Poziţia, în articol.daniel contescu evz

Publicitate

UPDATE 1. Dan Andronic, acţionarul Editurii Evenimentul zilei şi Capital, a declarat, pentru paginademedia.ro, că lui Daniel Conţescu nu i s-a cerut altceva decât să scrie un material „echilibrat” despre mandatul lui Becali la Steaua în ultimii 10 ani. Declaraţia intergală, în continuare.

Daniel Conţescu, şeful secţiei sport, şi-a anunţat astăzi demisia de la Evenimentul zilei după ce a fost retrogradat pentru că „nu e executat un ordin: acela de a fi indulgent cu Gigi Becali”, după cum jurnalistul a anunţat pe pagina sa de Facebook.

Odată cu el, şi-a dat demisia şi adjunctul său, Tavi Cojocaru, angajat de 10 ani la Evenimentul zilei. „Au fost şi alte situaţii neplăcute, aşa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci şi că trebuie să redevin OM”, a mai precizat jurnalistul.

Dan Andronic: „Comentariile lui Daniel Conţescu arată altceva numai coloană vertebrală nu. Nu i s-a cerut altceva decât să facă un material echilibrat despre mandatul lui Becali la Steaua în ultimii  10 ani, în niciun caz să-l cocoloşească. Însă, aşa cum am mai văzut de câteva ori în paginile de sport, aici funcţionează alte reguli, care sunt dictate de impresari şi acţionari ai cluburilor de fotbal. Rezultatul muncii lor nu avea nicio legătură cu jurnalismul, iar cu echilibrul nici pe departe. Am susţinut şi susţin decizia redactorului-şef de a-l schimba din funcţie. De aici până la a-ţi pune poalele în cap e o cale destul de lungă şi bănuiesc că am deranjat interesele unor oameni din fotbal.

Ce spune Daniel Conţescu pe Facebook:

După 15 ani la EVZ (a existat o singură întrerupere, în 2000, timp de şase luni), astăzi îmi dau demisia! Am fost retrogradat din funcţia de ŞEF deoarece n-am executat un ORDIN: acela să fiu indulgent cu GIGI BECALI. M-a retrogradat o ANALFABETĂ (nu ştie când trebuie scris cu 2 şi când cu 3 de i etc). Au fost şi alte situaţii neplăcute, aşa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci şi că trebuie să redevin OM. 364 DE ZILE DIN AN SUNT O OMIDĂ. ÎNTR-O SINGURĂ ZI SUNT MÂNDRU DE MINE. Iar această zi este ASTĂZI.

P.S. Sper doar ca EVZ, ziarul vieţii mele, să nu devină o publicaţie de şantaj, aşa cum se prefigurează. Cu mine îşi dă demisia şi adjunctul TAVI COJOCARU. El n-are FB, aşa că anunţă asta doar pe mess, dar în schimb are altceva: COLOANĂ.

Simona Ionescu, redactor-şef EVZ: "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar"

Simona Ionescu, redactor şef EVZ, spune într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro că "articolul nu a reflectat ce s-a discutat la şedinţa de sumar".

Poziţia integrală, în continuare:

"Ca redactor şef al Evenimentul zilei îmi precizez poziţia în legătură cu demisiile celor doi editori ai secţiei ”Sport”, Daniel Conţescu şi Octavian Cojocaru.

La şedinţa de sumar de marţi dimineaţa, Daniel Conţescu a propus ca paginile de sport (două) să fie alocate subiectului ”Steaua, 10 ani cu Gigi Becali”. Pentru că era un subiect interesant, o dată aniversară, am căzut de acord să facem patru pagini pentru tratarea acestui subiect.

Şeful secţiei, Daniel Conţescu nu a avut nicio obiecţie, de niciun fel. Din acel moment, el a gestionat tema. Iar ceea ce a ieşit este publicat în ziarul de astăzi, cu câteva retuşuri făcute de mine, înainte de a da ”bun de tipar”. Acestea se referă la eliminarea de pe câteva fotografii a unor explicaţii ce lezau persoana şi aduceau prejudicii de imagine, precum şi a introducerii unei fotografii cu nişte fotbalişti de la Steaua.

Motivaţia e limpede pentru orice jurnalist: nu poţi scrie despre clubul Steaua, cu Gigi Becali sau fără, şi să-i omiţi pe jucători! Printurile respective sunt în redacţie şi constituie probele a ceea ce susţin.

În cursul acestei dimineţi, la şedinţa de sumar, i-am reproşat lui Daniel Conţescu că a promovat un material prost despre Clubul Steaua, pentru că acesta era subiectul articolului şi nu Gigi Becali-exclusiv. De altfel, ziarul a titrat pe prima pagină ”Steaua, 10 ani în Era Becali”, titlul care reprezintă (sau ar fi trebuit să reprezinte tema abordată de ziar). Articolul, însă, conţine numai opinii despre patronul Becali, scandaluri în care a fost implicat de-a lungul timpului (tratate de EVZ), omiţând, voit sau nu, prezentarea unor fotbalişti care au facut performanţă în ultimul deceniu.

Am decis să-i retrag lui Daniel Conţescu funcţia de şef de secţie din două motive: pentru articolul slab, care nu reflectă ce am discutat la şedinţa de sumar, dar şi pentru ora mult peste limita de predare a materialului, ceea ce a dus la întârzierea ziarului către tipografie.

Legat de mesajul postat de Daniel Conţescu pe pagina lui de Facebook, mi se pare inadmisibil din partea unui om care a lucrat atâţia ani la acest ziar să facă o astfel de afirmaţie ca aceea privind şantajul. Nu se bazează pe absolut nimic, dar afirmaţia lui este de o gravitate enormă şi va trebui să şi probeze ce a scris acolo."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Florea agent FIFA Spain Gabriel Florea agent FIFA Spain
    Cunosc pe Daniel Contescu de multi ani, DA e agresiv in munca lui, DA poate cateodata mai greseste cu articolele (toti gresim) DA ii plac stirile tip CanCan, DA e pisalog, incearca sa se bage peste tot, DA nu e elegant imbracat ca altii DA e nesuferit, dar DA citeam cu zambet si cu placere articolele lui fiindca la noi totusi o mare parte din cititori cauta aceste stiri si sincer nu cred ca ma insel (aaaa pt cei patimitori nu am accentele roamanesti pe acest pc asa ca nu va obositi sa-mi spuneti ca nu scriu corect...) Bafta Daniele acolo unde vei fi, sa ne anunti si pe noi ca sa te citim ! Salutari din Spania !
  • Cristal Cristal
    Buna ziua, foarte bine ca l-au demis si adjunctul a plecat singur,ar fi cazul ca la evz sa sa nu mai scrie toate porcariile in ziar fara sa verifice sursele ,adevarul este ca evz scriu multe balacari si isi bat joc de oricine trebuie demisi toti care au reclamatii reale
  • titi titi
    Vine Daniel Nanu! Asta e bun!
  • Robert Robert
    N'ea Pribeag... "veneau incompetemti la munca". Bravo tata !!!
    Omul asta a lucrat 15 ani acolo, frate !!!! 15 ani !!!!! Dintr-o data nu mai este bun. Brava, Natiune !!!
  • Mistress Daniela Mistress Daniela
    Tu esti Andronic ori un admirator al acestuia ? Metoda a fost brevetata de Elena Udrea care se autoamira in direct la radio ! CE TARA ?
  • pribeag pribeag
    Doua-trei pers de pe aici au comentat de mai multe ori. Bv voua, asa sunteti si in realitate: o singura mufa stearsa, 10 personalitati de caciula (schizofrenia e un handicap). Parerea mea e ca acest Ion-Daniel a comis mai multe fapte. Chiar si el recunoaste, indirect, in declaratia lui. SI nu a fost dat afara de Simona Ionescu (cati dintre imbecilii care au lucrat cu ea au fost dati afara DE EA? va spun eu: niciunul. toti au mancat o paine, chiar daca veneau beti la munca sau veneau incompetenti pt ca nu se trezeau dimineata mai inteligenti decat cu o zi inainte etc.) Ba, Ioane! Andronic te-a dat jos de pe scaun. Nu a vrut sa-ti mai dea liber la spaga. Si a apreciat ca esti un incompetent, el avand mult mai multi ani de presa decat ai tu. El e Dan Andronic, iar tu esti un nimeni. Nu ai fost concediat, ai fost retrogradat. Si cum tu ai considerat ca pozitia de sef de sectie este mai importanta decat ratele de care te plangi, ai venit repede cu demisia, crezand ca cineva o sa te opreasca. Ghinion. Aplaudacii te felicita pt curaj. Curaj sa ce? Sa te faci de cacao pe tot interentul? Sa rada aia care "te rugau" sa le bagi materiale? Sa te felicit ca ai avut curaj sa te iei de doua nume mari din presa fara sa ai vreun drept? tu si cu ala care zicea ca a mostenit Moldova. In sinea lui si el zicea ca e un co*os.
  • Claudio Caniggia Claudio Caniggia
    Masura abuziva! Ciobanul ala ar trebui criticat in permanenta, e o mizerie umana... Iar sa retrogradezi un sef de sectie pentru ca si-a pemis sa-l atace pe Becali mi se pare o stupizenie... pacat! Calitatea jurnalistilor nu o cunosc, dar banuiesc ca daca erau straluciti nu ramaneau la evz 15 ani, pe sport :) Oricum, apreciez gestul lor! Traisca presa libera! Daca mai exista asa ceva!
  • Mardare Mardare
    Indiferent cine are dreptate in chestiunea asta, faptul ca s-a ajuns aici este o noua pata pe obrazul unui ziar tot mai slab calitativ, care se afla in coma indusa de ceva vreme si care subzista cu o mana de oameni tinuti acolo doar de ratele pe care le au la banca, si spune multe despre managementul acestei publicatii. Un management cladit pe aroganta unui patron care se crede semizeu si grandoarea trecutului la care viseaza doar incoerentul de Cristoiu.
  • deolopol deolopol
    Multe "periute" prin zona. Am impresia ca in acest moment Evenimentul Zilei nu are redactor sef. Ionescu este o prelungire a .. lui Andronic. Fara curaj, un yes-man perfectionat pana la hidosenie, terorizat de telefonele directorului care nu suporta ca plantatia sa creasca altfel decat directiva unica. Simona Ionescu traieste din amintiri, este tributara vremurilor cand dadea concurs pentru un post la Evenimentul si supravietuia urmatorii 20 de ani din meseria de ziarist. Vremurile s-au schimbat, Ionescu a ramas aceeasi. Provocarea numita on-line, noile exigente editoriale in presa euroepeana, oboseala inevitabila a celor 50 de ani isi spun cuvantul. Lozinca "la oameni noi, tot noi" nu-i deloc de actualitate. Prostirea in fata, explicatiile mincinoase post eveniment sunt de prisos si prind cel mult, la neaveniti. EVZ moare si cu el pensionarii nostalgici in frunte cu Cristoiu, gazetarul care scrie in patru locuri, avand tot atatea cuiburi. De departe, sper sa ma insel pe linie. D.
  • grefcsx grefcsx
    eu nu citesc presa decat online, nu dau banii pe ziare, dar nu pot sa cred... evz a avut 4 pagini despre un club de fotbal????? ca ce chestie?????
  • cornel cornel
    EVZ a fost un ziar critic la adresa lui Becali si a echipei STEAUA. in cativa ani si-a creat o marca prin aceasta pozitie, ar fi pacat ca sa se transforme intr-o trompeta stelista gen GSP.ro, PROSport.ro sau Sport.ro
  • Rosu Imparat Rosu Imparat
    Contescule, stai linistit ca nu se scufunda planeta fara tine la EvZ. Dimpotriva, presa va fi mai curata si mai uscata baiatule! Iti doresc o cariera de succes in alte domenii, ca nu te mai ia nimeni la vreun ziar.
  • Codrut Codrut
    Contescu scria enorm de multe tampenii si porcarii. in plus, el insusi nu stapaneste foarte bine limba romana. Nu-i regret plecarea.
  • andrei andrei
    Când am trecut eu pe la redacţia sport de la EVZ, domnul Conţescu îmi explica cum ziarul este cât se poate de imparţial şi că nu ţine cu PD-ul. Se prea poate. Oricum, îl felicit pentru decizia luată azi şi îi doresc toate cele bune pe mai departe.
  • Tibanu Tibanu
    Iata un gest autentic in presa... sa nu uitam ca "sunt victorii care te umilesc si infrangeri care te inalta"

Trimite un comentariu

sus