Skip to main content

Grevă la România liberă, de la ora 14.00. Protestul s-a încheiat. Ziarul apare mâine

 

Publicitate

UPDATE. În urmă cu câteva minute, (17.45) ziariştii de la România Liberă au încetat greva. Decizia a venit după o întâlnire cu conducerea administrativă a ziarului, în care s-a promis plata salariilor restante în următoarea perioadă. Ca urmare, ziarul România Liberă de mâine va apărea în condiţii normale pe piaţă.

Ziariştii de la România liberă intră în grevă, de la ora 14.00. Anunţul a fost publicat chiar pe site-ul ziarului, dar, între timp, a fost scos.

Motivul, spun ziariştii, ţine de neplata salariilor pe ultimele trei luni.

Explicaţia postată ziariştii grevişti pe Facebook:

"Din cauza neonorării de către conducerea administrativă a cotidianului România liberă a obligaţiilor financiare faţă de redacţie, ziariştii de la departamentele print şi online au decis să întrerupă activitatea pe termen nedeterminat, începând de astăzi, 28 februarie, ora 14.00."

Este al doilea conflict dintre jurnalişti şi conducerea administrativă a ziarului din ultimele luni. În noiembrie, angajaţii România liberă au trimis o scrisoare către patronul Dan Grigore Adamescu în care condamnau managementul directorului general Adrian Rus şi faptul că termenul pentru plata a două salarii restante (septembrie şi octombrie) a expirat. Ulterior, situaţia s-a calmat.

Citiţi ce reclamau ziariştii în luna noiembrie, pe Paginademedia.ro, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valer Drumea Valer Drumea
    Nu tata,asta inseamna ca o alta presa slugarnica si lingusitoare trebuie sa plateasca fata de inocularea culorii portocalii vreme de 8 ani, la fel cum au platit Dimineata, Curierul National, Azi si late ziare care ne-au intoxicat. NU inseamna ca fiind striviti de presa lui Iliescu si Nastase trebuie sa ne spalam pe spate si pe fata cu EvenimentulZilei, Romania Libera si alte ziare securisto-basiste care ne-au mintit, ne-au manipulat si ne-au servit un adevar deformat, in timp ce Videanu, Udrea, Boagiu si camarila lui Basescu au furat mai tot ce mai avea tara asta.
    Bravo lor ca au facut greva cei de la RL. Pana la urma ei scriu ce le cere patronul, acelasi care a luat 14 milioane de euro de la Otelul Galati si a bagat echipa in insolventa, un escroc care nu stiu cum a scapat nearestat pana acum.
  • Argus2013 Argus2013
    24: Te inteleg, tu nu apuci sa iti faci somnul, pentru ca imi scrii. Ia-ti o vacanta, macar...
  • 24 24
    :))) acel "dar" adversativ intre virgule imi arata clar ca nu esti ziarist. sau n-ar trebui sa fii. somn usor!
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Mahorcu, sa stii ca RL si EVZ au pornit la drum acum mai bine de 20 de ani, deci cu mult inainte de PDL. Si in general si-au mentinut directia si orientarea.
    Iar asa-zisa "hartuiala" a JN e o piscatura de tzantzar comparativ cu ce a suferit presa de opozitie in regimul Iliescu.
    E trist ca nu ne mai amintim nici macar ultimii 10-15 ani. Asta nu inseamna decat ca vom repeta greselile la intervale de timp tot mai scurte.
  • Argus2013 Argus2013
    24: nu am rate,dar, promit ca fac un credit pe numele tau sa iti poti lua calmante.se pare ca ai mare nevoie...
  • 24 24
    prietene, numai naivii ca tine au idoli. de-o parte sau alta. :) Acum du-te la culcare si gandeste-te cum iti vei plati rata la creditul facut pe vremea guvernului Boc. :))))
  • Argus2013 Argus2013
    Mahorcu, 24, Razvan Alexandru: mai avem putin si o sa il vedem pe idolul vostru Copy-paste(Victor Ponta) si prezentand buletinele meteo la Antena 3, Realitatea si Romania TV. Chiar nu va ajunge?!
    Sorin Rosca Stanescu se tot lauda ca va desfiinta CNA-ul si lista bunilor carmaci nu se opreste aici.
    Voi aveti creier?
  • anca anca
    Cu alte cuvinte, traiasca presa doar dintr-o singura culoare! Romania LIbera e unul dintre putinele ziare care nu s-au tabloidizat, care continua sa faca anchete si analize complexe, care mai au jurnalisti de investigatie . Iar aberantii care ii acuza ca fac propaganda orange ar trebui sa citeasca ziarul mai intai, mai ales articolele recente foarte dure impotriva lui Basescu sau a lui Udrea. Faptul ca nu sunt de acord cu politica aberanta a penalilor lui Voiculescu nu inseamna ca sunt propagandisti. Dar unii si-ar dori doar presa intr-o singura culoare, care sa mangaie pe crestet puterea, ca in epoca Nastase. Foarte trist ca dispare presa de calitate din Romania si ca unii se bucura pe tema asta.
  • cristian cristian
    Razvan Alexandru Mahorcu - Editura Intact este in insolventa ( cei care editau jurnalul national ) . Eu pe voi doi va inteleg ca sunteti postaci de serviciu. Situatia presei este la fel ( indiferent de culoarea politica ) . Apropo nu se uita nimeni pe situatia economica a SC Antena 3 SA . Conform bilantului Antena 3 ar trebui sa fie in faliment .
  • Adi Adi
    Deci v-au îmbrobodit, din nou, cu promisiuni... Parcă am mai văzut filmul ăsta
  • 24 24
    Cam asa e. E din ce in ce mai greu pentru presa oranj. Pacat ca platesc niste amarasteni care chiar au crezut balivernele sefilor.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Ce s-or face cei de la B1 daca se satura Niro sa mai cotizeze?
    Din ce in ce mai grea viata de propagandist oranj :(
  • Insider Insider
    Mahorcu: Jurnalul national scrie cu cine trebuie, Voiculescu, patronul lor, e la putere, si tot n-au mai luat salariile de doua luni. Asa incit, nu vad care e legatura intre frustarile tale si problemele reale ale presei.
  • Mahorcu Mahorcu
    Nu ma bucur pt raul angajatilor de la RL, asa cum nu m-as bucura nici daca s-ar intampla acelasi lucru la EVZ.

    Dar n-are rost sa ne prefacem ca nu stim care-i adevarul.
    Si RL, si EVZ au pornit pe un drum, au ales o directie, o tabara, si au mers inainte.
    O vreme le-a mers bine, acum le merge prost; pe vremea cand era PDL-ul la putere, le mergea rau altora, de exemplu Jurnalului National (toate institutiile de control subordonate guvernului ii hartuiau si stateau pe capul lor cu controale).
    Dar lucrurile se mai si inverseaza; asa se intampla dupa transarea unui razboi ( a se citi: dupa alegeri ).
  • Argus2013 Argus2013
    Mahorcu: iti doresc sa traiesti 3 luni in care sa mergi la job, fara sa fii platit.Poate chiar, in media, ca sa vezi cat de placut e...

Trimite un comentariu

sus