Skip to main content

Trei posturi de ştiri amendate pentru imagini cu elevi întreţinând relaţii sexuale

 

CNA

Publicitate

Posturile de ştiri România TV, Realitatea TV şi B1 TV au fost amendate pentru imaginile difuzate în timpul zilei cu elevi făcând sex în şcoală. Este vorba de mai multe ediţii ale ştirilor, difuzate în luna februarie cu doi elevi filmaţi în timp ce făceau sex în toaletă.

În plus, la amenda postului România TV a intrat şi două ediţii ale ştirilor din 20 martie în care au fost difuzate imagini, filmate cu telefonul mobil, în care doi elevi întreţineau relaţii sexuale pe terenul de sport al liceului unde învăţau. Deşi imaginile erau blurate, se putea vedea că aflau în ipostaze intime.

Christian Mititelu, membru CNA, a comentat dur ştirea difuzată de România TV – „Aceasta nu este o ştire. Nu are ce căuta într-un buletin de ştiri. S-a dat o licenţă televiziunilor, ele trebuie să dea la un anumit standard imaginile. Se pot da imagini filmate cu telefonul mobil doar dacă este o chestiune de interes public. Dacă nişte elevi se filmează că au o activitate sexuală nu este de interes public. Rămâne şi problema repetitivităţii. Dacă o imagine este proastă de ce trebuie dată de 20 de ori?

Unii reprezentanţi ai CNA s-au arătat deranjaţi şi de faptul că România TV a difuzat ştirea respectiva chiar la o zi după ce Consiliul discutase problema difuzării imaginilor cu sex în şcoli.

Cristina Trepcea, membru CNA: „Mi se pare extraordinar mai ales că, cu o zi înainte, am avut o atitudine foarte clară în acest sens. Mie mi se pare că m-au luat la mişto, ca să-mi arate că nu am nicio putere.

Cristina Trepcea a comentat dur şi felul în care Realitatea TV a ales să prezinte ştirea cu elevii care s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii pe terenul de sport. Postul de ştiri a pus pe fundalul ştiri coloana sonoră din Love Story. „Mie mi se pare foarte grav că la Realitatea s-a dat coloana sonoră a filmului Love Story. Este o temă plină de romantism şi optimism”, a precizat Cristina Trepcea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Pacat ... Se promoveaza numai violenta si incultura ... si ce e mai rau este ca asta cauta lumea sa vada ...
  • anaremere anaremere
    „Mie mi se pare foarte grav că la Realitatea s-a dat coloana sonoră a filmului Love Story. Este o temă plină de romantism și optimism”, a precizat Cristina Trepcea.

    Tanti Cristina, matale ai văzut "lăvstori" ? De ironie ai auzit ?
    Unele programe au content sexual EXPLICIT, vezi accesdinrect, capatos, mămăruță, etc. Cu alea cum rămâne ? Cine le amendează ?
    N.B. Nu sunt de acord cu modul în care se prezintă astfel de știri, nu sunt de acord cu faptul ca se prezintă astfel de *știri.
  • Andrei Andrei
    Am innebunit cu totii

Trimite un comentariu

sus