Skip to main content

Un jurnalist de la Reuters, concediat pentru complicitate cu Anonymous

 

Jurnalist ReutersUn jurnalist acuzat că a fost complicele grupului de piraţi cibernetici Anonymous, a fost concendiat de agenţia de presă Reuters, scrie Huffington Post. Acesta s-a conectat ilegal la un server cu scopul de a modifica un articol publicat pe site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Publicitate

Matthew Keys, editor la agenţia de presă Reuters, a anunţat chiar el, printr-un mesaj pe Twitter, faptul că a fost concediat.

"Tocmai am închis telefonul. Reuters m-a concediat, concedierea este efectivă începând de astăzi. Sindicatul nostru va protesta. Mai multe detalii mai târziu", a scris Keys pe Twitter.

Ministerul de Justiţie din SUA a anunţat, luna trecută, punerea sub acuzare a tânărului jurnalist, pentru comiterea, în statul California, a unor acte de piraterie online, realizate înainte de a se angaja la agenţia Reuters. El riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit actului de acuzare, Matthew Keys a furnizat membrilor grupului Anonymous parolele necesare pentru a se conecta la un server al grupului Tribune Co, proprietarul publicaţiei Los Angeles Times, în decembrie 2010.

Matthew Keys a fost angajat de agenţia Reuters, în anul 2012, la peste un an de la faptele de care este acuzat în prezent.

LIKE. Fiţi la curent cu ţtirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus