Skip to main content

30 Mai. Matematică la TVR: 80 de şoferi vor lucra pe cele 140 de maşini pe care conducerea vrea să le cumpere

 

tvrPREA PUŢINI ŞOFERI LA TVR. În şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie s-a hotărât începerea negocierilor pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile destinate construcţiei unei clădiri dedicate arhivei TVR şi pentru digitalizarea ei, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că parcul auto al TVR are nevoie de o “împrospătare”, precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat al televiziunii publice în 2013.

Şeful TVR nu precizat însă cine va conduce aceste maşini având în vedere că în TVR lucrează 101 şoferi, din care 20 sunt pe maşini speciale (care, dsng etc). Deci, din cei aproximativ 80 de şoferi (din care unii lucrează în două schimburi) vor deservi cele 140 de maşini pe care conducerea executivă vrea să le cumpere.


Matematică la TVR: 80 de şoferi vor lucra pe cele 140 de maşini pe care conducerea vrea să le cumpere


TELEJURNALUL ARE CEI MAI BĂTR NI TELESPECTATORI. Programul informativ Telejurnal – ora 20 de la TVR1 a avut o audienţă medie de 535.000 de telespectatori pe minut (2,8% rating naţional), în intervalul 1 ianuarie – 19 mai 2013. Este al treilea program ca audienţă naţională, după Ştirile Pro TV şi Observator. Are cel mai în vârstă public dintre toate emisiunile de ştiri, scrie Forbes.

Circa 15.610.000 de telespectatori unici au urmărit cel puţin un minut din Telejurnalul de la ora 20, în perioada amintită. Indicatorul Reach, care arată numărul de indivizi distincţi ce au vizionat cel puţin un minut acest program, este apropiat de cel al Observatorului de la Antena 1 (15.948.000).
Din totalul telespectatorilor, 57,1% au vârste de peste 55 de ani. Aproximativ 37% au trecut pragul de 65 de ani. Este programul informativ cu publicul cel mai bătrân.
Românii mănâncă ştirile pe pâine: Telejurnal – TVR1, ora 20


GOOGLE, CEL MAI MARE PROPRIETAR MEDIA DIN LUME. Google a devenit cel mai mare proprietar media din lume, din punct de vedere al veniturilor derivate din publicitate, potrivit celui mai nou clasament realizat în acest sens de reţeaua internaţională de media ZenithOptimedia şi citat de HotNews.ro. Corporaţia a depăşit precedentul deţinător al acestui titlu, furnizorul american de servicii de televiziune prin satelit DirecTV. Google depăşeşte, în clasament, alţi coloşi media precum News Corporation, The Walt Disney Company, Comcast şi Time Warner. Potrivit clasamentului "Top 30 Global Media Owners", principalii proprietari de Internet media - Google, Facebook, Microsoft şi Yahoo! - au generat, în 2011, venituri de 49,2 miliarde de dolari, peste jumătate din totalul de 77 de miliarde de dolari cât s-a cheltuit pentru publicitate pe Internet în lume.
În "Top 30 Global Media Owners", ZenithOptimedia defineşte veniturile media ca toate veniturile ce derivă din afaceri care sprijină publicitatea, nu doar veniturile directe din publicitate.
Google devine cel mai mare proprietar media din lume - clasament ZenithOptimedia


6 MILIOANE DE ROMÂNI AU CONT PE FACEBOOK. La aproape opt luni de când Facebook atingea în România 5 milioane de conturi, reţeaua socială este la mică distanţă de a număra 6 milioane de români, conform datelor Facebrands, instrument de măsurare informaţii pe cea mai mare reţea socială din lume, scrie Wall-Street.ro.
Deşi parte din deciziile companiei au fost şi sunt controversate după listarea la bursă în urmă cu un an, se pare că interesul crescut pentru zona de mobile, lansarea de noi facilităţi precum şi apetitul românilor pentru împărtăşirea de fotografii a€“ în detrimentul Twitter a€“ a dus la o evoluţie rapidă a reţelei în ţară. În prezent, conform Facebrands, Facebook are 5,99 milioane utilizatori în România.
Aproape 6 milioane de români au cont de Facebook: cât va mai dura însă creşterea?


FIREFOX PENTRU SMARTPHONE. Mozilla va lansa prima versiune Firefox destinată smartphone-urilor, primele aparate dotate cu noul sistem de operare open-source urmând să intre la vânzare, pe pieţe cu economii în dezvoltare, în jurul lunii iulie, la un preţ de sub 100 de dolari, a anunţat compania, scrie Mediafax.

Noul sistem de operare nu este destinat pieţelor din Statele Unite, Europa Occidentală sau Asia, strategia Mozilla fiind să ţintească ţările cu economii în dezvoltare.
Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile în următoarele luni în Europa cumpărătorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia şi Spania, iar în America Latină utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic şi Venezuela.
Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udialan udialan
    aplauze!
    TVR nu produce, deocamdata (!), o ceapa degerata, dar vrea 140 masini!!!!!!!!

    nu pute niciun obraz???...normal ca nu.
  • ab ab
    Matematica din TVR nu este chiar asa de complicata.

    Masinile sunt conduse si de oameni care nu sunt angajati ca soferi. Corespondentii Jurnalului TVR au dublu rol, fie cameramani - soferi, fie reporteri - soferi.
  • Horea Horea
    Soferii din TVR = o masa amorfa de persoane indolente!

Trimite un comentariu

sus