Skip to main content

13 Iunie. Audieri la Senat pentru noua lege a audiovizualului. "Reclama, facturată direct clientului"

 

televizorNOUA LEGE A AUDIOVIZUALULUI: RECLAMA, FACTURATĂ DIRECT CLIENTULUI. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2013 pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 va intra în audieri la Senat, conform programului ordine de zi de miercuri, 12 iunie, scrie DailyBusiness.ro.

"Proiectul legislativ vizează introducerea unor noi reglementări în sensul instituirii cerinţei că preţurile oferite de intermediari (agenţiile de publicitate) clienţilor lor care doresc achiziţia spaţiilor publicitare să fie confirmate în mod obligatoriu în prealabil cu radiodifuzorii, iar obiectul achiziţionării menţionate să fie plătit direct de către beneficiarul publicităţii televizate radiodifuzorului", se arată în expunerea de motive.

Astfel, conform proiectului, urmează că "serviciile de achiziţionare a spaţiului publicitar prestate de radiodifuzori să fie facturate direct clienţilor, beneficiari ai publicităţii televizate, iar preţurile oferite clienţilor de către agenţiile de publicitate cu privire la achiziţionarea spaţiului publicitar să fie în prealabil confirmate în scris de radiodifuzori".


Audieri la Senat pentru noua lege a audiovizualului. "Reclama, facturată direct clientului"


ŞEFUL TVR ÎNGRIJORAT DE SITUAŢIA TELEVIZIUNII PUBLICE DIN GRECIA. Televiziunea publică îşi exprimă, prin directorul-preşedinte general Claudiu Saftoiu, îngrijorarea faţă de închiderea bruscă a televiziunii publice din Grecia. Saftoiu a transmis şefilor de la European Broadcasting Union (EBU), organizaţie ce reuneşte radiodifuzorii publici din Europa, o scrisoare în care exprimă sprijinul şi simpatia TV pentru jurnaliştii de la ERT Grecia, scrie HotNews.ro. "Această situaţie poate fi un precedent primejdios pentru echilibrul democratic", arată Săftoiu în scrisoarea sa. El precizează: "După implementarea Programului de redresare economică, Televiziunea Română se află în afara oricărui pericol de natura celui din Grecia".
Şeful TVR, Claudiu Săftoiu, declară sprijinul şi simpatia Televiziunii publice pentru jurnaliştii de la televiziunea-soră din Grecia


GUVERNUL GRECESC REORGANIZEAZĂ AUDIOVIZUALUL PUBLIC. Guvernul grec a anunţat miercuri că a fost elaborat un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, care va viza "radioul, internetul şi televiziunea", planurile în acest sens fiind prezentate după închiderea intempestivă a posturilor publice ERT, scrie Mediafax.
Acest proiect de lege, care trebuie analizat de cele trei partide din coaliţia guvernamentală şi a fost depus la Parlament pentru a fi adoptat, prevede constituirea unei societăţi publice care va fi deţinută de statul grec, dar care va avea "propria organizare administrativă şi economică" şi va funcţiona sub egida statului, se arată în primul articol din acest proiect de lege.
"Am închis o structură cu o reputaţie proastă şi care a fost concepută într-un mod eronat", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Simos Kedikoglou, prezentând noul proiect de lege doar în faţa corespondenţilor presei internaţionale, jurnaliştii din Grecia aflându-se într-o grevă de 24 de ore.
Grecia: Guvernul a elaborat un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public


DOCUMENTAR DESPRE LANCE ARMSTRONG LA NATIONAL GEOGRAPHIC. Documentarul "Lance Armstrong: Glorie şi decădere", care dezvăluie planul ce a dus la căderea în dizgraţie a celebrului ciclist, va fi difuzat pe 23 iunie, de la ora 21.00, la National Geographic Channel, scrie Mediafax.
"Lance Armstrong: Glorie şi decădere" foloseşte stilul investigativ al seriei "Droguri SRL" şi al francizei "Culise" şi oferă o perspectivă completă asupra a ceea ce a devenit cea mai cunoscută şi mai blamată schemă de dopaj din istoria sportului.
Bazat pe raportul detaliat al Agenţiei Americane Antidoping, documentarul de o oră îmbină mărturiile celor care s-au aflat în preajma lui Armstrong şi cercetează amănunţit cum complotul de dopaj a luat naştere şi cum s-a extins apoi într-un plan complex.
Documentarul "Lance Armstrong: Glorie şi decădere", pe 23 iunie, la National Geographic Channel


ENCICLOPEDIILE BROCKHAUS DISPAR DE PE PIAŢĂ. Grupul media-editorial german Bertelsmann a anunţat că va renunţa, progresiv, la celebrele enciclopedii Brockhaus, scrie Wall-Street.ro, care citează AFP.
Într-o prima etapă, vânzarea în sistem "din uşă în uşă" a acestei serii de 30 de volume, realizată de compania ImmediaOne, care are 300 de angajaţi, va fi întreruptă la jumătatea anului 2014, a anunţat un purtător de cuvânt al grupului Bertelsmann.
În următorii şase ani, clienţii vor putea să beneficieze de actualizarea enciclopediilor Brockhaus pe internet.
Grupul media Bertelsmann renunţă la enciclopediile Brockhaus

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus