Skip to main content

INSTANŢĂ. Discovery nu are voie „să-i instige” pe abonaţii RCS să renunţe la operatorul de cablu

 

prietenii discovery

Publicitate

Discovery România nu mai are voie să-i instige pe abonaţii RCS&RDS să-şi schimbe operatorul de cablu, potrivit deciziei Judecătoriei sectorului 5. Măsura este valabilă atât în cazul posturilor de televiziune cât şi în cazul prietenii.discovery.ro, site lansat imediat după ce posturile grupului Discovery au fost scoase de pe RCS&RDS.

„Pârâtele (Discovery România şi Discovery Europe - n.r.) să se abţină de la orice formă de instigare a abonaţilor RCS & RDS prin intermediul site-ului web „prietenii.discovery.ro", inclusiv prin difuzarea de croll-uri succesive pe posturile Discovery”, spune decizia judecătoriei.

Decizia, care poate fi atacată cu recurs, este valabilă până la soluţionarea unui alt dosar în care RCS şi Discovery se judecă.

În acest moment, site-ul prietenii.discovery.ro nu mai este funcţional.

Cele două companii au intrat în conflict în momentul când RCS a scos, în decembrie 2012, toate posturile Discovery din reţeaua de cablu şi DTH, după ce contractul de retransmisie dintre cele două companii a expirat. RCS a refuzat prelungirea contractului, invocând tarifele prea mari cerute de Discovery.

Discovery a lansat, la momentul respectiv, un site cu mesaje pentru abonaţii RCS&RDS. Ideea mesajelor era: uitaţi ce pierdeţi dacă rămâneţi fără posturile Discovery.

Soluţia, pe scurt, a Judecătoriei Sectorului 5:

Respinge ca neintemeiata exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei SC DISCOVERY ROMANIA SRL. Admite in parte actiunea. Dispune ca paratele sa se abtina de la orice forma de instigare a abonatilor RCS & RDS prin intermediul site-ului web „prietenii.discovery.ro”, inclusiv prin difuzarea de croll-uri succesive pe posturile Discovery, pana la solutionarea cauzei ce face obiectul dosarului nr.30173/302/2012 aflat pe rolul Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    nu e vorba doar de liga romaneasca. rcs are cele mai tari campionate de fotbal din europa- spania, anglia, franta, italia. are liga campionilor si europe league, are formula 1, are liga campioniolor la handbal feminin, cele mai mari turnee de tenis. intr-un cuvant, are mai tot . asta nu inseamna ca rcs a procedat corect- ar fi trebuit sa anunte din timp scoaterea din grila a programelor. dupa mine, programele care au inlocuit discovery channel sunt mai interesante, cu cele mai noi productii bbc. asta nu inseamna ca cei care vor in continuare discovery nu trebuie sa fie respectati. dar aici CC are dreptate: nu pleaca mai nimeni la dolce sau upc pentru discovery. sigur, ameninta, urla, dar nu trec la fapte
  • alex alex
    Cat de caraghios esti tu.Crezi ca nu exista lume care se uita la documentare Discovery si ca toti prefera sa se uite la "liga lu' Mitica" pe RCS.
  • cc cc
    Cât de caraghioși sunt cei de la Discovery. Ei cred că vreun om cu minte va renunța la transmisiile sportive ale RCS&RDS pentru leșinatele lor de programe.

Trimite un comentariu

sus