Skip to main content

Mihaela Rădulescu: Ce fac cei mai mulţi români în timpul liber? Rating

 

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

REVOLTĂ CU DELICATEŢE. „Asta fac cei mai multi romani in timpul lor liber, rating. Stiti ce fac cei care citesc ratingurile si numara cash-ul care curge din rating? Se uita la procente, la cifre, nu vad acolo nicio figura, nicio faptura, nu-ti stiu niciun vis, habar n-au cum arati, ce drama traiesti, ce grozav si tanar esti”, scrie Mihaela Rădulescu astăzi, pe platforma 22foryou.

Mihaela Rădulescu, în postarea “Mă revolt cu delicateţe, ca de la distanţa asta”:

“Nu esti o fiinta, ci un numar si o categorie. Te incadrezi fortat la “18-49″ sau la cei cu “venituri medii”, la “urban” sau la “capitala”. Nu existi ca individ, nu te descrie nimeni, nu te recomanda nimic. Esti o cifra. Din aceste cifre, unii primesc onoruri, altii numara banii, altii iau voturi”

“Din lipsa unor cifre mari, oamenii buni de televiziune, cu emisiuni destepte, pleaca acasa. Din prea multe cifre mari, facute din scandal de mahala, se instaureaza nenorocirea de a nu mai scapa de impostori si oameni de nimic”.

“Cat am facut televiziune, am fost o exceptie cum putine mai sunt ( si mai sunt vreo cateva, sper sa reziste…) – am facut rating (vorbesc la plural, in numele echipei), prin bun simt si dedicatie, cu profesionalism si cu incapatanarea de a ne gandi la cei de acasa ca la niste oameni exact ca noi.”

Ce le sugerează celor “care continuă să apere onoarea acestei bresle”?

“Îi rog sa reziste si sa nu se uite in stanga-dreapta, ci direct in ochii publicului – ca si cum s-ar uita in ochii dragi de-acasa – fara minciuni, fara vulgaritati, fara jigniri nepotrivite si bascalie de maidan.”

Chiar în deschiderea textului, Mihaela Rădulescu republică un articol semnat de ea cu ani în urmă, la Jurnalul Naţional.

Rândurile care urmează sunt extrase din textul de acum câţiva ani, iar actualitatea lor nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Mihaela Rădulescu, în textul scris acum cinci ani:

"S-au aglomerat culoarele si ecranele de feţe sirete, inexpresive, de limbi incurcate in acordul predicatului cu subiectul si al subiectului cu ei insisi."

"Cifra de rating e ca degetul imparatului roman, care decide daca moare vedeta (cu emisiunea ei cu tot) sau ramane s-o aplaude indelung publicul avid de senzatii puternice."

"Nu stiu daca intamplator sau nu, exact acesti 3 oameni nu pot fi inlocuiti la carma emisiunilor pe care le-au avut, pentru ca nu poti sa-l pui pe un Gigel sa fie Floooooooooorin Calinescu, nici pe un Ionica sa devina “Marius Tuca show”, cum nici nu poti conta pe o pitzi sa devina “Doamna Teo”."

"Ma uit la televizor ca la o alta lume decat aceea pe care am iubit-o. Citesc ziare proaste ca despre o alta Romanie decat aceea in care am trait….Vad pe strada oameni care nu-si mai traiesc demult viata…Ascult politicieni care se poarta cu tara lor ca dresorul cu ursul care merge in fustita pe bicicleta, totul e facut pentru aplauze si rasplata, pentru circ si antren. Nimeni nu mai ia in serios pe nimeni."

"Inca mai cred ca atunci cand deschidem un ziar ar trebui sa aflam ceva interesant, sa vorbeasca altcineva si in numele nostru si sa gaseasca unii solutii si la problemele noastre, nu sa ne holbam la ce are mai insalubru si mai toxic Romania…

Mi-ar placea sa citesc despre campioni, artisti si performante, despre ce mai face tara si cum ii traiesc locuitorii… Mi-ar placea sa aflam ce mai fac niste Oameni Mari, nu sa-I vedem doar in chenare negre cand nu mai sunt… Mi-ar placea sa nu mai fie batjocoriti oamenii care n-au gresit cu nimic si sa simt ca-i pasa cuiva de adevar si valoare…"

Mi-ar placea sa cred ca sistemul de televiziuni comerciale e doar scurtcircuitat si ca acolo sus, pe casa, e cineva care se chinuie sa repare.. nedreptatea.

Mi-as dori sa cred ca presa, pe orice suport ar fi ea, a avut doar o lunga pauza de ratacire si-si va reveni, candva.

Articolul integral, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Neagu Neagu
    E trist dar adevarat, cand nu mai esti interesant, esti dat la o parte si inlocuit. Oameni de azi nu se uita la raiting, ci la bani din buzunar ca au prea putin.
  • Este foarte adevarat ca nu se mai cauta emisiunile bune in tara asta, emisiunile din care ai putea sa si inveti ceva. Cel mai mare rating il au emisiunile de in care barfa este la loc de cinste si cele in care comedia romanesca este la cel mai jos nivel.
  • zapp zapp
    Isi pregateste revenirea cu un nou profil care sa o umanizeze. adica, productiile ei sunt de "calitate" spre deosebire de ale celorlalti.
    astfel, daca vreti calitate, veti avea posibilitatea sa ma urmariti-ma .
    iar pagina de media -ca un site care "deconstruieste" ar fi trebuitsa fie interogativ cu acest demers (fara nicio informatie noua, plin de clisee despre starea mizerabila a media).
    so, lasati vraja si fiti mai critici.
  • mariusc mariusc
    Ce usor e sa vorbesti de la monte carlo, zano. Ipocrita ai fost, ipocrita ai ramas.
  • Adi Adi
    O alta fufa care face ceva sa mai iasa in evidenta pentru ca nu o mai baga nimeni in seama! Sa ne mai lase aceasta individa care se considera perfectiunea intruchipata!! Nu se mai uita nimeni la ea!Nu mai intereseaza pe nimeni,gata s-a dus vremea ei!
  • Jurevycius Jurevycius
    ai mare dreptate Mihaela, tot respectul pentru aceasta parere, dar, ar fi bine sa dai si nume de emisiuni sau prezentatori, nu este corect sa vorbesti despre gramezi, da nume clar, cine sunt acesti oameni mizerabili care distrug divertismentul romanesc? nimeni nu are curajul sa dea nume, este o lasitate
  • kkozoo kkozoo
    Un adevar Dureros,

Trimite un comentariu

sus