Skip to main content

VIDEO. Reclama la crema cu extract din melc, interzisă pe TV

 
ivyss
ivyss

ivyss

Publicitate

Spotul care promovează crema Ivyss cu extract din melc a fost interzisă pe TV. Consiliul Naţional al Audiovizaulului a dat o decizie de intrare în legalitate în acest sens. Acest lucru înseamnă că spotul nu mai poate fi difuzat în actuala formă. CNA a considerat că spotul nu respectă principiul informării corecte.

Reclama la Ivyss a fost difuzată în cadrul calupurilor de teleshopping pe posturile PRO TV, Antena 1, Antena 3, Kanal D, Realitatea TV, Prima TV, România TV.

Comitetul etic al RAC (Consiliul Român pentru Publicitate) a considerat că afirmaţia “ingredientul antirid cel mai puternic folosit astăzi în industria cosmetica: extractul din melc” încalcă codul de practică în publicitate.

“Comunicarea trebuie să evite orice afirmaţie sau reprezentare care ar putea înşela consumatorii, inclusiv prin omisiune, sugerare, ambiguitate sau exagerare, în special în ceea ce priveşte:
a) caracteristicile sau efectele unui produs, cum ar fi: natura sa, compoziţia, metoda sau data fabricaţiei, modul de execuţie, domeniul de utilizare, eficienţa şi performanţa”

Un alt articol din codul de practică în publicitate care este încălcat:

“Anunţătorul trebuie să fie în măsură să probeze veridicitatea datelor, afirmaţiilor, ilustraţiilor şi testimonialelor folosite în comunicare. Probele trebuie să fie relevante şi documentare”.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mda mda
    crema asta nu e buna :(
  • andrada andrada
    Crema e buna si are efect dar ..cam putina !! merita la un ten obosit ,nu la 20 ani ....
  • nume nume
    nu cred ca am vazut reclama pana acum... dar nu inteleg de unde si pana unde extractul de melc e mare scula pe bascula in cosmetica? si cum se face extractul de melc? se stoarce melcul? mi se pare o mare teapa. o fi vreo reclama facuta de baietii de la timesnewroman sau de la kamikaze :))))
  • sidi sidi
    Am re-vazut-o astazi 15-Iunie pe Acasa. CNA-ul asta nu face 2 bani. E o institutie impotenta care nu face decat sa toace bani. Ne trebuie alta, cu alti oameni.
  • Sava Sava
    Tocmai am cumparat si eu aceasta crema, si nu-mi pot da seama ce efecte miraculoase are. Oricum, la pretul de 99 lei + 25 lei curierul, mi se pare o exagerare chiar si pentru 2 buc. Si sa-ti mai zica ca-ti da in pret de 1 si cadou inca 1, e o minciuna! Iar modul de a comanda pe net e inselator, fiindca dand "next - next" deja te procopsesti cu comanda, fara a te anunta din timp. Iar daca-ti dai si nr de tel, te tine o tipa de vorba (gen robotica) care te cam forteaza sa iei inca un set, desigur 1 cadou, deoarece rezultatele miraculoasei creme se vad dupa 3 luni. Mare vrajeala!
  • Axim Axim
    Poti sa economisesti 99 lei daca nu cumperi deloc aceasta creama 'magica'. Ingredientul misterios extras din melc este o iluzie: este produs in laborator la fel ca orice alte ingrediente. Ma intreb cum poate lumea sa pice asa usor in mrejele marketingului! Se pare ca e usor sa faci o reclama cu buget scazut astazi: iei 2-2 gospodine, un doctor anost de cartier, le dai cateva sute de lei si-i pui sa vorbeasca aberatii.
  • coco coco
    mie mi-a placut cum facea melcul pasi mici , mici

Trimite un comentariu

sus