Skip to main content

TVR prezintă situaţia televiziunii publice din Grecia, în reportaje şi interviuri speciale

 

tvrO echipă a Televiziunii Române va pleca, mâine, în Grecia, pentru a reflecta, de la faţa locului, situaţia creată în urma deciziei Guvernului elen de închidere a televiziunii publice greceşti.

Publicitate

Echipa TVR, coordonată de jurnalista Cristina Ţilică, va realiza o serie de reportaje şi interviuri cu oameni obişnuiţi – în casele lor şi pe stradă -, dar şi cu jurnalişti ai postului public şi din media comerciale pentru a vedea care este impactul închiderii unui canal public într-o ţară europeană.

Materialele jurnalistice vor fi prezentate în emisiunile informative ale TVR -«Telejurnal» şi «Ora de ştiri».

Echipa TVR se va afla în legătură directă cu colegii şi asociaţii din European Broadcasting Union (EBU) - asociaţia televiziunilor publice din întreaga Europă - pentru a transmite, prin intermediul mijloacelor tehnice ale EBU, imagini de actualitate din Grecia, dar şi în acţiuni şi iniţiative comune de susţinere a jurnaliştilor greci.

În cursul zilei de astăzi, conducerea TVR a informat boardul EBU asupra acestui demers şi a reafirmat susţinerea şi simpatia Televiziunii Române pentru jurnaliştii televiziunii publice din Grecia.

Televiziunea Română s-a aflat într-o situaţie financiară dificilă pe care însă a reuşit s-o depăşească. Consiliul de Administraţie al TVR a luat, încă de la mijlocul anului trecut, o serie de măsuri de redresare.

În august 2012, CA al TVR a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române. După restructurarea şi refinanţarea instituţiei, SRTv este stabilizată financiar.

CONTEXT. Pe 11 iunie, Guvernul grec a decis închiderea canalelor televiziunii publice elene - ERT. În replică, EBU a transmis premierului Greciei, Antonis Samaras, o scrisoare în care cere „folosirea tuturor mijloacelor pentru revenirea asupra acestei decizii”.

Executivul de la Atena a propus vineri, 14 iunie, coaliţiei de guvernare, redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus