Skip to main content

Un jurnalist BBC a fost ameninţat pe Twitter de primarul Ankarei

 

proteste-istanbulBBC şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la campania de ameninţare dusă de primarul Ankarei împotriva unui jurnalist al său, scrie The Guardian. Ameninţările au legătură cu modul în care jurnalistul a relatat despre protestele din Turcia.

Publicitate

Reporterul BBC din Turcia Selin Girit a fost acuzat de trădare şi de faptul că acţionează ca un agent străin într-o serie de mesaje pe Twitter semnate de Ibrahim Melih Gökçek, primarul Ankarei.

Corporaţia a spus că cele 24 de ore de campanie de pe Twitter au venit ca o reacţie la relatările despre revoltele împotriva premierului turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Peter Horrocks, directorul de ştiri la nivel mondial al BBC, a spus că a fost "foarte îngrijorat" de încercările autorităţilor turce de "a-i discredita şi a-i intimida pe jurnaliştii BBC".

Horrocks a declarat:

"Multe mesaje de ameninţare au fost trimise la adresa unui reporter de-al nostru. Acestuia i s-a dat numele şi a fost atacat pe reţelele de socializare de către primarul Ankarei pentru faptul că a relatat despre actualele proteste din Turcia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus