Skip to main content

Un jurnalist ploieştean condamnat pentru şantaj nu mai are voie să profeseze un an

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Virgil Rădulescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi nu mai are dreptul să-şi practice meseria timp de un an, au decis magistraţii Tribunalului Prahova, scrie HotNews, care citează Max-Media.ro.

Jurnalistul a fost arestat în aprilie pentru şantaj şi trafic de influenţă. El se recomanda ofiţer SRI sub acoperire cu trecere pe lângă premierul României. Mai mult, Rădulescu le-a spus unor persoane cu care a avut întâlniri de “afaceri” că site-ul stiriprahova.ro – pe care îl deţinea – este de fapt un canal de ştiri al SRI.

Trei persoane – administratori ai unor societăţi comerciale din Ploieşti – au fost la un pas să cadă în plasa lui Virgil care le cerea bani, fie că să nu scrie “de rău” despre ei, fie ca să-i ajute să prospere în afaceri.

Conform rechizitoriului, Virgil Rădulescu ar fi ameninţat un comerciant de produse lactate care deţine un magazin în Piaţa Nord din Ploieşti că va scrie un articol despre presupuse nereguli pe care le făcea acesta şi despre calitatea îndoielnică a produselor comercializate. Informaţiile ar fi fost obţinute în urma unei investigaţii jurnalistice.

Ca să nu publice articolul şi ca să nu semnaleze şi altor colegi din presa locală neregulile găsite de el, Rădulescu i-ar fi cerut comerciantului 1.500 de euro.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus