Skip to main content

VIDEO. Copii de vânzare într-o campanie împotriva comerţului cu persoane

 

campanie world vision canadaModalitate originală pentru a descuraja comerţul cu fiinţe umane. Săptămâna trecută, asociaţia World Vision Canada a publicat pe internet un spot şocant: un teleshopping în care se vând copii, scrie Ozap.com.

Publicitate

http://www.youtube.com/watch?v=bDLd5x-h-qw&list=PLf2NfPTS8JPgS0ib__j7K6loHzG3xjswU

Asociaţia World Vision Canada, un ONG creştin internaţional fondat în 1950, are misiunea de a sensibiliza politicienii şi opinia publică cu privire la teme legate de drepturile femeilor şi copiilor.

În 2003, organizaţia internaţională esima că 1,2 milioane de copii sunt victimele traficului de persoane.

Descrierea spotului

Într-un teleshopping, doi animatori sunt foarte entuziaşti în momentul în care descriu produsul pe care încă nu-l arată pe ecran. Spotul începe cu o scurtă descriere a articolului „00 682”, prezentat ca un produs bonus.

Descrierea sună cu cea a unui bun de consum clasic, totuşi are câteva particularităţi: nume propriu şi vârstă. În următorul cadru se poate vedea că este vorba de un copil, vândut la preţul de 65 de dolari.

Aflăm apoi că Kewesi, în vârstă de 9 ani, este "rezistent, solid şi adaptabil" şi că este "capabil de a lucra 18 ore pe zi". Dramatizarea merge mai departe cu expunerea copilului într-o scenă în care ţine în mână un ciocan şi încearcă să spargă pietre. La final, spotul concluzionează: "Unele lucruri nu ar trebui să fie de vânzare".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus