Skip to main content

BAC 2013. Peste 12.000 de articole în mass-media online despre bacalaureat

 

Sursa foto: EVZ
Sursa foto: EVZ

Publicitate

Bacalaureatul a fost cel mai discutat subiect din mass-media online din România în perioada 1 iunie – 12 iulie, conform unei analize de monitorizare realizată de MediaIQ. În perioada analizată, s-au scris nu mai puţin de 12.260 de articole pe acest subiect.

Examenul de bacalaureat de anul acesta a depăşit ca expunere alte subiecte precum: condamnarea lui Cristian Cioacă (1.183 apariţii), protestele din Egipt (483 de apariţii) şi ziua Statelor Unite ale Americii (1.687 apariţii).

Ziua de vârf în care subiectul a avut cel mai ridicat coverage media a fost 8 iulie 2013, dată corespunzătoare afişării primelor rezultate ale examenului. În această zi, au fost publicate 1.850 de articole online având ca subiect central bacalaureatul.

În topul publicaţiilor online care au scris cele mai multe articole despre bacalaureat anul acesta, pe primul loc se află realitatea.net. evz.ro, romanialibera.ro, b1.ro, antena3.ro şi gandul.info sunt celelalte site-uri care au dezbătut cel mai mult subiectul bacalaureatului în perioada mai sus menţionată.

Bacalaureatul de anul acesta a înregistrat un număr de 803 menţionări pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri şi în comentariile articolelor.

În ceea ce priveşte sub-temele de discuţie generate în jurul bacalaureatului de anul acesta, cele mai vizibile în mass-media online au fost: subiectele date la BAC (2.674 articole), scandalul de la Liceul Bolintineanu (3.208 articole), greselile gramaticale ale ministrului Remus Pricopie (219 articole) şi rata de promovabilitate de la bacalaureat (1.718 articole).

Comparând datele obţinute anul acesta cu datele corespunzătoare perioadei similare de anul trecut, în 2013 s-a discutat mai puţin pe tema bacalaureatului – 12.260 de apariţii online faţă de 13.569 de apariţii anul trecut.

În ceea ce priveşte tonul articolelor analizate, atât în 2012, cât şi în 2013, acesta este preponderent negativ. În 2013, însă, articolele negative le depăşesc cu câteva procente pe cele similare din 2012.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus