Skip to main content

Campania Rama "Campioni la micul dejun" cu Nadia Comăneci a fost interzisă

 

campioni-mic-dejun1Campania Campioni la micul dejun suţinută de Nadia Comăneci pentru margarina Rama a fost interzisă de pe TV. Totodată, postul Antena 1 a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru că a difuzat un material promoţional cu Nadia Comăneci.

Publicitate

Textul deciziei CNA legată de reclamă:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa spotului TV pentru margarina Rama, spot aferent campaniei "Campioni la micul dejun", susţinută de doamna Nadia Comăneci.

Consiliul a constatat că, la promovarea campaniei în spaţiul audiovizual, nu au fost respectate dispoziţiile art. 120 alin. (2) şi (3) din Codul audiovizualului, potrivit cărora,

"(2) Nu se vor atribui alimentelor proprietăţi pe care acestea nu le posedă.

(3) În publicitatea pentru alimente adresată minorilor este interzisă folosirea celebrităţilor, personalităţilor sau medicilor. Publicitatea la alimente adresată minorilor este definită în conformitate cu codul de autoreglementare al Consiliului Român pentru Publicitate, depozitar al Codului etic pentru publicitatea adresată copiilor referitoare la produse alimentare".

Antena 1, amendată că nu a separat publicitatea "cu cartoane"

CNA a sancţionat postul generalist al trustului Intact pentru că materialul video nu a fost separat cu cartoane, aşa cum prevede legea în cazul spoturilor promoţionale.

Consiliul Naţional al Audiovizulului a hotărât intrarea în legalitate a campaniei, ceea ce echivalează cu interzicerea ei, deşi în prezent niciun post nu o mai difuzează.

În emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani, din data de 21 iunie, a fost introdus un material video cu Nadia Comăneci care spunea că susţine campania lansată de Rama - Campioni la micul dejun. Momentul nu a fost încadrat între coperţi, iar membrii CNA au catalogat această secvenţă ca fiind telepromovare.

În martie 2010 CNA a luat decizia ca toate spoturile la margarină să precizeze că se interzice consumul a mai mult de 20 de grame pe zi.

Ce articole a încălcat campania cu Nadia?

"Publicitatea televizată şi teleshoppingul trebuie să fie uşor de identificat şi trebuie să fie separate de conţinutul editorial. Fără a aduce atingere utilizării de noi tehnici publicitare, se asigură o separare prin mijloace optice şi/sau acustice şi/sau spaţiale între publicitatea televizată, teleshopping şi, respectiv, celelalte părţi ale programelor."

  • "telepromovarea trebuie semnalată clar, sonor şi vizual, şi însoţită pe întreaga durată de difuzare de menţiunea „Publicitate”, afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pe o durată de minimum 5 secunde; menţiunea scrisă prevăzută la lit. b) va fi eliminată după o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei decizii şi va fi înlocuită cu simbolul „P”, afişat în aceleaşi condiţii de lizibilitate;"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zmeuverde Zmeuverde
    In goana dupa bani,toti incearca sa ne prosteasca apeland la diverse tertipuri- vezi campania rama. Pana la urma,Turcescu cu toate bubele lui,a facut un lucru bun: a interzis un spot tv care ne indemna sa ne otravim copii! Orice parinte responsabil si informat stie cat rau poate face acest compus(aliment nu poate fi) introdus in alimentatia copiilor nostri. Din pacate Nadia noastra s-a complacut din 'n' cauze in promovarea acestui substitut alimentar,numit margarina.Pasta se intampla cand banul a ajuns sa ne conduca,pacat ca noi cumparam influentati de reclama...(PS NU CRED CA NADIA ISI HRANESTE COPILUL CU MARGARINA,VOI CE CREDETI?)
  • Shultz Shultz
    Personal sunt de acord, avand in vedere ca am un copil mic si nu accept sa se merga atat de departe in a face din margarina un aliment recomandat!!!!
  • Axel Axel
    Nu cred asa ceva! Astia de la cna s-au prostit rau tata! Pai unde-i problema lor ca nu inteleg? Sunt multe alte reclame idioate care ruleaza la tv si pe alea nu le mai interzic, s-au gasit pe asta cu banala margarina. Acum o sa vedem mereu spoturi gen: Margarina dauneaza grav sanatatii! Oricum fiecare face ce vrea si consuma cat vrea...
  • Iulia Badescu Iulia Badescu
    Margarina n-are nici o relevanta aici. Antena 1 a primit sanctiunea fiindca era vorba de pica pe care i-o poarta Turcescu Nadiei, sprijinit fiind de cineva mai sus ( a se vedea legaturile lui Turcescu cu lingaii lui Basescu).
    Este inacceptabil.
  • noName noName
    Margarina este otravă aşa ca şi multe alte alimente sintetice produse de tot felul de corporaţii în scopul aducerii de profit de pe seama inculţilor. Totul a început din cauza campaniei agresive de promovare în şcoli folosindu-se de imaginea Nadiei Comaneci. De ani de zile se tot duc campanii anti Coca-Cola, chipsuri, hamburger, etc şi de ce crezi că s-ar tolera acum promovarea margarinei? Oricum, Miruna tu poţi mânca în continuare margarină liniştită deoarece eşti o cauză pierdută.
  • miruna b miruna b
    ce porcarie. Doar pt ca s'a suparat pupinbasistul de turcescu pe margarina si deja nu mai e buna de tv. traiasca politia politica de la cna
  • Thor Thor
    Cum să duci o viață de desfrânat: sex, alcool și margarină.
  • uitsamsng uitsamsng
    Pentru ca nu copiii cumpara margarina, ci mamele lor. Publicul tinta nu sunt copiii, ci mamele
  • Mihaela Mihaela
    Sincer nu inteleg problema lor pentru ca exista multe alte spoturi care n-ar avea ce cauta la TV. Cat despre interzicerea consumului nu cred ca se pune problema, pot in cel mai bun caz sa recomande cantitatea care se poate consuma pe zi.
  • alin alin
    Margarina nu aduce profit atat de mare precum alcoolul si tigarile. Drept urmare..poate fi interzisa fara prea mare bataie de cap
  • noName noName
    Eu nu înţeleg de ce a fost aleasă Nadia Comăneci să promoveze margarina la copii? Puradeii aia mici habar nu au cine este Comăneci asta. Mai bine puneau un personaj de desene animate. Iar legat de faptul că Nadia a acceptat... ce să-i faci, atât o duce capul şi pe ea. Ea a ajuns vedetă nu datorită inteligenţei ci din cu totul alte considerente.
  • LED LED
    "În martie 2010 CNA a luat decizia ca toate spoturile la margarină să precizeze că se interzice consumul a mai mult de 20 de grame pe zi."

    Se interzice? Cu ce drept? Asa e: margarina e nociva la fel ca alcoolul, tigarile etc. Dar in cazurile acestea le mai interzice cineva? Fiecare are dreptul sa faca ce vrea, sa consume ce vrea... Nu cred ca va zice nimeni in vreun spot " Este interzis consumul a mai mult de 20 grame de margarina. O_o

Trimite un comentariu

sus