Skip to main content

CNA a respins controversata grilă de vară a Radio România Actualităţi

 

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins controversata grilă de vară a Radio România Actualităţi.

Radioul public a solicitat Consiliului modificarea grilei în sensul reducerii ponderii emisiunilor dedicate culturii, analizei sociale şi spiritualităţii.

“S-a respins solicitarea Radio România Actualităţi în prima fază cu 5 voturi pentru şi 4 împotrivă. Unul dintre membrii CNA şi-a condiţionat votul prin mărirea cu 10 minute a emisiunilor reclamate”, a spus Laura Georgescu, preşedinta CNA. Aceasta a mai spus că votul pe acest subiect se va relua într-o şedinţă viitoare.

Recent, grila de vară a principalului post de radio public a fost criticată de 70 de personalităţi culturale şi religioase, într-o scrisoare deschisă transmisă CNA şi Comisiilor de cultură din Parlament, după cum paginademedia.ro a scris aici.

"Constatăm cu surprindere reducerea substanţială a ponderii emisiunilor dedicate culturii, analizei sociale şi spiritualităţii în grila adaptată pentru vară a RRA", grila în care, "pe spaţiile 'eliberate' de povara spiritului se difuzează actualmente, sub pretext estival, muzica de întreţinere", se arată în scrisoare.

Radio România Actualităţi a solicitat modificarea grilei de programe, în sensul reducerii ponderii emisiunilor dedicate culturii, analizei sociale şi spiritualităţii, astfel:

  • Producţia proprie să scadă de la 55,32 % la 52,21% (-3,11%)
  • Programele de informare să scadă de la 41,31% la 35,18 (-6,13)
  • Programele educative, culturale, religioase să scadă de la 9,86% la 8,40% (-1,46%)
  • Programele de divertisment să crească de la 47,45% la 55,04% (-7,59)

Emisiunile reclamate au fost:

  • Actualitatea credinţei, difuzată de luni până joi, a cărei durată s-a redus de la 20 de minute la 5 minute,
  • Radioul de sâmbătă seara, difuzată sâmbătă seara, care şi-a redus durata de la 2 ore şi 50 de minute la 55 de minute.
  • Maraton de duminică, a cărei durată a fost redusă de la 2 ore şi 50 de minute la 55 de minute

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • emy emy
    premii de fidelitate.........trezeste-te marcheting pana nu-i prea tarziu
  • emy emy
    concursuri fratilor mai un premiu una alta -excursii-cultura generala-un premiu de fidelitate -atrage publicul .............
  • Cosminescu Cosminescu
    Marius, nu stiu cat de multi ani ai, dar ai ai o gramada de preconceptii si doar o privire ingusta. De axcord cu expresia "foselele..." dar fara septice, insa sa vezi divertismentul doar sub doua forme - o "non-forma" cea de la SRR si una pentru retarzi-promovata de zukissradio21, e la fel de grav cum oamenii din SRR care l-au prins si pe Ghe Dej sa pretinda ca ofera divertisment de buna calitate. Esti invechit si inveninat, ca sa nu mai zic de frustrari, draga Marius.
  • Marius Paraschiv Marius Paraschiv
    Pentru "divertisment" exista deja fosele septice 21,kissfm. Lasati prostul gust in seama alora iar voi continuati sa faceti radio. Sau mutati-va la ei, lasati pe altii sa faca. Sunt destui oameni de radio in SRR. Ale dracu lichele, v-a vrajit si pe voi mirajul prostitutiei media.

Trimite un comentariu

sus