Skip to main content

De ce nu a fost iubit Tudor Giurgiu când era şeful TVR

 

Tudor Giurgiu, fost şef al TVR. Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto

Publicitate

"Îmi era ruşine ca producător şi ca şef la TVR pentru că majoritatea celor angajaţi la TVR nu pot oferi programe de calitate", spune Tudor Giurgiu despre perioada în care a condus Televiziunea publică, între 2005 şi 2007.

Tudor Giurgiu: "Nu spun că nu sunt şi oameni buni acolo, dar procentul celor din TVR care pot oferi programe de calitate este foarte mic."

Afirmaţiiile consemnate de reporterul Paginademedia.ro au fost făcute la ARADOCS, eveniment dedicat televiziunii şi producţiei independente de filme documentare, care se desfăşoară zilele acestea la Arad.

Regizorul Florin Iepan către Tudor Giurgiu:

"Ai o reputaţie foarte proastă printre angajaţii de la TVR. Oriunde mă duc, oameni din TVR îmi spun că Tudor Giurgiu a distrus televiziunea publică. Spune-mi te rog Tudor de ce ai această reputaţie?

Tudor Giurgiu:

"Am iniţiat această „deschidere a porţilor”, de a atrage oameni din sectorul de producţie independentă. Cea mai mare problemă de atunci şi de acum sunt oamenii din TVR care sunt în stare să ofere programe de calitate care sunt foarte puţini."

Îmi era ruşine ca producător şi ca şef la TVR pentru că majoritatea celor angajaţi la TVR nu pot oferi programe de calitate. Nu spun că nu sunt şi oameni buni acolo, dar procentul celor din TVR care pot oferi programe de calitate este foarte mic.

De aceea am şi decis să deschid porţile pentru a lucra cu producători independenţi. Am investit mult, am făcut şi greşeli. Am cheltuit uneori mai mult decât ar fi trebuit. Am fost un tip de content şi am încercat să schimb la TVR timp de mai bine de un an acest aspect.

Sunt destul de sigur că un lucru major s-a întâmplat la TVR, este succesul acestei echipe care a reuşit această reorganizare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Virgil Virgil
    Incercati sa schimbati ceva la TVR, sa vedeti voi...iubire. Omul a incercat, dar Mamutul TVR este greu de schimbat. O armata de oameni si mai nimic. Oare suntem frustrati de nu mai stim sa fim eleganti ? Anonimatul ne excita la vorbe deocheate. Nu-i pacat ? TIFFul este o treaba extraordinara, TVRul pierdere de vreme. Acolo nimeni nu va putea sa faca ceva. Nimeni, decat sa ne cheltuie banii :(
  • looser looser
    ho,ho Tudor Girgiu si regretele lui cu prvire la TVR! oare se poate uita in oglinda sa-si vada fata de cartită și hot?
  • Dinu Dinu
    Tudor Giurgiu a fost inventia celor de la Catavencu. Doru Buscu si Liviu Mihaiu l-au nasit. Dupa care au inventat suveica penala numita Splendid Media prin care au pus laba pe publicitatea de la Tvr. Budes, Straut si Sandulachi au fost valetii jafului facut de Catavenci. Prejudiciul adus a depasit 10 milioane de euro. DNA va rezolva si aceasta gainarie. Rabdare baieti si lantul se strange!
  • Unu Unu
    De ce ?
    Poate pentru ca pentru ca a dat incredibila suma de 80.000 de euro pentru a difuza de DOUA ORI filmul "Moartea Domnului Lazarescu" ?
    Pentru ca a platit, unui prieten-client, desigur, 10.000 de Euro pe an, timp de doi ani, pentru un banner spanzurat de geamurile televiziunii, banner ce purta un mesaj nici macar original ?
    Pentru ca a facut lansari de grile inexistente, unde a inchiriat materiale din Cehia, desi TVR dispunea de ele ?
    Pentru ca a angajat consilieri straini platiti cu mii de euro pe luna ?
    Pentru ca a "sponsorizat" sali de fitnes ale prietenilor cu zeci de mii de euro ?
    Pentru ca nici macar nu a avut onoarea de a semna pentru aceste aberante cheltuieli, ci a pus pe altcineva sa scoata pietrele fierbinti ?
    Mai vreti ?
  • Horea Horea
    “Îmi era rușine ca producător și ca șef la TVR pentru că majoritatea celor angajați la TVR nu pot oferi programe de calitate”.

    Sa-ti fie RUSINE Tudor Giurgiu, dar din alte motive!
    Bine spune "andrei" mai sus: ai trait (activat in TVR) pentru tine si buzunarul tau!
  • didi didi
    hohoho, i-auzi la giurgiu... dar de sutele de mii de euro impartite in dreapta si stanga la colegii regizori pentru diverse documentare sau filme, nu spune nimic? despre milioanele de euro furate pentru distributia de filme? despre cum a obtinut un apartament de lux intr-un bloc nou sau cum a ajuns sa controleze cateva cinematografe noi in mall-uri nu spune nimic? fantastic! cam ce resurse avea in conturi televiziunea publica in 2005 cand a ajuns el presedinte si ce pierderi avea in 2007 cand a fost schimbat din functie? cam astea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda.
  • andrei andrei
    tudor giurgiu a fost, este si va fi un interesat. traieste pentru el si buzunarul sau. un egoist de prima clasa si un infatuat. el sef la tvr a ajuns tot dupa criterii politice. e un jeg.

Trimite un comentariu

sus