Skip to main content

Femeile şi bărbaţii pe internet. Bărbaţii vor tehnică, femeile vor sănătate

 

femei vs barabati pe internetCe caută femeile şi bărbaţii pe internet? Un studiu realizat de BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor) arată că subiectele de interes sunt diferite pentru cele două sexe: femeile caută mai mult informaţii despre sănătate, iar bărbaţii despre tehnică. Femeile stau mai mult decât bărbaţii pe mess şi pe Facebook.

Publicitate

Cum sunt împărţiţi internauţii? Studiul arată că peste jumătate (50,8%) dintre utilizatorii de internet sunt femei, în timp ce doar 49,2% dintre utilizatori sunt bărbaţi.

Mai multe dealii despre studiul BRAT, în continuare.

  • Bărbaţii sunt interesaţi, pe internet, în special de domeniile legate de tehnică: aplicaţiile pentru mobil, cumpărăturile online de electronice/IT şi informaţiile auto.
  • Femeile sunt interesate preponderent de informaţiile despre sănătate, stil de viaţă, vacanţe.

Femeile sunt primele la conversaţiile pe mess, Facebook şi mail

Femeile consumă semnificativ mai mult conţinut despre viaţa celebrităţilor, dar îşi petrec şi foarte mult timp pentru a conversa online, fie prin intermediul aplicaţiilor de tip messenger, fie cu ajutorul platformelor de social media (Facebook în special).

Mai mult decât atît, femeile sunt majoritare şi în ceea ce priveşte folosirea serviciilor de email (51%). Din totalul celor care realizează operaţiuni bancare zilnic, femeile reprezinta peste 57%.

Bărbaţii cumpără online electronice, iar femeile cosmetice sau vacanţe

Peste 70% dintre deciziile de achiziţionare sunt luate online. Diferenţa dintre cele două sexe, în privinţa achiziţiilor, este dată de tipul de produse şi servicii pe care fiecare categorie intenţionează să o achiziţioneze: bărbaţii sunt orientaţi mai degrabă către electronice/IT, femeile către cosmetice sau vacanţe.

Informaţii despre studiu

Analiza a fost realizată pe baza livrării SNA FOCUS corespunzătoare perioadei de măsurare august 2011 - februarie 2013 şi din rezultatele de trafic şi audienă ale SATI, din cea mai recentă livrare - decembrie 2012-februarie 2013.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus