Skip to main content

Jeremy Clarkson a câştigat 17 milioane de euro din Top Gear

 

top-gearJeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii britanice Top Gear, a câştigat anul trecut peste 17 milioane de euro din realizarea programului de succes. În aceşti bani intră atât salariul cât şi banii câştigaţi din succesul cunoscut de emisiune la nivel internaţional, scrie The Guardian.

Publicitate

Clarkson a primit 6 de milioane de euro pentru dividentele pe care le are la compania înfiinţată ca un joint-venture cu BBC pentru a exploata potenţialul comercial al Top Gear la nivel mondial. Salariul lui este estimat la 1,2 milioane de euro.

El a mai primit 10 milioane de euro pentru cele 30% din acţiunile pe care le deţinea la Bedder 6, după ce BBC a semnat cu Clarkson un acord, în septembrie, pentru a prelua controlul deplin al companiei. Astfel veniturile totale ale lui Clarkson au ajuns în anul fiscal 2012-2013 (până la finalul lunii martie 2013) la mai mult de 17 milioane de euro.

BBC Worldwide a intrat în parteneriat cu Clarkson şi producătorul executiv al emisiunii Top Gear, Andy Wilman, - care a avut o participatie de 20% din Bedder 6 - în 2008. Scopul înfiinţării acestei companii a fost exploatarea globală a brandului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    corect alex! si nu ca nu fac nimic, asta n-ar fi o nenorocire, dar duc de rapa institutiile de unde iau banii astia! practic, sunt platiti sa falimenteze si sa lase pe drumuri angajati nevinovati! credca-i o tactica in ultimii 15 ani :(
  • alex alex
    1.2 milioane euro salariu anual pentru cea mai urmarita emisiune de pe planeta este chiar putin.Pai sunt unii bugetari in Romania care castiga apoape atata si nu fac nimica.

Trimite un comentariu

sus