Skip to main content

Matinalele de la radio au întrecut măsura. Amenzi de câte 10.000 de lei pentru Kiss şi Guerrilla

 

radioPostul de radio Kiss FM a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru un episod din Unguru’ Bulan, din 15 mai, în care se vorbeşte despre doi prieteni care au cumpărat o păpuşă gonflabilă şi vor să facă o plângere la OPC pentru că aceasta nu corespunde cerinţelor lor.

Publicitate

Radio Guerrilla a fost amendat cu 10.000 de lei pentru emisiunea Războiul sfârşitului săptămânii, prezentată de Iulian Tănase şi Mitoş Micleuşanu, în care s-a discutat despre un articol apărut în Weekend Adevărul, în care se vorbea despre o invenţie, „aparatul care depistează orgasmul instant”.

Iar Radio ZU a fost sancţionat cu o somaţie publică după ce Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au “făcut mişto” de sutienele Oanei Roman. Consiliul Naţional al Audiovizualului a considerat că în emisiunea Morning ZU a fost încălcate dreptul la demnitate şi dreptul la imagine.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a monitorizat, în perioada 1 mai-30 iunie, programele matinale difuzate de posturile de radio Kiss FM, Radio Zu, Pro FM, Radio Guerrilla şi Radio 21.

Despre emisiunea pentru care a fost amendat Kiss FM

Postul de radio Kiss FM difuzează rubrica Unguru’ Bulan, în cadrul matinalului Cronica cârcotaşilor moderat de Mihai Găinuşă, Dezbrăcatu şi Oana Paraschiv (intervalul orar 07.00-10.00).

Oana Paraschiv (ora 08.53):

„Unguru’ Bulan a aflat care e cea mai ciudată plângere de la Protecţia Consumatorului. E vorba despre un client care a intrat pe Net şi a vrut să-şi comande o păpuşă gonflabilă. A comandat-o, i-a ajuns pachetul acasă şi când a desfăcut pachetul, ce să vezi? Părul nu era la culoarea dorită. S-a plâns la OPC.”

Conţinutul rubricii Unguru’ Bulan difuzată în emisiunea „Cronica cârcotaşilor” din data de 15 mai, are unele momente care nu sunt potrivite orei de difuzare:

“Doamnă, am cumpărat cu Unguru’ o păpuşă... Gonflabilă doamnă, gonflabilă. (...) Ştiţi, avem şi noi nevoie de ceva de umplut timpul şi... Da, da, e dotată. (...) Problema e părul. Noi am cerut una blondă şi... (Doar-n.n.) sus. Înainte s-o dăm cadou, am vrut s-o probăm şi noi şi am făcut un oficiu poştal, cum se spune. Şi-i un pic deranjant acolo, să vezi ditamai „Pădurea Letea”.

Observaţie a serviciului de monitorizare CNA:

“Conţinutul acestui episod face referire la produse care au un regim special de comercializare, iar emisiunea poate fi ascultată în acest interval orar (07.00-10.00) şi de copii, care ar putea pune întrebări părinţilor, iar trimiterea care se face la Pădurea Letea, o arie protejată de interes naţional, şi zonele erogene ale unei păpuşi gonflabile a fost o comparaţie nereuşită”.

Despre emisiunea pentru care a fost amendat postul Radio Guerrilla

Emisiunea Războiul sfârşitului săptămânii, prezentată de Iulian Tănase şi Mitoş Micleuşanu, se difuzează în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 08:00 – 12:00.

Un fragment din emisiunea, din 22 iunie, pentru care Radio Guerrillla a fost amendat:

Iulian Tănase:

Hai să revenim la o altă invenţie, absolut incredibilă şi mai ciudată încă, a aceluiaşi Adrian Cranta. „Se dau următoarele situaţii de viaţă: 1. Sunteţi cu nevasta în pat şi vreţi să întreţineţi relaţii de natură sexuală cu ea.”

Mitoş Micleuşanu:

Da, trebuie specificat, cu nevasta...

Iulian Tănase:

Deci, nu relaţii sexuale, relaţii de natură sexuală.

Mitoş Micleuşanu:

De natură?

Iulian Tănase:

Da, adică e mai generos...Exprimare, da...

Mitoş Micleuşanu:

Bun, dar sună, fi atent: nevasta unuia în patul altuia.

Iulian Tănase:

Mă rog, aicea e după posibilităţi.”Aveţi însă unele ezitări: oare va rămâne însărcinată? Oare va atinge orgasmul? Adrian Cranta vă vine în ajutor cu o cutiuţă rotundă, găurită în mijloc.” (râsete) Fiţi atenţi! Şi zice aşa:„Această jucărie este spectaculoasă deoarece poate să arate trei momente importante din viaţa unei femei: când rămâne însărcinată, când poate să aibă orgasm instant şi când poţi să faci ce vrei cu ea fără să se întâmple nimica.“ (Cei doi prezentatori râd.)

Pentru ce au fost amendaţi Morar şi Buzdugan

D. Buzdugan:

“Citesc în revista Daily Mirror, rubrica economică, cică arabii sunt interesaţi de sutienele Oanei Roman. Ştii de ce? Vor să le cumpere ca să pună huse la cămile.

Mihai Morar:

"Cine râde, îl dau afară!"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex is Alex is
    Radio 21 rullz.
  • Bog Bog
    Scrie clar "Iar Radio ZU a fost sancţionat cu o somaţie publică după ce Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au “făcut mişto”"
  • Hora Hora
    Pana la urma, Buzdugan si Morar au fost amendati sau au primit o somatie publica ?
  • adrian adrian
    trimiterea care se face la Pădurea Letea, o arie protejată de interes naţional, şi zonele erogene ale unei păpuşi gonflabile a fost o comparaţie nereuşită”. nu am priceput clar pe cine a jignit aici unguru bulan...pe padurea Letea sau zonele erogene?
  • Hora Hora
    Iti dai seama ca stirea e despre alte doua posturi de radio si despre alti realizatori radio care au de platit amenzi pentru vulgaritate, si nu de Buzdugan si Morar, nu ?!
    In ceea ce priveste numele... aici chiar m-ai lasat fara cuvinte.
  • adi adi
    Buzdugan si Morar.Numai dupa nume iti dai seama cita nesimtire incape in astia doi!Pe vremuri erau mai simpatici.Acum cauta vulgaritatea cu orice chip si au devenit niste neica nimeni manelisti.
  • didi didi
    sunt curios, de unde au furat buzdugan si morar gluma aia cu oana roman, ca e chiar buna, adica e imposibil sa fie a lor?

Trimite un comentariu

sus