Skip to main content

TVR va difuza duminică primul documentar despre televiziunea publică din Grecia

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

TVR1 şi TVR+ vor difuza duminică, de la ora 18.00, un documentar în exclusivitate despre disponibilizările şi închiderea bruscă a televiziunii publice din Grecia.

Documentarul urmăreşte povestea emoţionantă a aproape 2700 de oameni rămaşi fără loc de muncă pe 11 iunie, în urma deciziei guvernului grec de a închide televiziunea publică ERT (Elliniki Radiophonia ke Tileorassi).

"Dramatismul întregii situaţii şi cum privesc oamenii de rând, dar şi jurnaliştii eleni această decizie sunt reflectate în documentarul Grecia - televiziunea publică în şomaj, realizat de Cristina Ţilică", se arată într-un comunicat al TVR.

Echipa TVR formată din producătotul TV Cristina Ţilică şi directorul de imagine Daniel Chiorcioiu a fost în Grecia în acele zile fierbinţi, pentru a realiza la faţa locului reportaje şi interviuri cu oameni obişnuiţi, cu jurnalişti ai postului public şi din media comerciale, pentru a surprinde impactul deciziilor autorităţilor.

"Cristina Ţilică îşi aminteşte cu emoţie momentul în care a asistat la interpretarea Requiem-ului lui Mozart de către cei 200 de artişti din orchestra şi corul ERT, aflaţi şi ei în această situaţie tristă", se arată în comunicatul al TVR.

ERT a fost închisă pe 11 iunie de guvernul elen fără consultarea parlamentului, pentru a face economii, deşi televiziunea era urmărită de o ţară întreagă, cu aproximativ 11 milioane de locuitori, şi nu era finanţată din bugetul statului.

Cu un buget de 300 de milioane de euro, cea mai mare parte a veniturilor sale proveneau din taxa radio-TV, inclusă, la fel ca în România, în facturile lunare la energie electrică. În Grecia, această taxă este de 4,3 euro pe lună.

Chiar şi în perioadele dificile (Dictatura Coloneilor, al Doilea Război Mondial etc.), nici radioul, nici televiziunea nu au încetat să emită.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus