Skip to main content

CAMPANIE. Digi 24, înapoi în 23 August 1944.

 

elena vijulie
Elena Vijulie

Publicitate

Postul Digi24 lansează o nouă campanie cu ocazia zilei de 23 august, celebrată înainte de 1989 drept Ziua Naţională a Republicii Socialiste România. Totodată, postul de ştiri a transpus de pe peliculă în sistem digital primul documentar fabricat de propaganda comunistă, „Insurecţia”.

Noua campanie a Digi24, demarată astăzi, îşi doreşte să demonteze mituri legate de 23 august, 1944. Ce semnificaţie mai are în prezent ziua de 23 august 1944 pentru români, pentru cei tineri sau pentru cei bătrâni? În afară de faptul că între 1948 şi 1989 a fost Ziua naţională a Republicii Socialiste România, o zi înecată în lozinci, mici şi bere pentru omul nou, de tip socialist? Ce am învăţat la şcoală despre 23 august şi ce se învaţă astăzi? Cât de greşit a fost ce am învăţat şi cum minţile oamenilor au fost intoxicate de propagandă?

Timp de o săptămâna, între 19 si 23 august, Digi24 analizează filmul unei zile controversate din istoria naţională.

Postul de ştiri prezintă imagini din „Insurecţia”, primul documentar fabricat al propagandei comuniste.

Materiale dedicate zilei de 23 august vor fi difuzate de luni pînă joi, de la ora 18.00, în ediţiile speciale prezentate de Elena Vijulie şi Dan Suciu.

Vineri, de la 18.00, Alice Iacobescu alături de invitaţii ei dezbat importanţa zilei de 23 august în istoria României, iar de la 19.30 Elena Vijulie şi Dan Suciu trag concluziile campaniei „23 august, istoria furată”.

Zilnic, începând cu 19 august pînă joi, 22 august, în Jurnalele de ştiri Digi24 vor fi difuzate materiale dedicate zilei de 23 august, iar vineri, 23 august, toate jurnalele de ştiri Digi24 vor dezbate temele majore ale campaniei „23 august, istoria furată.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • margo margo
    E binevenita incursiunea in istorie, ar trebui aratat mai mult respect pentru bravii inaintasi care au lasat in urma lor (platind cu viata lor pentru asta) o tara, pentru cei ce vor veni. De ce nu se face o distinctie clara intre epoca stalinista instalata in august 1944 si a tinut pana in anul 1964? De ce nu spuneti cum l-au tinut rusii incarcerat pe maresalul I.Antonescu si, ce a spus Stalin cand l-au eliberat/ (Il dam inapoi, romanii stiu cel mai bine sa-si ucida oamenii patriotii...) Ne este rusine astazi de ce-am facut?
  • mad79 mad79
    a facut scoala la fara frecventa :)
  • kkozoo kkozoo
    Un post de televiziune de nota 10 cel mai mult imi pace de Marius tudosie Sanatatea in bucate si digi matinal cred ca e modelul BBC am vazut odata pa bbc acest concept de matinal ,si cel putin lea iesit cand am trafic pa stikul mobil ma uit la ei cu mare placere.Multa bafta
  • Ionut I. Ionut I.
    Bravo Adrian, ai punctat foarte bine!
  • AndrDragosei AndrDragosei
    La Intact nu se organizeaza si lectii de gramatica pentru departamentul de postaci? Sau scrierea agramata e deliberata pentru a da mai multa autenticitate comentariului?
  • adrian adrian
    @bahmuteanca: Stai linistita ca nu se uita doar angajatii! Prezentarea unor stiri normale nu mi se par deloc plictisitoare, probabil esti oboisnuita cu crizele de pe antena3 si romaniaTv. Bravo lor pentru campania asta, precum si pentru celelalte! Ei isi dau interesu sa arate si altceva nu doar Basescu, Becali, si mai nou Cioaba.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Daca v-a fi la fel de plictisitoare ca si campania cu care au,, surprins Romania,, inseamna ca ungurenii au pompat iar bani degeaba in televiziunea lor minunata, unde se uita doar angajatii lor si in cel mai fericit caz, rudele acestora.
  • geo geo
    23 august 1944 a fost marea zi a tradarii nationale...poate a venit vremea sa ne cerem scuze faza de madam Merkel...

Trimite un comentariu

sus