Skip to main content

CNA: România TV poate folosi doar una dintre cele două variante de sigle

 

Screen shot 2013-08-22 at 2.58.33 PM

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să trimită România TV o scrisoare de atenţionare prin care-i cere să respecte decizia instanţei de a suspenda folosirea mărcii la RTV. În plus, consiliul a considerat că una dintre cele două variante de sigle folosite de post induce în eroare.

Postul lui Sebastian Ghiţă afişează pe ecran, alternativ, la câteva secunde, două variante ale siglei (foto): România TV, scris mare, urmată de o siglă în care este mult mai vizibilă prescurtarea RTV. Sigla ce cuprinde majuscula R (în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în partea inferioară „omânia") nu mai poate fi folosită.

FĂRĂ SITE PE TV. CNA mai cere postului România TV să nu mai promoveze pe post site-ul rtv.net până la o decizie irevocabilă a instanţei în ceea ce priveşte proprietatea mărcilor.

Andrei Zarafiu, avocatul România TV:

 „Nu sunt un specialist în media, dar ce pot constata e că reprezentanţii Realitatea Media doresc să oblige telespectatorii să se uite la Realitatea TV. (...) Licenţa care a fost acord televiziunii noastre este de România TV, nu folosim denumirea de RTV. Nu poate fi transferată la CNA o problemă ce ţine de protecţia dreptului de proprietate intelectuală a societăţii.

Roxana Niculescu, reprezentant România TV:

"Licenţa este pentru România TV. Noi nu suntem RTV, noi suntem România TV. Am ajuns al această denumire când la cererea consiliului ni s-a dat termen o oră să găsim o nouă denumire la cererea expresă a reprezentantului Realitatea Media."

Laura Georgescu, preşedinte CNA:

"Cum traduceţi obligaţia de revocare a deciziei privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV ?"

Avocatul RTV: "Această obligaţie nu poate fi executată. Am convingerea că atunci când va ajunge la curtea de apel această decizie va fi respinsă. Eu nu am ce să sugerez atâta vreme cât executarea însăţi nu poate fi executată din punct de vedere material."

Laura Georgescu: "Când aveţi România TV este una, în cealaltă formulă este alta. Haideţi să facem un inventar al problemelor pe care am putea să le soluţionăm ca să trăiască ambele posturi."

Roxana Niculescu: "Ce aţi arătat dumneavoastră este sigla acceptată de Consiliu în noiembrie 2011. În privinţa unei sigle dinamice, totuşi, suntem în 2013. În ţară dar şi în toată lumea siglele sunt dinamice."

Realizatorul Realitatea TV, Rareş Bogdan, prezent şi el la şedinţă, s-a inflamat în momentul în care avocatul România TV a acuzat Realitatea TV că a cerat acest scandal pentru că a scăzut în audienţă. „Domnule, eşti chiar nesimţit. Mă jigneşti ca realizator şi ca jurnalist”, a spus Rareş Bogdan, vizibil enervat.

Rareş Bogdan – Ei trebuie să existe ca televiziune, dar cu sigla România TV, Răitaru TV, ce vor ei. De ce trebuie să ne paraziteze pe noi? E păcat. Este jenant să foloseşti aceeaşi marcă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zapp zapp
    reliteatatea tv este inc adere libera . politica editoriala de sustinee a liniei voiculescu-anotnescu a pecetluit audienta postului.
    cai ii priveste pe jurnalsitii de la realitaeta tv -intrebaera nesta si de bun simt este : care jurnalisti ?!
  • Radu09 Radu09
    Realitatea Tv (Rtv) e primu post tv de stiri din Romania asa ca fiecare sa se identifice prin nume, sigle, titlurii, propii asa ar fi corect
  • Dony Dony
    Nu mai au voie sa puna rtv.net pe ecran, dar protv are voie sa puna in timpul promo-urilor protv.ro sus nu ?! protv e mai ciumeg sau ce..?
  • Adidas Adidas
    Subtire stirea pt paginademedia ,sper ca nu sunteti suparati de decizie,oricum decizia este mai mult decat Clara fara rtv ,rtv.net etc.nu ca o sigla sau alta ,practic se pierde dreptul la difuzare adica frecventa de emis.ce tot atata.
  • sanziana rusu sanziana rusu
    sa-si faca sigla animata, ca ghita ala e un papitoi!
  • pontaTV pontaTV
    .
    Jenanta tactica. La banii si influenta aitistului ghita, nu ar trebui sa se coboare la asemenea tertipuri golanesti. Ne aduc aminte de bisnitarii care vindeau adibas, puna, rexana, etc
    Cu atat mai greu de inteles cu cat realitatea nu mai reprezinta cine stie ce nume, iar spectatorii nu prea mai incurca cele 2 posturi.
    asa se vede cat de mici sunt in realitate "gigantii" afacerilor din Romania.
  • ano.nim ano.nim
    RTV sau RomaniaTV este o televiziune, pe langa putin cam OTVizata, mult mai dinamica si cu mai mult rating...indiferent de sigla pe care o va avea, si-a creat deja o imagine ce nu mai poate fi schimbata, aceea de televiziune cu mai mult rating decat Realitatea...ne pare rau Rares Bogdan... Realitatii ii trebuie un suflu nou, o grafica noua, o noua identitate, si o sigla mare "REALITATEA TV - primul post de stiri din Romania" si poate se va revitaliza... si... fara gusa...

Trimite un comentariu

sus