Skip to main content

Fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop, audiat la DNA în dosarul de şantaj al lui Sorin Alexandrescu

 

sorin-alexandrescu-2Fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop a venit, astăzi, la DNA pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţia de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, pentru care a fost pus sub învinuire în dosarul de şantaj al directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, relatează Mediafax.

Publicitate

Şerban Pop nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit procedurilor legale, după aducerea la cunoştinţă a învinuirilor, persoana anchetată este chemat pentru a da o declaraţie.

Şerban Pop a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie şi în 25 iulie, procurorii aducându-i atunci la cunoştinţă acuzaţiile.

DNA anunţa atunci că fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop este urmărit penal în dosarul în care Sorin Alexandrescu este cercetat pentru şantaj, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - aprilie 2013, Şerban Pop, în calitate de preşedinte al ANAF, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare - Comisariatul General "a făcut un control încrucişat la două societăţi comerciale, dintre care una era reprezentată de partea vătămată (Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, n.r.)".

Şerban Pop l-ar fi informat pe Sorin Alexandrescu despre acest control al Gărzii Financiare şi i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificări, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jix Jix
    Da,da,da stim...deja ne-am obisnuit cu DNA-ul, devine plictisitor. Tot cheama la audieri,insa nu fac nimic, nu trag nicio concluzie, nu gasesc niciun vinovat, dar ei tot cheama la audieri.

Trimite un comentariu

sus