Skip to main content

Liviu Mihaiu, Cristian Tudor Popescu şi Luca Niculescu, moderatori la un festival de literatură

 

Untitled-1Liviu Mihaiu, Cristian Tudor Popescu şi Luca Niculescu se numără printre moderatorii primei ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (23-27 octombrie) – FILIT.

Publicitate

Cei trei vor modera evenimente în cadrul „Serilor FILIT”, care vor avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

  • Vineri, 25 octombrie, de la ora 20.00, jurnalistul Liviu Mihaiu, realizator şi director al Radio Guerrilla, va discuta cu Herta Müller, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în 2009.
  • O zi mai târziu, de la ora 19.00, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu îi va adresa întrebări scriitorului francez François Weyergans, membru al Academiei Franceze, câştigător al prestigiosului premiu Goncourt.
  • Duminică, 27 octombrie, de la ora 17.00, tot în Sala Naţionalului ieşean, jurnalistul Luca Niculescu, redactor-şef al RFI România şi realizator de emisiuni la Digi 24, îi va avea drept interlocutori pe Attila Bartis (Ungaria), Georgi Gospodinov (Bulgaria), Ştefan Baştovoi (Republica Moldova), Andrei Kurkov (Ucraina). Tema dialogului va fi „Scriitor în Est”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ilf si Petrov Ilf si Petrov
    Mihaiu, acest Raducioiu al societatii civile. Saraca Herta Muller trebuie sa refuze orice gen de contact cu acest impostor cultural. O vom avertiza. Promitem.
  • Denisa Denisa
    Rusinos. Penibil. Oameni buni, personaje de genul lui Mihaiu sunt rezultatul nepasarii si comoditatii noastre. In Piata Universitatii diseara hai sa-l trimitem acasa pe acest impostor ! Salvati Romania de nulitati!
  • Ada Ada
    @bogdan
    Gresit stimabile. Liviulica Mihaiu este un "carturar" fantastic. Vantu ne-a confirmat indirect prin iregistrarile din anii trecuti. Trisa piticul la poker mai ceva ca un as. Si SOV-ul bland il lasa sa castige... Happy Family !
  • Bogdan Bogdan
    Luca Niculescu si CTP-ul au un statut, o prestanta si au carti si lucrari publicate. Nu pot intelege ce criterii au stat la baza alaturarii celor doi a unui mascarici batranicios, penibil si lipsit de umor. Mihaiu nu stie decat sa ragaie cand vede o carte.
  • George George
    Vina nu e a lui Mihaiu ca e chemat sa-si dea cu parerea, fratilor. Vina e a celor care-l solicita pe invartitul asta sa ii tina companie Hertei Muller. Vad ca ipochimenul a ramas in carti pe la TVR, dupa ce a fost uschit de la Realitatea TV. E incredibil cum un ins cu un asa limbaj dezarticulat, fara talent, ciubucar notoriu e vazut ca unul indispensabil!
  • Jean Constantin Jean Constantin
    @Anca
    Hai ca'i nostim. La Tvr vom avea aerate culturale cu Vanghelie si Mihaiu si matinale cu Dobro si Florin Salam. Asta la Romanika frate !
  • Felix Felix
    Cine-a papat din strachina lui Vantu are tupeu si obraznicie cit pentru o satra intreaga. Mihaiu e un rasist si un antisemit cunoscut inca de pe vremea Academiei Catavencu. Pentru nelamuriri va rog rasfoiti arhiva revistei disparute din lacomia celor ca Mihaiu.
  • Matrozu' Matrozu'
    Pacat de Herta Muller. O doamna care nu ar trebui sa vada mizeriile acestei tari. Foarte probabil ca Liviu Mihaiu se va prezenta cu temele facute de cineva competent. E vina organizatorilor pentru aceasta gafa uriasa.
  • Rica Rica
    Si despre ce o sa discute Guvernariciu' cu Herta Muller ? Despre guvizi si hamsii prajite ?! Sau despre cum se papa fondurile comunitare de mediu pe proiecte fantoma si despre fotbal ?! Liviu Mihaiu, o gluma proasta a societatii civile.
  • Gica Contra Gica Contra
    Bai frate, s -a intors lumea cu dosul in sus. Mihaiu si Dobro la un festival de literatura !!! Pardon, doar Mihaiu. Dobro saracu' macar are decenta sa stea cumintel in bancuta lui . Culmea tupeului. Binile invinge !
  • Irene Irene
    Interesant. Noroc ca Herta Muller vorbeste romana. Cu toate acestea cred ca e rusinos ca un castigator de Nobel sa fie intervievata de un individ cu mari probleme deontologice. Liviu Mihaiu , golanasul lui SOV, si literatura. Ha! Ha ! Ha! Curat Caragiale .
  • Anca Anca
    Liviu Mihaiu !!! Ce opera literara are domnul Mihaiu ?! Compunerile lui din defunctul Catavencu sunt o carte de visita ce nu onoreaza acest festival. Desele dezacorduri si vulgaritatea exprimata in emisiunile de la defunctul Guerrilla stau marturie. Am mari semne de intrebare in legatura cu seriozitatea acestui festival. Mai ramane sa-l vedem anul viitor ca moderator la numitul "festival" pe literatul Raduciou ...

Trimite un comentariu

sus