Skip to main content

23 Octombrie. CNA pregăteşte un cod de conduită. Apple pregăteşte un televizor ultra-HD

 

CNA

Publicitate

CNA, COD PROPRIU DE CONDUITĂ. €‹CNA urmează să întocmească şi să discute un cod propriu de conduită, în linie cu unul dintre punctele incluse în raportul Comisiei Europene pe justiţie (raportul MCV) de a începutul acestui an, scrie HotNews.ro. În raport se spunea că forul audiovizual trebuie să se implice mai mult în prevenirea presiunilor media asupra sistemului judiciar şi instituţiilor statului.

Decizia de a adopta rapid un astfel de cod a stârnit dispute între membrii CNA. Ea a plecat de la o cerere a Ministerului Justiţiei ca acest consiliu să prezinte evoluţiile pe care le-a înregistrat în legătură cu menţiunile legate de audiovizual din ultimul raport MCV, prezentare care să fie inclusă în raportul pe care România îl pregăteşte în vederea următorului raport al Comisiei.


Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus ca până la sfârşitul acestei zile să fie pregătit un proiect de poziţie a CNA, dar şi un cod de conduită pentru membrii acestui for - cod menţionat, de altfel, în raportul MCV din iarnă. Un vot asupra celor două documente ar urmă să aibă loc astăzi.
Tensiuni în CNA pe marginea poziţiei acestui for pentru viitorul raport CE pe justiţie. Consiliul pregăteşte un cod de conduită


CONTUL BRD, ÎN PORTOFOLIUL LEO BURNETT. Grupul Leo Burnett asigură, în prezent, servicii de comunicare integrată pentru BRD Groupe Societé Generale, pe baza unui contract valabil pentru trei ani, potrivit unui comunicat de presă, citat de HotNews.ro. Leo Burnett va asigură grupului servicii de publicitate, strategie de brand, comunicare online şi PR.
Comunicatul arată că agenţia va propune o nouă direcţie de comunicare pe termen mediu şi lung şi va implementa campanii integrate de imagine şi de promovare a produselor şi serviciilor băncii.
Leo Burnett asigură comunicarea pentru BRD


DISPUTĂ PE MARCA HAPPY BOX. McDonald's Internaţional Property Company Limited contestă la OSIM înregistrarea mărcii Happy Box ("Cutia Fericirii") de către Marius Avram, scrie DailyBusiness.ro. O comisie a OSIM ar putea decide asupra contestaţiei americanilor în şedinţa din 29 octombrie. Marca Happy Box a fost admisă la înregistrare de către OSIM în aprilie anul acesta. Magazinul de cadouri Happybox a fost înfiinţat în anul 2012 şi este o afacere cu capital 100% românesc, având parteneri şi furnizori exclusiv din România.

Lanţul de restaurante McDonald's a introdus conceptul Happy Meal ("Masă Fericită") încă din 1979. În cazul comenzilor livrate în cutie se foloseşte termenul "Happy Meal Box".
Cum vrea McDonalds's să pună monopol pe "Fericire" în România


FACEBOOK VREA MAI MULT CONŢINUT ONLINE DE LA PUBLISHERI. Facebook a început, ieri, să testeze o nouă funcţie online, prin intermediul căreia speră să convingă grupurile de presă să publice mai multe conţinuturi pe reţeaua de socializare, preferabil de tipul celor postate pe platforme online concurente, precum Twitter, scrie DailyBusiness.ro, care citeazムMediafax.
Noua funcţie - "Stories to share" - sugerează administratorilor paginilor Facebook ale grupurilor de media articole care au fost publicate pe site-urile acestora, dar nu şi pe platforma de socializare şi care au potenţial de a avea efect viral, a explicat Facebook pe blogul său oficial.
Facebook mai spune că traficul generat de reţea pentru site-urile de media a crescut cu 170% în ultimul an.
Facebook vrea să convingă grupurile de presă să publice mai multe conţinuturi online


TELEVIZOARE ULTRA-HD DE LA APPLE. Apple va lansa în trimestrul al patrulea al anului viitor televizoare de înaltă rezoluţie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inci (165 centimetri) şi 55 inci (139 centimetri), scrie Mediafax, care citează afirmaţiile unui analist japonez.

Compania americană ia în acestă perioadă ultimele decizii privind specificaţiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fără ramă (mărimea televizorului va coincide aproximativ cu mărimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzând să precizeze sursa informaţiilor.
Reprezentanţii Apple din Japonia nu au răspuns întrebărilor transmise de Bloomberg.
Apple va lansa televizoare ultra-HD, cu diagonale de până la 165 centimetri


S-AU DUBLAT VÂNZĂRILE LA TABLETE. Vânzările de tablete pe piaţa românească s-au dublat în ultimul an şi vor depăşi livrările de calculatoare persoanele, în acest an sau în 2014, a declarat marţi directorul de vânzări al Acer România, Bogdan Iftemie, la ZF Digital '13, relatează Mediafax.

"Vânzările de tablete cresc foarte puternic. În perioada ianuarie - august a acestui an s-au vândut 180.000 de tablete, faţă de 90.000 de unităţi în perioada similară a anului 2012. Piaţa tabletelor este una nouă, entuziastă, unde consumatorii cumpără fără să ştie foarte bine ce şi pentru ce cumpără. În schimb, vânzările de calculatoare personale scad. Dacă nu în acest an, sigur în 2014 vom vedea că vânzările de tablete le vor depăşi pe cele de calculatoare personale", a spus Iftemie.

Vânzările de tablete s-au dublat şi vor depăşi livrările de PC-uri în acest an sau în 2014


ATAC LA PAGINA DE TWITTER A TELEVIZIUNII PUBLICE CHINEZE. Postul de televiziune public chinez CCTV a anunţat marţi că pagina sa de Twitter a fost piratată şi utilizată în mod ilegal pentru publicarea unei "informaţii eronate" despre deschiderea unei anchete împotriva fostului oficial Zhou Yongkang, un subiet foarte sensibil în China, scrie Mediafax.

"Pe 21 octombrie, contul CCTVNEWS a fost ţinta (unui atac) şi utilizat în mod ilegal pentru publicarea unei informaţii eronate, preluate în parte de alte surse. Această informaţie neautorizată a fost ştearsă", a scris CCTV pe contul său de Twitter în limba engleză.

Potrivit mesajului postat pe contul de Twitter al CCTV, şeful statului chinez Xi Jinping a creat o "echipă specială însărcinată cu anchetarea lui Zhou Yongkang pentru acuzaţii de corupţie". Zhou Yongkang este fostul şef al securităţii chineze.
Pagina de Twitter a Televiziunii publice chineze a fost atacată de hackeri


MICROSOFT VREA ŞI EL OCHELARI INTELIGENŢI. Microsoft testează prototipuri ale unor ochelari inteligenţi care se pot conecta la internet, similari Google Glass, însă un astfel de dispozitiv s-ar putea să nu ajungă în faza de producţie, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal, notează Mediafax.

Compania a cerut mai multor furnizori de componente din Asia să livreze camere şi alte componente cheie pentru prototipuri de ochelari inteligenţi, a afirmat o sursă care deţine informaţii referitoare la proiectul Microsoft. Sursa a avertizat că dispozitivul s-ar putea să nu intre niciodată în faza de producţie.
Microsoft testează prototipuri pentru ochelari inteligenţi similari Google Glass


NOUA VERSIUNE DE IPAD AIR. Apple a lansat ieri noua versiune de tabletă iPad Air, cu o carcasă mai subţire şi o greutate de numai 1 pound (456 grame), care îl face cea mai uşoară tabletă din lume, precum şi un nou iPad mini, cu display de tip retină, scrie Mediafax.

iPad Air, prevăzut un cip A7, introdus luna trecută cu iPhone 5S, va fi disponibil la vânzare în SUA de la 1 noiembrie, la un preţ de 499 de dolari.

Directorul Apple pentru marketing la nivel mondial, Phil Schiller, a arătat că noul cip al iPad Air este de opt ori mai rapid decât cipul original al iPad.
Apple a prezentat noua generaţie de tablete iPad, iPad Air şi iPad mini - GALERIE FOTO

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus