Skip to main content

Pepsi, Springtime şi Lay`s, printre cele mai vizibile campanii în online

 

capturi campanii online

Publicitate

Pepsi, Lay`s, Springtime se numără printre campaniile din top cinci al celor mai vizibile proiecte de promovare, potrivit unei monitorizări realizate de MediaIQ. Cele cinci campanii, desfăşurate în ultimele şase luni, au generat pentru brandurile promovate cu 24,8% mai multe apariţii în mass-media online faţă de perioada similară a anului trecut.

În intervalul 1 aprilie – 30 septembrie 2013 au fost scrise 1.152 de articole în care au fost menţionate brandurile, comparativ cu cele 866 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mihaela Enache, Partener MediaIQ: „Din monitorizarea online, am observat, de exemplu, că o campanie socială a beneficiat de o acoperire mai mare în social media decât un brand FMCG. Această situaţie poate indica o maturizare a utilizatorului de social media, oferind astfel oportunităţi de dezvoltare şi perfecţionare a strategiilor viitoare în comunicare. Analizând şi rezultatele campaniei pentru o reţea de restaurante, am observat că, după două luni de comunicare, prezenţa brandului în mass-media a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similară a anului trecut, statistică ce oferă un indicator pertinent al eficienţei unei campanii.

Pepsi: cea mai mare expunere în mass-media online

Campania "Ia-ţi vara în cap – Pleacă la drum doar cu Pepsi" a generat cele mai multe apariţii în mass-media online pentru brandul promovat. În intervalul 15 iulie – 12 septembrie, perioada în care s-a desfăşurat campania, Pepsi a beneficiat de 639 de apariţii, cu 172 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Proiectul a atras atenţia şi comunităţilor din social media, unde Pepsi a avut 487 de menţionări. Sloganul campaniei "Ia-ţi vara în cap – Pleacă la drum doar cu Pepsi " a fost menţionat în mass – media online de 22 de ori pe durata derulării acesteia.

De profesie: medic în România - cea mai bună acoperire în social media

Campania „De profesie: medic în România", începută în luna aprilie a acestui an şi aflată în desfăşurare, a generat cel mai mare buzz în social media, cu 745 de menţionări pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri şi în comentariile articolelor.

Despre exodul medicilor români, subiectul acestei campanii, au fost scrise 61 de articole în ultimele şase luni, cu 27 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Divertiland: cel mai eficient PR pentru marketing

Lansarea parcului de distracţii Divertiland din Bucureşti a beneficiat de 250 de apariţii în mass-media online în ultimele cinci luni ale campaniei de promovare (aprilie – septembrie 2013).

Subiectul a fost important şi pentru social media, înregistrând un număr de 237 de menţionări pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri şi în comentariile articolelor.

Springtime: cel mai viralizat slogan de campanie

„Prinde hitul verii", sloganul campaniei Springtime, care îi are protagonişti pe Daniel Buzdugan şi pe Mihai Morar, a beneficiat de cele mai multe menţiuni (271 de apariţii) în online dintre toate campaniile analizate. În acelaşi interval, mass-media online a realizat 77 de articole despre Springtime. Comparând datele obţinute anul acesta cu datele corespunzătoare perioadei similare de anul trecut, în 2013 compania a beneficiat de un plus de 62 de apariţii.

Analizând mixul apariţiilor în toate mediile online pentru campania Springtime, Facebook (cu 34% din totalul apariţiilor) a fost principalul canal de declinare al acesteia, urmat de publicaţiile centrale (cu 22%) şi Twitter (cu 17,4%).

Lay's: abordare pozitivă în mass-media

În cele aproximativ două luni în care s-a derulat (16 mai – 7 iulie), campania "Hai la duelul Lay's", cu vedetele Cabral şi Puya, a generat brandului promovat 276 de apariţii în social media, în timp ce mass-media online a menţionat numele Lay's în 125 de articole. În perioada similară a anului trecut, Lay's a avut 78 de apariţii.

Analizând conţinutul emoţional al articolelor în care este menţionat Lay's şi publicate în mass-media online pe parcursul desfăşurării camapaniei, în 15,02% dintre acestea tonul a fost pozitiv, dublu faţă de cele în care tonul a fost negativ.

În ceea ce priveşte tonul articolelor publicate în online despre toate cele cinci campanii şi produsele promovate, acestea a fost preponderent pozitiv. Analizând mixul apariţiilor în online, campaniile au beneficiat de cea mai mare acoperire pe Facebook, în publicaţii centrale şi în blogosferă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus