Skip to main content

Compania care deţine Minimax, JimJam şi MGM, vândută pentru 750 mil. de euro

 

chellomediaDivizia de conţinut a Chellomedia a fost vândută pentru 750 de milioane de euro. Compania americană AMC Networks a ajuns la un acord pentru achiziţionarea diviziei de conţinut Chellomedia pentru 750 de milioane de euro, scrie BroadBandTVnews.com.

Publicitate

Portofoliul Chellomedia Central Europe include următoarele televiziuni în România:

Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV.

Chellomedia este parte a gigantului american Liberty Global Inc..

Compania Chellomedia, divizie internaţională care operează 86 de televiziuni, inclusiv în România, a fost scoasă la vânzare de grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc., în primăvara acestui an. La acel moment se aştepta să obţină între 580 şi 750 de milioane de euro.

Această tranzacţie ar urma să se încheie în primul trimestru din 2014. Ea nu este conditionată de aprobarea niciunei autorităţi de reglementare în domeniul concurenţei.

Chellomedia a înregistrat venituri de 399,2 milioane de euro la sfâşitul anului 2012.

Înţelegerea include vânzarea următoarelor operaţiuni: Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal, Chello Zone şi Chello DMC, agenţia de vanzări publicitate Atmedia şi soluţia de difuzare Chello DMC.

Liberty Global va păstra însă posturile de televiziune olandeze Film1 şi Sport 1.

Chellomedia operează 68 de televiziuni. Dintre acestea, 48 sunt deţinute 100% de către Chellomedia, în timp ce 20 sunt deţinute în regim de joint venture cu alte companii (CBS International, A+E Networks şi Zon Optimus). Posturile deţinute de Chellomedia sunt recepţionate în prezent într-un număr total de 390 milioane de case din 138 de ţări.

Grupulo american Liberty deţine şi UPC Holding, companie care controlează UPC România. UPC Holding este o operaţiune separată de Chellomedia International si nu face obiectul acestei tranzacţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus