Skip to main content

INTERVIU. Sorin Freciu, despre intenţia angajaţilor Money TV de a-i face plângere penală: „Nici eu nu ştiu cum s-a ajuns aici”

 

MONEYTV-PACKSHOT

Publicitate

Câteva zeci de foşti angajaţi şi colaboratori ai postului de televiziune Money TV vor depune vineri, 4 octombrie, la sediul DIICOT o plângere penală care îi vizează, între alţii, pe acţionarii şi pe administratorul societăţii comerciale care a operat licenţa audiovizuală Money TV până în luna septembrie, printre care şi Sorin Freciu, potrivit unei informări trimisă presei.

"Nici eu nu ştiu cum s-a ajuns la situaţia asta", spune Sorin Freciu într-un interviu acordat Paginademedia.ro. "Toţi ştiau de la început că m-am angrenat în acest proiect din considerente sentimentale, niciodată de business. Sigur, a fost o greşeală", a declarat Freciu.

Înainte de interviu, despre intenţia foştilor angajaţi Money TV.

În acest demers sunt implicaţi reporteri, redactori, realizatori de emisiuni, cameramani, regizori, angajaţi din zona tehnică şi administrativă care s-au aflat în raporturi contractuale cu fostul titular al licenţei Money TV şi care nu şi-au primit drepturile financiare.

Vizate sunt mai mult firme prin care angajaţii Money TV au fost „mutaţi” în ultimii ani: S.C. Media Advertising & Sales S.R.L., S.C. Radio TV Global Network S.R.L., S.C. Worldwide Media Solutions S.R.L., S.C. The Money Channel Consulting S.R.L., S.C. Creative Media Ideas S.R.L., S.C. Realitatea Media S.R.L.

Acuzaţiile aduse celor de mai sus sunt înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi alte infracţiuni conexe în concurs real şi în formă continuată.

Ce spune Sorin Freciu:

Paginademedia.ro: Cum s-a ajuns în această situaţie de plângere penală?

Sorin Freciu: Asta nu pe mine trebuie să mă întrebaţi, nici eu nu ştiu cum s-a ajuns la situaţia asta. Mi se pare ciudat şi mie.

Este vorba totuşi de salariile neplătite mai multe luni angajaţilor Money TV.

Sorin Freciu: Eu nu ştiu dacă acesta este un motiv de plângere penală faptul că o companie nu reuşeşte să câştige bani pe o piaţă de media cum este cea din România. Nu cred că sunt motive pentru că firmele de care vorbiţi sunt firme finanţate până la momentul când nu au mai putut fi finanţate. Nu ştiu dacă ăsta este motiv de penal.

Dar cum s-a ajuns aici?

Sorin Freciu: Acţionarii nu au mai avut banii, şi firmele nu au dat randament.

Dar aţi vorbit cu cei în cauză?

Sorin Freciu: Nu cred că cineva a încercat să mă sune şi nu a a reuşit să vorbească cu mine. Cu unii am vorbit. Toţi oamenii ştiau care e situaţia. Toţi ştiau de la început că m-am angrenat în acest proiect din considerente sentimentale, niciodată de business. Sigur, a fost o greşeală.

Am ţinut la acest proiect. Toţi cei cu care am lucrat ştiau chestia asta. De la bun început am încercat să trag parteneri puternici în acest proiect. Nu am reuşit. Am făcut tot posibilul. Nu au mers.

De ce nu aţi închis când aţi văzut că nu se mai poate?

Sorin Freciu: Pentru că au fost tot timpul discuţii care nu s-au finalizat. Vorbim totuşi de o firma care s-a vândut.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Sunt cativa pe aici care spun ca DIICOT, ITM si alte institutii de control ar trebui sa-si faca treaba si sa-i arda pe stapanii de plantatii. Dragi tovarasi, daca s-ar intampla asa ceva, atunci ar scrie toti mare pe ecran..."televiziune persecutata", iar reporterii ar sta pe la colturi ca sa dea la cotoaie alora care indraznesc sa vina si sa zgarme in rahat.
    Asa cum este tara, asa e si presa...de rahat.
  • rebeca popescu rebeca popescu
    Pacat de aceasta televiziune care a reusit sa stranga la un loc numai oameni de elita,eu una sunt mandra ca am lucrat alaturi de ei si simt nevoia sa transmit tuturor fostilor colegi ca le multumesc ,ca am avut de invatat numai lucruri bune si ca nu s-a inventat superlativul pentru: Soviani,Suciu,Hurezeanu,Laura Nureldin,Danca,Rudi,Dan Marius,Nita,ELI,Andreea Negru,Diana Florescu,Cepraga,Iclozan,Calina,Ramona,Iorga,Irina H,producatorului executiv ARINA MOGA,Buzuru,Boaca.....si toti ceilalti pana la ultimul
  • Oricum Nu conteaza NU stiti cum ne cheama ! ATATA DE IMPLICAT SI Oricum Nu conteaza NU stiti cum ne cheama ! ATATA DE IMPLICAT SI
    Sorin Freciu: Nu cred că cineva a încercat să mă sune și nu a a reușit să vorbească cu mine 000>>> eu v-am sunat si mi-ati spus ca aveti probleme mai importante de facut decat sa imi dati banii :) si ca o sa-i primesc si sa nu va mai deranjez :) ehhhhh iata cum cei 8000 ron datorie pe care ii aveti nici acum nu i-am primit de 1 an :))))) ... SA VA FIE RUSINE SI ATAT ! Oare dormi linistit pe patul si in pijamalele cumparate din munca altora ? E bine la caldurica ?
  • Raitaru Raitaru
    Intr-un fel, toti acesti jurnalisti isi merita soarta. Pai daca te duci la Freciu, la Tatulici, la Sasu, Marinescu, Hurezeanu, Rosca-Stanescu si alti tepari recunoscuti in piata media, ce asteptari sa ai?! Baietii astia au trait toata viata la limita combinatiilor, au ciubucul in codul lor genetic, nu pot reprezenta nicio garantie. Profesional sunt zero barat, sunt complet depasiti, munca le e straina, idei n-au, rumega bine 3-400 de cuvinte pe care la arunca in talk-show-urile unde nu se pun rau cu nimeni. Cu angajatii au mentalitate de hoti, cu puternicii zilei au mentalitate de lingai si de atarnatori. Parca Tatulici, omul Caritas-ului si atarnator pe la Nutu si Sile Camataru, denumise MoneyTV “pazitorul banului public”, dar nu a spus si “inselatorul propriilor angajati”. Dinozaurii astia s-au imbogatit pe carca sclavilor, n-au nicio remuscare sa va mai bage in alte rahaturi! Numai in Romania e posibil ca astia de mai sus sa fie lasati sa mai infiinteze televiziuni si sa mai defileze pe ecranele altor televiziuni. In ce tara din UE ar mai fi fost permisa o asemenea bataie de joc la adresa angajatilor asa cum e in media? ITM-ul poate gasi lejer, la orice control, mii de infractiuni cam pe la toate televiziunile de la noi, ca sa nu mai vb de ziare si de reviste.
  • Adriana Adriana
    @mitica,este adevarat ce spui,unul dintre oamenii cheie in afacerea money.tv a fost Tatulici.Altul, poate la fel de important dar mai discret a fost alt nemernic, care acum are o emisiune pe Money.ro si care era un fel de director economic.Am avut ocazia sa aflu ca oameni adusi chiar de Tatulici cu conditia unui CM, acest individ o sucea ca la Pitesti.A mers pana acolo incat a cerut ca producatorii emisiunilor sa ceara efectiv bani invitatilor, bani care urmau a fi impartiti.Deci fifty-fifty! Individul are emisiune acum, dupa cum spuneam, la alt jongler Money Channel,de unde probabil suge el cum [poate.DIICOT-ul trebuie sa mearga obligat si la acest post tv.
  • miticA miticA
    DE CE NU INTREABA NIMENI CARE A FOST ROLUL LUI TATULICI IN CHESTIA ASTA? DE CE NU-L IA LA ROST NIMENI PE NEMERNICUL ALA? STITI PE CE BANI AU VENIT OAMENII ADUSI DE EL? EXISTAU SALARII DE SUTE DE MILIOANE DATE OAMENILOR ADUSI DE TATULICI IN TIMP CE VECHII ANGAJATI, CU ZECI DE MILIOANE SALARIU, NU-SI PRIMEAU BANII!! TATULICIUL A FOST PROJECT MANAGER PANA CE S-A INCHIS SANDRAMAUA SI NIMENI NU-L IA LA ROST. MAI MULT, SE ZICEA CA A VENIT CU BANI, DECI A FOST ASOCIAT IN TOATA MANARIA!!! SUNT CURIOASA CE AR DECLARA SOBOLANUL ASTA SECURIST CARE ACUM STA PITIT ASTEPTAND PROBABIL SA TREACA POVESTEA SI SA-SI GASEASCA IAR UN CULCUS PE LA TVR SAU CINE MAI STIE UNDE!
  • ciprian ciprian
    te-ai astepta de la un "angajator" de talia domnului Freciu sa inteleaga obligatiile pe care si le asuma atunci cand cheama oameni la munca. Ca doar nu vorbim de un cocalar patron al unei bodegi de cartier si de un om cu staif...
    Angajatii nu sunt actionari ci executanti platiti. Plata salariilor/drepturilor de autor nu este conditionata de profitul firmei.
  • Magda Magda
    Domnule Freciu, Angajatii de rand nu ajungeau la dumneavoastra pentru discutii. Dar am incercat sa vorbim cu cineva. De exemplu, am rugat-o pe contabila dumneavoastra sa imi spuna care este situatia contractelor mele de munca, deoarece sunt insarcinata. Ei bine, nici pana in ziua de azi nu am primit un raspuns. O sa aflu in curand daca mi-au fost platite contributiile la asigurarile sociale, nu de la angajator, asa cum ar fi fost poate normal, ci de la institutiile in cauza. Pentru ca, dupa ce am muncit pentru dumneavostra, exista riscul sa nu imi pot creste copilul. Din discursul dumneavostra am intelege ca sunteti o victima a propriilor angajati nerecunoscatori. Cate vieti ati distrus? Angajatii aia care au lucrat gratis pentru dumneavostra sunt considerati prosti de catre ceilalti colegi de presa. Domnule Freciu, discursul dumneavostra nu doar ca nu se sustine, este o jignire in plus fata de angajatii Money.ro.
  • Observator Media@ Observator Media@
    In numele celor care au fost talhariti la drumul mare de acest nedefinit, DIICOT ar trebui sa-l inchida definitiv pana este judecat.Asa ca sa preintampine alte faradelegi din partea lui.Pe de alta parte, angajatii nu stateau la nesfarsit neplatiti daca nu li se promitea rezolvarea imediata a problemei!

Trimite un comentariu

sus