Skip to main content

Liviu Luca şi cumnata lui Elan Schwartzenberg, acuzaţi în dosarul Realitatea

 

logo realitateaOmul de afaceri Liviu Luca, cumnata lui Elan Schwartzenberg - Oana Mihaela, deputatul PSD Marius Manolache şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii, instrumentat de DNA, scrie Mediafax.

Publicitate

În acelaşi dosar au mai fost puse sub învinuire societăţile  DBV Media House şi GMG Media Box.

DBV Media House este regia de publicitate care se ocupă de adminstrarea spaţiului publicitar al RealitateaMedia.

DBV Media House este acuzată de complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate societăţii Realitatea Media.

Iar GMG Media Box este acuzată în acest caz de bancrută frauduloasă, deoarece există indicii ca aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla Realitea Media.

Procurorii anticorupţie au extins, astăzi, cercetările în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Realitatea Media şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marius Manolache, Oana Mihaela Schwartzenberg, Liviu Luca şi Florin Bercea, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, citat de Mediafax.

Pentru ce sunt acuzaţi cei patru?

  • Marius Manolache este deputat PSD şi este acuzat în acest dosar că, în calitate de avocat angajat de administratorul societăţii Strategies Research Investments, ar fi semnat un contract de vânzare - cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, şi care ulterior a fost utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către această societate a acţiunilor Realitatea Media.
  • Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan) este cumnata lui Elan Schwartzenberg şi este acuzată de anchetatorii DNA de complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune, deoarece există indicii că, în calitate de avocat, a contribuit la vânzarea mărcilor SC Realitatea Media SA în frauda creditorilor.
  • Omul de afaceri Liviu Luca a fost pus sub învinuire în acest caz pentru delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DNA arată că există indicii că Luca l-ar fi angajat pe avocatul Marius Manolache pentru ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei. Ulterior, Luca, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe Marius Manolache să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei.

De asemenea, notează procurorii DNA, Luca a încheiat un contract care conţine menţiuni nereale cu privire la calitatea sa de proprietar al acţiunilor emise, pe care le-a transferat învinuitului Maricel Păcuraru.

  • Florin Bercea, administratorul special al societăţii Realitatea Media, este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În cazul acestuia anchetatorii arată că există indicii că, în calitate de administrator special, a solicitat înregistrarea menţiunilor privind schimbarea acţionariatului Realitatea Media utilizând extrase ale registrului acţionarilor falsificate.

Alături de aceştia, au fost puse sub învinuire mai multe persoane juridice respectiv societatea Geoasset, acuzată de spălarea banilor şi complicitate la delapidare, deoarece în cauză există indicii că prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune a fost însuşită suma de 20 milioane lei în interesul unor persoane fizice precum Maricel Păcuraru şi Liviu Luca, şi persoane juridice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tabloidus Tabloidus
    Avem printre noi un superanalist de bussiness, Ionut (superanalistii, ca si supereroii, au nume scurte si de impact).
    El intelege schemele economice, cunoaste modelele si cu toate astea aloca timp si pentru commenturi pe net.
    Seamana totusi si cu o discutie de spritz la care, pe masura consumului, tot mai multi se pricep la tot mai multe.
    Nu stiu ce sa cred. Oricum, interesant...
  • ionut ionut
    zilele le sunt numarate zicea un al lingau acum vreo 2 ani(fix)!
  • Frankenstein Frankenstein
    Atunci cum se face ca Gusa mai da comenzi pt emisiuni la Realitatea TV? Cum se face ca redactie inca ii executa ordinele? Cum se face ca oamenii lui, Rares Bogdan, Felix Rache, Silviu Manastire si Mura Franculescu sunt inca jupani in grila de programe si-n redactie?
  • udialan udialan
    Marius Manolache, deputat PSD, este FINUL LUI PONTA!
    impreuna au avut si un cabinet de avocatura si au prestat pt O. Tender!
    Manolache este/a fost omul lui Guse.
  • ionut ionut
    Ca sa intelegeti mai bine "sistemul" pus la punct de Gusa-Pacuraru: DBV Media House investea niste bani "proveniti" din publicitate in realitatea media, niste foarte multi bani, urmau platile catre salariati(niste mizilicuri) si grosul se intorcea tot catre ei, de fapt catre societatile parazitare cu care realitatea media avea contract pentru diferite prestari servicii ( va amintiti de toate departamentele externalizate catre niste societati controlate de sotia lui Pacuraru - contabilitate, resurse umane, paza juridic etc.). Este o schema ce a fost folosita in USA in anii '30 insa care se pare ca inca functioneaza la noi in tara bine-mersi.
  • ionut ionut
    Acum s-a aflat si motivul pentru care nu s-au platit salariile pe 15 si sunt sanse mici, foarte mici ca acestea sa fie platite pe 30 asa cum sustine Mura in mail. Acest "6-th sense" cu incarcare frontala a lui Gusa-Pacuraru numit DBV Media House a fost inchis cel mai probabil, iar duo-ul Gusa-Pacuraru nu mai au nici o parghie legala sa finanteze activitatea. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, tot aceasta asociere Gusa-Pacuraru nu mai au nici un interes sa finanteze o soc. com. pe care nu o controleaza! Income-urile societatii sunt zero in momentul de fata si nu exista decat doua variante de altfel foarte complicate:faliment - unde fiecare isi recupereaza cota parte din bunuri(este extrem de dificil de stabilit cat are fiecare de recuperat din moment ce dupa 2 ani de insolventa nu s-a definitivat tabelul creditorilor - atentie - primii care-si recupereaza sumele sunt in ordine fosti/actuali angajati carora nu li s-au platit drepturile salariale, ANAF si pe urma ce mai ramane se imparte intre creditori conf mesei credale); a doua varianta este sa vina un investitor insa este si mai dificil sa gasesti un "prost" care sa cumpere o societate in care sa nu stii exact ce datorii are, catre cine, in ce cuatum si mai ales sa nu stii de la cine sa cumpere portofoliul de actiuni! Deci din pacate, cum vad eu lucrurile, falimentul este singura varianta viabila iar toti cei inscrisi la masa credala isi vor recupera in ani buni dupa alte sute de procese creantele, sau ma rog, partial!
  • Raitaru Raitaru
    Totusi, cel mai guraliv si traseist geopolitician si consultant de care n-are nimeni nevoie in tara asta lipseste de pe lista acuzatilor. Cozmin Gusa a turnat tot ce stie si a fost suficient de inteligent sa nu semneze vreun act compromitator. Cu toate astea, pana acu' vreo doua saptamani tuna si fulgera ca firmele lui si ale lui Pacuraru sunt mari creditori si investitori. Acu' de ce nu-i ia apararea partenerului de tepe?!

Trimite un comentariu

sus