Skip to main content

Realitatea Media, despre raportul Guvernului: Foştii manageri sunt de vină

 

logo realitateaRealitatea Media spune, într-un comunicat de presă formulat ca răspuns la raportul Corpului de control al Premierului, că "doar managerul şi finanţatorul Realitatea Media de la acea vreme are răspundere cu privire la eventuale incidenţe ale legii penale în cauză". Asesoft International a manageriat trustul de presă în perioada 24 octombrie 2010 şi 7 octombrie 2011 - n.r..

Publicitate

Comunicatul vine ca urmarea a unei informări dată publicităţii, ieri, de Corpul de Control al Primului Ministru în care se spune că, în urma unor verificări la instutiţii publice privind raporturile comerciale cu Realitatea Media SA, au ieşit la iveală indicii ale implicării reprezentanţilor firmei în acte care pot întruni elemente constitutive de "fals în înscrisuri sub semnătură privată".

Raportul Corpului de Control al premierului a fost redactat după mai multe verificări efectuate la Ministerul Dezvoltării, Autoritatea Naţională pentru Turism, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Compania Naţională a Imprimeriilor "Coresi", în legătură cu încheierea, modificarea şi încetarea raporturilor comerciale dintre aceste entităţi şi SC Realitatea Media SA.

Realitatea Media mai spune, în comunicatul de presă, că a făcut toate demersurile pentru a recupera creanţele "datorate de către emitenţi precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Compania Naţională a Imprimeriilor "Coresi" S.A., Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului de Stat".

Realitatea Media spune că toate aceste raporturi comerciale dintre trustul de presă şi instituţiile statului "s-au derulat anterior perioadei de insolvenţă a societăţii şi nu au nicio legătură cu actualul management al societăţii, la momentul respectiv aceştia neavând nicio calitate în/sau faţă de Realitatea Media S.A.".

În comunicatul de presă, Realitatea Media se plânge de "managementul defectuos" al Asesoft International (societate controlată de Sebastian Ghiţă - nr.), din perioada 24 octombrie 2010 şi 7 octombrie 2011.

"Asesoft International a acţionat în defavoarea Realitatea Media şi a eludat cu bună ştiinţă clauzele contractuale dintre părţi (contractele cu Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi S.A., cu Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului de Stat şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului) cu privire la concurenţa neloială, finanţare etc şi a preluat spaţiile proprietatea Realitatea Media SA forţând această societate să emită o perioadă îndelungată din cort şi nu a întreprins nicio măsură în conformitate cu contractul dintre părţi, dimpotrivă, în mod abuziv, a înşelat şi cu bună credinţă a determinat prejudicii imense prin lipsa totală de acţiune împotriva persoanelor care datorau sume de bani Realitatea Media", se arată în comunicat.

Comunicatul de presă al Realitatea Media, integral:

"Subscrisa SC REALITATEA MEDIA S.A., prin SCA ŢÂRU ŞI ASOCIAŢII, ca urmare a comunicatului din partea Corpului de Control al Primului Ministru învederează faptul că societatea Realitatea Media, prin reprezentanţii săi legali, administratorul judiciar şi administratorul special, au depus toate diligenţele în privinţa recuperării creanţelor datorate de către emitenţi precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Compania Naţională a Imprimeriilor "Coresi" S.A., Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului de Stat.

Astfel, Realitatea Media a avut raporturi contractuale cu Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi S.A. şi cu Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului de Stat, rezultate din contractele de închiriere pentru spaţiile aflate în proprietatea acestora din Casa Presei, P-ţa Presei Libere şi în derularea acestor raporturi în perioada 2004-2011.

Societatea Realitatea Media a adus investiţii importante acestor spaţii prin lucrări de reparaţii, investiţii care au rămas şi urmat spaţiilor de închiriat fără nicio compensaţie datorată legal Realitatea Media.

Toate aceste raporturi s-au derulat anterior perioadei de insolvenţă a societăţii şi nu au nicio legătură cu actualul management al societăţii, la momentul respectiv aceştia neavând nicio calitate în/sau faţă de Realitatea Media S.A.

În ceea ce priveşte raporturile contractuale concretizate cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (la momentul încheierii contractului de prestări servicii dintre părţi), Realitatea Media are de recuperat sume importante de la această entitate sau/şi entităţile existente la momentul de faţă întrucât aceştia nu şi-au onorat obligaţiile datorate către societate şi provin din derularea de raporturi de prestări servicii din anul 2009.

În derularea raporturilor contractuale dintre Realitatea Media S.A. şi entităţile menţionate, societatea Realitatea Media a suferit prejudicii însemnate, care au contribuit în mod iremediabil la deprecierea situaţiei financiare a societăţii, sub managementul defectuos al S.C. Asesoft International S.A., care în perioada 24.10.2010 - 7.10.2011 conform contractului de management încheiat între părţi, trebuia să desfăşoare activitatea de manager şi de finanţator al societăţii. Asesoft International a acţionat în defavoarea Realitatea Media şi a eludat cu bună ştiinţă clauzele contractuale dintre părţi cu privire la concurenţa neloială, finanţare etc şi a preluat spaţiile proprietatea Realitatea Media SA forţând această societate să emită o perioadă îndelungată din cort şi nu a întreprins nicio măsură în conformitate cu contractul dintre părţi, dimpotrivă, în mod abuziv, a înşelat şi cu bună credinţă a determinat prejudicii imense prin lipsa totală de acţiune împotriva persoanelor care datorau sume de bani Realitatea Media.

Finanţarea şi managementul Realitatea Media care ar fi trebuit să se desfăşoare conform contractului dintre părţi pe o perioadă de cinci ani nu a avut loc, ceea ce a determinat intrarea în insolvenţă a societăţii, aceasta trebuind şi încercând să recupereze, prin mijloacele puse la dispoziţie de lege, creanţele datorate de către terţi, având în vedere necesităţile stringente de lichidităţi.

Acţionand în detrimentul Realitatea Media, managerul şi finanţatorul de la acea vreme a societăţii a creat practic o aparenţă de drept pentru că pe lângă faptul că a preluat şi prejudiciat imaginea societăţii şi a denaturat relaţiile contractuale pe care aceasta le avea cu partenerii de afaceri, inclusiv cu entităţile menţionate şi prin această poziţie a înşelat practic Realitatea Media.

Din punctul nostru de vedere, prin faptele şi actele săvârşite în legătură şi cu privire la entităţile menţionate în comunicatul Guvernului, doar managerul şi finanţatorul Realitatea Media de la acea vreme are răspundere cu privire la eventuale incidenţe ale legii penale în cauză, acesta având la momentul derulării contractelor, controlul asupra societăţii."

SCA Ţâru şi Asociaţii

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus