Skip to main content

Twitter vrea să strangă un miliard de dolari la intrarea pe bursă

 

twitterPlatforma de micro-blogging Twitter va intra pe bursă până la sfârşitul lunii noiembrie, iar planurile sale sunt să obţină un miliard de dolari la oferta publică iniţiala (IPO), scrie Ozap.com.

Publicitate

Această cifră a fost anunţată de Twitter, la sfârşitul săptămânii trecute, în momentul în care compania şi-a publicat situaţia fiananciară, o etapă obligatorie şi necesară înaintea intrării pe bursă.

Este cea mai aşteptată intrare pe bursă de la Facebook încoace. Dar spre deosebire de Facebook, Twitter a fost pe pierdere în cei şapte ani de existenţă, aceste pierderi situându-se la 79 milioane dolari în 2012 şi 69 milioane dolari în prima jumatate a acestui an.

Totuşi, având în vedere numărul impresionant de utilizatori activi (218 milioane), printre care Barack Obama şi Lady Gaga, site-ul speră să reuşească să îi cucerească pe investitori.

În ultima vreme Twitter s-a bucurat şi de o creştere semnificativă a cifrei de afaceri. Dacă în 2012 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 317 milioane de dolari, doar în primul semestru al acestui an a depăşit valoarea de 250 de milioane de dolari.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus