Skip to main content

Un membru CNA, plângere penală împotriva şefei instituţiei

 

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Alexandru Jucan, membru CNA, a spus că va depune o plângere penală împotriva preşedintei instituţiei, Laura Georgescu, pentru că aceasta nu s-a consultat cu colegii ei în momentul în care a trimis o adresă către o societate de transmisie prin satelit în care se cerea să nu mai fie retransmis postul DDTV.

Această document a fost trimis luni, 21 octombrie, în numele Consiliului Naţional al Audiovizualului, fără consultarea celorlaţi membri. A doua zi Consiliul a decis, prin unanimitate de voturi, să sisteze preluarea semnalului DDTV de către firma Digital Sky, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Aceasta este a doua plângere penală depusă de Jucan împotriva Laurei Georgescu, în ultimele luni.

În luna aprilie a acestui an, Alexandru Jucan şi alţi doi membri reclamau faptul că două amendamente cu privire la o decizie de modificare a Codului Audiovizual nu au mai ajuns la Monitorul Oficial deşi ele fuseseră votate de membrii forului. Unul dintre amendamente se referea la un articol cu privire la interzicerea jocurilor de noroc în intervalul 06,00 – 23,00. Mai multe detalii găsiţi aici.

Laura Georgescu a spus, în cadrul şedinţei CNA de astăzi, că îşi asumă toată răspunderea pentru adresa oficială trimisă firmei, în ciuda faptului că membrii CNA nu au fost consultaţi.

"Această adresă a fost trimisă fără consultarea şi fără votul Consiliului. Toate deciziile care au legătură cu activitatea unui radiodifuzor sunt luate în şedinţele CNA, nu în biroul personal al preşedintelui instituţiei", a declarat Alexandru Jucan, pentru Paginademedia.ro.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, pentru presă:

"Nu este nicio decizie, este un act administrativ pe care preşedintele îl semnează. (...) Eu îmi fac fişa postului. (...) Nu face altceva decât plângeri penale. De aceea nu este aşa spectaculos pentru mine. În secunda în care văd derapajul acţionez. Adresa trimisă în data de 21, după orele 16:00 este reconfirmată a doua zi prin votul Consiliului. Actele administrative le semnez eu ca preşedinte. (...) Ştiu foarte bine ce înseamnă interes de serviciu şi abuz în sericiu", a declarat Laura Georgescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • noName noName
    Se dezinformează la greu pe toate canalele media. Aseară pe B1 Laura Georgescu a precizat în clar ca a fost necesar întreruperea canalului DDTV deoarece a primit o sesizare de le DiGital Sky cum că semnalul OTV s-ar fi băgat peste DDTV. Total Fals!!! Personal am urmărit canalul şi am observat ce sa întâmplat. Canalul DDTV a redat o înregistrare de pe OTV (versiunea on-line) şi nimic mai mult. Aici aveţi şi captura de ecran ca dovadă: http://i.imgur.com/CW4n8k3.jpg Redarea unor înregistrări de pe alte canale este un fenomen prezent pe toate posturile din România. Este suficient să vă uitaţi la Ştirile ProTV şi veţi vedea înregistrări de la o groază de staţii locale (când e vorba de evenimente la care ProTV nu a fost prezent) asta ca să nu mai amintesc de ştirile sportive unde predomină înregistrări de pe DiGi Sport şi Dolce Sport. Un alt fenomen foarte răspândit pe majoritatea televiziunilor este şi preluarea înregistrărilor de pe You Tube...
  • Vasile Vasile
    Aici Laura Georgescu a gresit. In mod normal in acest caz trebuia sanctionata societatea Telecroma pentru lipsa notificarii CNA cu privire la preluarea unui alt post TV. Nu trebuia date telefoane sau contactat in vreun fel Digital Sky-ul. Asta e dovada de incompetenta. A zbarcit-o.
  • cristi cristi
    foarte adevarat. aveti mare dreptate! asta este romania din ziua de astazi.
  • noName noName
    Se vede clar că avem de a face cu lupta dintre un ţânţar (Dan Diaconescu) şi un tăuraş de la guvernare (Victor Ponta). Din păcate pentru ţara asta, tăuraşul e vită proastă şi încearcă să împungă ţânţarul care bâzâie. Când nu se luptă cu ţânţarul, rumegă tot ce apucă şi balegă peste tot. În speranţa că o lasă să sugă cât mai mult, Laura Georgescu dă şi ea cu pliciul după ţânţar dar e prea proastă ca să-l nimerească iar pe deasupra face şi confuzie între lapte şi lapţi (căci cu astea din urmă o să se aleagă la final).

Trimite un comentariu

sus