Skip to main content

IAŞI. Adelin Petrişor îşi prezintă filmul din Coreea de Nord

 

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Cunoscutul jurnalist de război Adelin Petrişor îşi prezintă, mâine, la Iaşi documentarul "Coreea de Nord, nimic de invidiat", realizat după vizita pe care a făcut-o în 2012 în cel mai dur lagăr comunist încă existent în lume - Coreea de Nord, scrie Adevărul.

Documentarul este prezentat în premieră la Iaşi, mâine, la Ateneul Tătăraşi. Proiecţia începe la ora 18.00, iar intrarea este liberă.

Jurnalistul Adelin Petrişor (38 de ani) a ajuns în Coreea de Nord în 2012, alături de colegul său de la TVR, cameramanul Cătălin Popescu.

Coreea de Nord - foto: Adelin Petrisor

Experienţa lor s-a concretizat în publicarea albumului de fotografii "Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară" (2012) şi a volumului "Ţara cu un singur gras", apărut recent la Editura Polirom.

Cu câteva dintre cele 16 fotografii color care ilustrează relatările din carte, Adelin Petrişor a participat la International Photography Awards, unde a câştigat premiul la secţiunea „Editorial Non-Pro" şi s-a numărat printre finaliştii secţiunii „Discovery of the year".

În plus, documentarul "Coreea de Nord, nimic de invidiat", selectat în 2013 la Astra Film Festival Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de documentare din Europa de Est.

Despre Adelin Petrişor

  • Adelin Petrişor este, în prezent, corespondent special al televiziunii publice. A mai lucrat la 2M+, Tele 7abc, TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. A transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania, Egipt, Tunisia, Siria şi alte zone de conflict. În 2006 a realizat un reportaj în închisoarea americană Guantánamo.
  • În timpul ofensivei americane din Irak, în 2003, a fost singurul corespondent român care a transmis din Bagdad.

Adelin Coreea 3Adelin Coreea 1

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus