Skip to main content

Bianca Drăguşanu vrea să vină cu avocatul la CNA. Ea şi-a retras plângerea către Antena 1, în această dimineaţă

 

bianca dragusanu - victor slav - libertateaBIANCA LA CNA. Bianca Drăguşanu vrea să vină la CNA cu avocatul, în şedinţa de marţi, 12 noiembrie, pentru a discuta câteva reclamaţiii pe care le-a făcut împotriva unor posturi de televiziune.

Publicitate

Dimineaţă, pe ordinea CNA de astăzi figurau 18 reclamaţii pe acest caz împotriva a trei posturi de televiziune, Antena 1, Kanal D şi Pro TV.

Bianca Drăguşanu a reclamat la CNA posturile Kanal D şi Antena 1, spunând că acestea i-au încălcat "dreptul la propria imagine", "viaţa privată", "onoarea" şi "reputaţia".

Postul Pro TV apare în monitorizările Consiliului ca urmare a unor reclamaţii venite din partea altor persoane.

Serviciul de monitorizare al CNA a finalizat rapoartele voluminoase (aproximativ 90 de pagini) pe cazul Bianca Drăguşanu chiar înaintea şedinţei, care a început în jurul ore 10.00.

Raportul de monitorizare conţine mai multe emisiuni de la cele trei posturi, difuzate în perioada 2-15 octombrie 2012.

Preşedintela CNA, Laura Georgescu, i-a informat pe ceilalţi membri că, în această dimineaţă, “Bianca Drăguşanu şi-a retras plângerea cu privire la Antena 1”.

După aflarea acestui lucru, Consiliul şi-a pus problema dacă mai este cazul să discute aceste rapoarte de monitorizare.

“Sunt zeci de pagini de rapoarte, îi muncim pe aceşti oameni degeaba? (...) Supărarea mea este că ne jucăm de-a hârtiile, o dată ne plângem, o dată ne retragem plângerea”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a spus că, în acest caz, “preiau eu toate monitorizările ca fiind autosesizare; având în vedere că rapoartele au fost finalizate în această dimineaţă”.

Narcisa Iorga:

“Constat în rapoartele de monitorizare şi în fişa de la departamentul juridic că sunt încălcate mai multe articole din legislaţia audiovizualului, privind dreptul la viaţa privată, folosirea unui limbaj injurios s.a. (...) Nu putem şterege cu buretele, chiar dacă aceste două posturi sunt protejate de CNA. (...) Eu consider că, din moment ce am făcut această monitorizare, trebuie analizate aceste încălcari, chiar dacă doamna Bianca Drăguşanu şi-a retras plângerile, mi le asum eu ca fiind autosesizare.”

Narcisa Iorga nu i-a nominalizat pe membrii CNA care ar proteja cele două posturi de televiziune (Antena 1 şi Kanal D).

Radu Călin Cristea, un alt membru al CNA, a reacţionat la declaraţia Narcisei Iorga spunând că el se simte lezat de această afirmaţie.

"Mă simt lezat ca instituţie să aflu că cineva protejează nişte radiodifuzori", a spus Radu Călin Cristea.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a precizat că prin informarea privind retragerea de către Bianca Drăguşanu a plângerilor referitoare la postul Antena 1 nu se dorea ca emisiunile monitorizate să nu mai fie analizate de Consiliu.

Pe la jumătatea şedinţei, Bianca Drăguşanu a cerut membrilor CNA, printr-un sms, amânarea discutării acestor reclamaţi pentru şedinţa următoare (12 noiembrie), când doreşte să vină în faţa Consiliului cu avocatul ei.

Mesajul a fost semnat “Bianca Slav”.

Membrii Consiliul Naţional al Audiovizualului au acceptat solicitarea Biancăi Drăguşanu şi au amânat discutarea rapoartelor de monitorizare pentru prima şedinţă din săptămâna viitoare.

Pentru ce a reclamat Bianca Drăguşanu posturile Antena 1 şi Kanal D?

Printre altele, Bianca Drăguşanu s-a plâns la CNA cu privire la emisiunea Acces Direct difuzată de Antena 1, pe 10 octombrie.

"În cadrul emisiunii mai multor persoane neautorizate li s-a permis să îmi aducă injurii şi insulte, au lansat acuzaţii nefondate şi au pus sub semnul întrebării integritatea mea umană", spune Bianca Drăguşanu în sesizarea transmisă CNA. Ea a precizat că în emisiune au fost folosite cuvinte injurioase la adresa sa, precum "rapandulă" şi "panaramă". "Aceste cuvinte au fost folosite pe post la o oră la care se uită şi copiii la televizior. Toate aceste injurii şi calomnii îmi afectează viaţa de familie", a spus Bianca Drăguşanu în reclamaţie.

"Prin urmare solicit membrilor CNA sancţionarea aspră a postului de televiziune Antena 1 şi a emisiunii 'Acces direct'. Consider că un astfel de limbaj nu ar trebui să existe la televizor, indiferent de emisiune sau subiect", a mai spus Bianca Drăguşanu în sesizare.

În sesizarea depusă la CNA, ea a mai făcut referire şi la alte ediţii ale emisiunii prezentate de Simona Gherghe în care i-au fost încălcate "drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa privată, onoarea, reputaţia şi dreptul la propria imagine".

Bianca Drăguşanu a sesizat Consiliul şi cu privire la mai multe ediţii ale emisiunii Wow Biz, prezentată de Mădălin Ionescu la Kanal D.

În sesizarea trimisă către CNA, Biancăi Drăguşanu a spus că în emisiunea Wow Biz din 9 octombre au fost invitate persoane care "au pretins într-un mod mincinos" că sunt apropiaţii ei.

"Mi-au adus injurii şi au folosit un limbaj calomnios şi jignitor, chiar brutal. Mai exact, au folosit insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitare la adresa mea. De asemenea, au lansat calomnii şi ipoteze mincinoase despre viaţa mea privată care îmi dăunează integritatea socială, imaginea, profesia, viaţa de familie", a spus Bianca Drăguşanu.

Ea a mai reclamat şi alte ediţii ale emisiunii lui Mădălin Ionescu, în care i-au fost încălcate "drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jix Jix
    Si-a retras plangerea pentru ca de la postul asta a mancat multe paini si acum este asa cunoscuta si mananca cu 10 maini paine tot datorita antenei 1.
  • cristi cristi
    Iar se baga în seama păpușa asta gonflabila???
  • mariana mariana
    reputatie si onoare spui? pai, fa, rapandula ce esti, da cind te intindeai prin padure cu botezatu si ai filmat ce faceai tu acolo cum esti? nu rapandula cauciucata disponibila pentru toti cei cu bani? ha ce reputatie ai tu de cauciuc?
  • Andrei Andrei
    Nu inteleg cu o asemenea chinezarie "Bianca" a ajuns vedeta ...
    Mi se face scarba cand o vad.
  • Raul Raul
    nu a mai prea aparut la tv, sau ...?
  • silviu silviu
    aseara Bianca a fost la Un Show Pacatos iar astazi va aparea la Acces Direct ...de asta si-a retras plangerea
  • CosmiX CosmiX
    papusa asta de platic e si ea o bagatoare in seama...sufera de celebritate si face orice ca sa mai apara si ea la televizor
  • geo geo
    Bianca urma sa apara aseara la Capatos, asa suna un promo difuzat de Antena 1...deci cele 2 parti au cazut la "pace" pe bani grei, fireste. Nu m-as mira sa o vad, in curind, pe doamna Slav prezentind rubrica meteo sau moderind vreo emisiuni la unul din posturile de televiziune ale familiei Voiculescu.
  • nadia nitov nadia nitov
    onoarea si reputatia? :) cand te filmezi mamelita prin paduri de-a-n picioarelea despre ce onoare si reputatie vorbim? :( http://www.youtube.com/watch?v=inXJo7jPTpo cand trebuie sa demonstrezi ca ai peste 18 ani ca s-o vezi, imaginea ei e una singura. :( nu-i vina celor care fac emisuni infecte ca au material de lucru. :( cine le-a furnizat materialele?

Trimite un comentariu

sus