Skip to main content

Etno şi Taraf, amenzi totale de 50.000 de lei pentru teleshopping la suplimente

 

medicamente

Publicitate

Teleshoppingul, povară grea. Două posturi au fost aspru sancţionate de CNA pentru încălcarea legislaţiei privind publicitatea la suplimente în spoturi teleshopping la Prostafix şi Zeolit.

Taraf şi Etno au fost sancţionat cu amenzi de 20.000 de lei, respectiv 30.000 de lei, pentru că nu au fost la prima abatere în ce priveşte încălcarea legislaţiei privind publicitatea.

Favorit şi Realitatea TV au primit somaţii pentru difuzarea unor spoturi la suplimentele alimentare.

Propunerile de sancţionare au venit din partea lui Lorand Turoş, care s-a exprimat cel mai vehement în privinţa acestor suplimente şi au fost votate

Lorand Turoş:

  • Ce am văzut eu acum în această publicitate este mult mai dăunător decât ce am discutat în toate speţele de până acum. E groaznic. (...)Sunt foarte şocat. Prostim populaţia şi jefuim nişte bolnavi săraci, amărâţi, care au probleme medicale şi vor să se vindece şi apelează la acest suplimente. E un jaf ce se întâmplă aici. Cred că ce am văzut e foarte grav şi o somaţie de intrare în legalitate nu rezolvă nimic.
  • „În cazul Favorit TV, pentru că nu a avut sancţiuni şi apreciez că au oprit difuzarea teleshoppingului, propun somaţie publică. În cazul Taraf, având în vedere că au mai avut şi somaţii şi amendă pentru publicitate, propun amendă de 20.000 de lei, iar în cazul Etno propun amendă de 30.000 de lei pentru că a avut acele emisiuni de sănătate cu publicitate mascată".

În plus, Consiliul Român al Publicităţii a considerat că atât spotul Prostafix cât şi Zeolit încalcă prevederile care privesc suplimentele alimentare.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus