Skip to main content

O asociaţie comunistă vrea să interzică volumul lui Adelin Petrişor despre Coreea de Nord

 

Adelin Coreea 1Preşedintele unei asociaţii comuniste din România (Asociaţia România Muncitoare) vrea să interzică volumul lui Adelin Petrişor despre Coreea de Nord, "Ţara cu un singur gras", după cum scrie jurnalistul de la TVR, pe blogul său.

Publicitate

"Preşedintele unei asociaţii comuniste din România i-a trimis preşedintelui TVR o scrisoare în care-i cere să scoată de pe piaţă cartea mea. Omul susţine că a vorbit cu ambasadorul nord-coreean şi că are acordul acestuia. El ameninţă că, în cazul în care TVR nu va bloca lansarea de la Gaudeamus, se va ajunge la un scandal diplomatic", notează Adelin Petrişor pe blog.

Cartea '"Ţara cu un singur gras", scrisă de Adelin Petrişor după vizita din Coreea de Nord (2012), va fi lansată la Gaudeamus, în această duminică (24 noiembrie), de la ora 14.00, la standul Dacia.

Documentul semnat de Preşedintele Asociaţiei România Muncitoare, Daniel Dediu, "se referă inclusiv la interviul de la Garantat 100%".

"Vă asigur că nu am niciun amestec, nu este un "pr stunt". Aş fi vrut să fiu atât de... viclean", precizează Adelin Petrişor, în finalul postării lui de pe blog.

Câteva fragmente din documentul publicat de Adelin Petrişor pe blogul său: 

„Vă fac cunoscut că din 1995 de când a luat fiinţă Asociaţia România Muncitoare, am devenit bun prieten cu personalul diplomatic al Ambasadei R.P.D. Coreea la Bucureşti. Asociaţia noastră întreţine relaţii de prietenie şi cu Comitetul General al Confederaţiei Generale a Muncii din Coreea. (...)

În ziua de 18 noiembrie 2013 între orele 0,00 – 0,50 la TVR1 a fost un interviu cu reporterul dumneavoastră Adelin Petrişor căruia domnul Ambasador KIM SON GYONG i-a dat viză să viziteze R.P.D. Coreea. Dl. Adelin Petrişor a prezentat în emisiunea respectivă numai cuvinte insultătoare la adresa poporului Nord-Coreean. Şi, ca să pună sare pe rană, Adelin Petrişor a scris şi o carte pe care a intitulat-o „Ţara cu un singur gras”, prin asta făcând aluzie la conducătorul statului şi partidului din R.P.D. Coreea, domnul KIM JONG UN de parcă în această ţară nu ar mai fi şi alte persoane grase.

(...) el şi-a bătut joc de realizările poporului Nord-Coreean. (...) - se referă la Adelin Petrişor.

Rugămintea domnului Ambasador KIM SON GYONG este de a se cere scuze de către Dvs. Ambasadei R.P.D. Coreea, în caz contrar, fiind nevoit să informeze conducerea de partid şi de stat din Coreea de Nord. De asemenea, dl. Ambasador KIM SON GYONG vă roagă ca la tărgul de carte GAUDEAMUS ce are loc între 20 – 24 noiembrie a.c., să nu apară cartea lui Adelin Petrişor. (...)”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gica gica
    Nu spun ca ai fi inventat subiectul dar cred ca te folosesti de un agramat ca sa-ti promovezi cartea. Cuvantul "interzis" din titlu are clar menirea de a atrage atentia cititorului asupra articolului si implicit a cartii. Nu te supara pe mine, asa sunt eu mai conspirationist de fel. Oricum, cartea o voi cumpara si asta pentru ca de cativa ani buni ma fascineaza Coreea de Nord deci prin urmare incerc sa "pun mana" pe cat mai multe marturii despre acel colt de lume nefericit.
  • Cristi Cristi
    An crezut ca e articol Times New Roman. :)
  • Adelin Petrisor Adelin Petrisor
    Giga, ce sa zic... m-ai prins. I-am pacalit pe multi, insa pe tine, asa ager, nu am reusit. Sunt amic bun cu agramatul ala comunist (ne-am cunoscut la Phenian) si l-am rugat sa-i scrie lui Saftoiu. Felicitari, Gica! Esti tare. :)
  • gica gica
    Petrisoare las-o mai moale ca miroase a propaganda capitalista adica a marketing ieftin prin care sa-ti promovezi cartea.
  • noName noName
    Poza este extraordinară. Restul nu comentez.

Trimite un comentariu

sus