Skip to main content

Procurorii cer o nouă interdicţie de a părăsi ţara pentru Sorin Alexandrescu

 

sorin-alexandrescu-3ACTUALIZARE. Cererea formulată, în prima parte a acestei zile, de procurorii anticorupţie, pentru o nouă interdicţie de a părăsi ţara în cazul directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost respinsă de instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB), potrivit Mediafax.

Publicitate

Reprezentanţii Ministerului Public au cerut Curţii de Apel Bucureşti, astăzi, la primul termen al dosarului de şantaj în care sunt judecaţi Sorin Alexandrescu şi Dan Voiculescu, să fie luată din nou măsura interzicerii de a părăsi ţara în cazul directorului general al Antena TV Group, scrie Mediafax.

Prezent în sala de judecată, avocatul lui Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut respingerea solicitării venite din partea procurorilor.

Mateuţ a explicat că măsura nu a fost prelungită în cursul urmăririi penale, iar în momentul de faţă clientului său nu i-au fost aduse noi învinuiri.

"Este necesar că existe şi temeiul acestei cereri, să fie identificat, în persoana inculpatului, un comportament negativ. Inculpatul a prezentat constant un comportament pozitiv, având în vedere şi faptul că s-a prezentat la primul termen de judecată", a spus Mateuţ, în faţa instanţei.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea procurorilor şi a stabilit, pe de altă parte, un nou termen al procesului, în 3 decembrie, astfel încât toţi inculpaţii să aibă timp să-şi angajeze un apărător.

CONTEXT. Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie temporară de a părăsi ţara.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, alături de dierctorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Sorin Alexandrescu va fi judecat pentru şantaj, în timp ce Dan Voiculescu şi fiica sa au fost deferiţi justiţiei pentru complicitate la această infracţiune, mai scrie Mediafax.

Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, se precizează într-un comunicat de marţi al DNA.

În acelaşi dosar va fi judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

De asemenea, procurorii au trimis în judecată SC Antena TV Group SA şi Intact Publishing SRL, pentru şantaj, şi SC Antena 3 SA, pentru complicitate la şantaj.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost şantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În rechizitoriu se precizează că actele de constrângere, prin ameninţare, s-au exercitat în mai multe feluri, respectiv verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, precum şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Acest spot publicitar, arată DNA, a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total, de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA şi SC Antena 3 SA.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Naomi Naomi
    Cofetare, si o mie de ani daca intarzii, noi tot te asteptam aici, la Jilava, sa halesti eclere si sa ne dai note. Sa fii in juriu, ca am inteles ca tie mult iti place sa poruncesti ”tu faci aia! tu faci ailalta!” - in fine, o sa fie un pic schimbata situatia, in sensul ca jucam si pe roluri... Si unu din noi o sa iti zica ”fii maxim! fii super-tare!” ca sa iti aduci aminte de cum era dincolo de gard!... O sa ne distram, ai sa vezi! Te pupic!

Trimite un comentariu

sus