Skip to main content

10 Decembrie. Putin închide agenţia de presă RIA Novosti. Compania Vocea Rusiei, dizolvată prin decret

 

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Publicitate

PUTIN ŞI PRESA DIN RUSIA. Preşedintele rus Vladimir Putin a decis să închidă agenţia de presă RIA Novosti şi să înfiinţeze în locul său agenţia de ştiri internaţionale Rossia segodnia (Rusia Azi), a anunţat, ieri, Biroul de presă de la Kremlin, potrivit Mediafax.
RIA Novosti, agenţie deschisă în 1941, a fost desfiinţată printr-un decret prezidenţial. "RIA Novosti a fost singura agenţie care nu a cedat propagandei pro-Kremlin în ultimii ani", după cum scrie România liberă.

Agenţia de informaţii internaţionale Rossia segodnia îşi va desfăşura activitatea în fostul sediu al RIA Novosti şi va include în structura sa compania publică de radio Golos Rossii (Vocea Rusiei), care a fost la rândul său dizolvată prin decret prezidenţial.

"Vocea Rusiei era un instrument de propagandă moştenit din perioada sovietică (...) Noua structură de propagandă va fi condusă de unul dintre cei mai antioccidentali prezentatori TV din Rusia", potrivit România liberă. Cotidianul mai scrie că ar putea exista o legătură între Rossia segodnia, noua agenţie, şi Russia Today (RT), care are prezentatori americani (un show al lui Larry King şi o emisiune a lui Julien Assange). RT este, "prin amestecul de programe gen tabloid, conspiraţii şi propagandă pură, cel mai incisiv instrument de propagandă pro-Kremlin şi virulent antioccidental", mai scrie România liberă.
Putin închide agenţia de presă RIA Novosti şi o înlocuieşte cu Rossia segodnia


DEMNITATEA FEMEILOR. Mai multe organizaţii neguvernamentale solicită CNA, într-o scrisoare deschisă, să susţină introducerea în Legea 504/2002, dar şi în Codul de Reglementare a Conţinutului Audiovizual, a unor prevederi ce ţin de demnitatea umană a femeilor, scrie Mediafax.

Un grup de 25 organizaţii neguvernamentale a trimis, ieri, CNA o scrisoare deschisă prin care solicită să ia măsuri pentru tratarea cu responsabilitate în audiovizual a cazurilor de violenţă asupra femeilor.
Mai multe ONG-uri cer CNA să susţină legiferarea a unor prevederi ce ţin de demnitatea femeilor

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus