Skip to main content

EXCLUSIV. Cristi Burci, primul interviu după preluarea Prima TV

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

INTERVIU. Cristian Burci vorbeşte în premieră despre achiziţia postului Prima TV într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro.

"Primele schimbări la Prima TV se vor vedea după avizul Consiliuliui Concurenţei", spune Burci. Postul trebuie "revitalizat şi întărit în zonele de entertainment, de digital, de ştiri, de comedie", a continuat el.

Cum vor lucra Prima TV şi Adevărul?

Cristi Burci, pentru Paginademedia.ro:

"Sunt două unit-uri separate. Vor exista însă sinergii din punct de vedere al conţinutului. Dacă avem conţinut de calitate într-o anumită zonă, îl vom expune şi pe celelalte medii. Este o formulă de a distribui conţinutul pe o multiplatformă."

Burci nu a dat detalii despre valoarea tranzacţiei, dar a precizat că deal-ul "s-a făcut în funcţie de situaţia financiară a Prima TV", care a avut pierderi de milioane de euro în ultimul an.

Interviul integral, în continuare:

Petrişor Obae: Când se vor vedea primele schimbări?
Cristi Burci: Deocamdată, pe televiziune nu se va vedea niciun fel de schimbare. Abia după avizul Consiliului Concurenţei vom începe să schimbăm lucrurile.

Cine va conduce Prima TV?

De management se va ocupa actuala echipă de conducere, adică Mihaela Dumitru, actualul director general, şi Veronica Sorescu, director de programe. (Atât Mihaela Dumitru cât şi VS lucrează la Prima TV încă din perioada în care Burci deţinea Prima TV)

Care este valoare tranzacţiei?

Nu putem comenta valoarea tranzacţiei.

Dar măcar în funcţie de ce s-a ajuns la această valoarea?

Bineînţeles, s-a făcut în funcţie de situaţia financiară a Prima TV. Adică, este o situaţie destul de delicată. Pot spune că Prima TV a avut pierderi în ultimul an.

La ce nivel?

Este vorba de câteva milioane de euro.

De ce ai cumpărat Prima TV?

Prima este un post cu un brand excepţional, care poate fi revitalizat şi întărit în zonele de entertainment, de digital, de ştiri, de comedie.

Care sunt planurile?

Este prea devreme pentru a vorbi despre planuri. Dar este clar că Prima TV trebuie să înceapă un amplu proces de restructurare.

În ce direcţie?

Eficientizare, programe. Mai mult entertainment şi vorbesc aici de entertainment mai inteligent.

Când estimezi că vei aduce Prima TV la break even?

În 2015 sper să se întâmple acest echilibru.

Cum vor lucra Prima TV şi Adevărul?

Sunt două unit-uri separate. Vor exista însă sinergii din punct de vedere al conţinutului. Dacă avem conţinut de calitate într-o anumită zonă, îl vom expune şi pe celelalte medii. Este o formulă de a distribui conţinutul pe o multiplatformă.

Schimbări în zona de ştiri?

Nimic deosebit faţă de ce este în momentul de faţă. Cred însă că vom avea ştiri mult mai bunde din punct de vedere calitativ.

Vor exista emisiuni TV produse de Adevărul sau de Click?

Nu avem asta în plan deocamdată. Adevărul produce acum pentru internet cam 4 - 6 ore de emisie zilnic. Dacă este un conţinut de calitate pe are să-l putem difuza şi pe TV e binevenit.

În perioada în care aveaţi Prima TV, postul era denumit Mitrea TV din cauza ştirilor. Ce se va schimba la ştiri?

Prima TV va fi la fel de echidistantă pe cât este şi ziarul Adevărul. Nu vor exista apropieri politice de niciun fel.

Unde vor fi studiourile?

Studiourile rămân unde sunt şi acum. Cel puţin pentru moment.

După ce vei repune postul pe picioare, îl vei revinde?

Orice lucru este destinat la un moment dat vânzării.

Ai în plan şi alte achiziţii?

La preţul corect, oricând suntem deschişi spre oportunităţi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DIDA DIDA
    sunt viitorul
  • Excelsior Excelsior
    Din fericire se alege praful de televiziuni.
    La Protv in pauza de puplicitate de duminica au fost exact 2 spoturi. Restul promo, autopromo.
    Pe asa zisele discovery numa cre tini apar cu mutre de infractori ce debiteaza si repeta, in bucla, aceleasi platitudini.
    Tableta si telefonul smart este viitorul.
  • xbs xbs
    comica declaratia aceea " prima tv va fi echidistanta ca si Adevarul". Pai Adevarul NU e echidistant, se observa de la o posta care e politica trustului, pe cine ataca in mod constant si cine-s protejatii.
  • BERECZKI BERECZKI
    Doresc sa te corectez putin in legatura cu formatele romanesti peste hotare cei de la Mediapro Pictures au vandut formatele telenovelelor Numai iubirea, Lacrimi de iubire, in Ucraina, Slocacia, Polonia si Mexic. Televisa a cumparat formatul primei telenovele romanesti Numai iubirea si urmeaza sa il produca intr-o versiune locala cat de curand.
  • cris cris
    adi, pai sunt prieten, nu vezi ce intrebari "comode" si neutre pune Obae? Ca-n Caragiale: Nu-i asa ca pamantul e rotund?
  • Adi Adi
    Întrebări la pertu?!?! "De ce ai cumpărat Prima TV?", "Când estimezi că vei aduce Prima TV la break even?".
  • Jean Valjan Jean Valjan
    echidistant inseamna mai nou oficios PSD ? ca asta trebuie sa insemne daca despre Adevarul se spune ca este echidistant. Si jurnalism de calitate pe site la adevarul ? Serios ? Adica materiale facute de pe forumul softpedia sau cu materiale despre revolutie scrise de jurnalisti nenascuti inca in acele zile ?

    Sa fim seriosi.
  • reporter obiectiv reporter obiectiv
    Da, ce sa spun, in perioada Patriciu Adevarul era New York Times. N-a facut nimic memorabil. Doar a tocat banii patronului. Astazi, ca va convine sau nu, Adevarul este cea mai importanta fabrica de continut din Romania. Arata-mi alta mai buna. Toti oamenii importanti din Romania au trecut pe la Adevarul Live. Povestile din Adevarul nu le mai are nimeni. Platforma online e in continua crestere. Ziarul e echidistant. Serialul Adevarul despre romani si unguri a fost un real succes. Dar, ma rog, destepti ca tine, care isi inchipuie ca stiu ei mai bine cum trebuie facut un ziar, se gasesc la tot pasul. E plina tara de voi.
  • Andreea Andreea
    Intrebari politicoase ;-)
  • Paul Paul
    Asa-i frumos sa zici la o preluare, ca raman sefii vechi pentru o perioada de timp. Miki e in regula, toti anii astia a fost o sefa buna, da' Veronica stie ca zilele ei sunt numarate... (mai ales acum cand s-a intors Sarbu in tara: pai cine se lasa mai bine batjocorit in sedinte si plange mai bine decat Veronica?!)
    In plus, as vrea sa propun reinstaurarea, pe linie de partid, a lui Manescu, eventual un post de umplutura cum il prinde pe el bine. In fond, cine mai are televiziunea de proasta calitate la degetul mic?
  • boro boro
    Radiourile au fost cumpărare de Antenna ( firmă grecească) !
  • dana dana
    Prima TV este o televiziune pe care o apreciez pentru curajul sau. A creat multe vedete de la zero (care apoi au fost furate de posturile mai mari) si a indraznit sa investeasca in tipuri noi de emisiuni (de la Big Brother ori Mega Star pana la Miss Fata de la Tara, care parca e singurul format romanesc vandut in strainatate). Asta inseamna curaj si creativitate, ceea ce nu gasesti pe alte posturi.
  • andrei.eu andrei.eu
    phahahahaha te bufneste rasu! La cum arata Adevarul de cand la preluat Buci,Burci sau cum s-o numi e de rau. Pagina Showbiz din Adevarul ocupa de fapt 2 pagini iar cea de economie o 'juma de pagina restu' publicitate. S-o zica pe sleau va tabloidiza PRIMA TV pentru a concura cu latrinele Vioculesciene. De vin vremuri grele pentru si asa amarata Prima TV care oricum debordeaza de saracie lucie. Iar Adevarul arata groaznic e un ziar fara noima. Adevarul a fost ziar adevarat pe vremea lui Patriciu.
  • andrei andrei
    Nu l-ati intrebat daca vor rupe legaturile cu radiourile sau vor face asa un parteneriat cum este intre EuropaFM si Radio 21 cu Kanal D. Ar fi destul de interesant sa aflam si acest aspect
  • Adi Adi
    Nu l-ai intrebat daca va umbla la salarii!!Facem pariu ca ii va obliga pe toti sa treaca pe ,,drepturi de autor,,?Atentie,la Prima nemtii plateau....nemteste,pe cartea de munca!Oameni seriosi nu ca Voiculescu!!

Trimite un comentariu

sus