Skip to main content

Jurnaliştii de la Antena 3 şi B1 TV, agresaţi la protestele de duminică din Bucureşti. ActiveWatch: astfel de incidente sunt inacceptabile

 

Screen Shot 2013-12-16 at 4.32.35 PM

Publicitate

ACTUALIZARE. ActiveWatch reacţionează faţă de violenţele la adresa jurnaliştilor. "Incidente precum cel de aseară, când echipa Antena 3 a fost bruscată, scuipată şi înjurată, sunt inacceptabile. (Vedeţi imagini aici)", se arată într-un mesaj adresat manifestanţilor.

"Oricât de mult v-ar deranja unele instituţii media, vă rugăm să respectaţi jurnaliştii!", le mai spune ActiveWatch manifestanţilor, în mesajul postat pe blog.activewatch.ro.

În plus, ONG-ul atrage atenţia asupra faptului că "astfel de comportamente aduc un deserviciu tuturor participanţilor la proteste, discreditând mesajul pe care aceştia încearcă să-l transmită public".

Jurnaliştii posturilor de ştiri Antena 3 şi B1 TV au fost agresaţi fizic şi verbal la protestele de aseară împotriva modificărilor aduse Codului Penal, care au avut loc în centrul Capitalei.

Câţiva participanţi la protest au lovit maşina Antenei 3 cu pumnii, au spart oglinzile, au scuipat şi au înjurat echipa de filmare, potrivit antena3.ro.

Postul B1 TV a relatat că purtătorul de cuvânt al Jandarmerie „i-a oferit" reporterului său care transmitea din Piaţa Victoriei „jigniri în loc de explicaţii".

În schimb, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus că reporterul B1Tv l-a hărţuit pe şeful Jandarmeriei (Mircea Olaru).

Mai multe detalii despre cele două incidente, în continuare.

Echipa Antena 3, agresată de manifestanţi

Pe imaginile Antena 3, post controlat de familia Voiculescu, se poate vedea cum din mulţimea de manifestanţi, câteva persoane i-au agresat pe jurnaliştii Antena 3 veniţi să relateze evenimentul. Filmarea o găsiţi AICI (pe site-ul antena3.ro).

Incidentele au avut loc pe Calea Victoriei după ce protestatarii au rupt cordonul jandarmilor şi au plecat spre Piaţa Victoriei.

Echipa B1 TV, agresată de jandarmi

Screen Shot 2013-12-16 at 4.30.19 PM

Purtătorul de cuvânt IJB: Reporterul B1Tv l-a hărţuit pe şeful Jandarmeriei

Jurnalista B1 TV prezentă în Piaţa Victoriei a dorit să îi pună câteva întrebări şefului Jandarmeriei, dar a fost jignită de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, în urma unui alt incident petrecut în timpul evenimentelor.

”Această situaţie a fost creată de reporterul B1TV. Nu pot să cred că o colegă de-a dumneavoastră a hărţuit un om, în condiţiile în care eu eram aici şi puteam sa-i dau toate răspunsurile de care avea nevoie. Acesta este rolul meu. Eu sunt plătit din bani publică să dau informaţii presei şi cetăţenilor prin intermediul dumneavoastră”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, la postul B1TV.

”Faptul că eşti pe spaţiul public şi eşti jurnalist nu înseamnă că ai dreptul să alergi un om pe spaţiul public”, a mai spus Enache.

Georgian Enache şi-a cerut scuze pentru comportamentul său într-o intervenţie telefonică, relatează postul de ştiri.

http://www.youtube.com/watch?v=7E1toX068ag

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    cand fugariti oamenii pe strazi si puneti intrebari imbecile, e firesc sa primiti raspunsul pe care-l meritati. Cat timp jurnalistii nu respecta oamenii si decizia lor de a nu comunica cu presa, nici oamenii n-au de ce sa respecte niste (pseudo)jurnalisti.
  • maria maria
    are dreptate jandarmul, unii jurnalisti sunt de-a dreptul agasanti, hartuiesc persoanele, ii urmaresc, le pun microfonul in fara, nerespectandu-le decizia de a nu acorda un interviu.
  • Maria Preda Maria Preda
    Nu esti in masura sa decizi tu cine si-o merita si cine nu. Ce s-a intamplat nu e normal si nu trebuie incurajat.
  • zacharia zacharia
    prietene, esti pe dinafara. Citeste materialul. Aia de la Antena 3 s-au zburlit ca au fost agresati de niste protestatari, nu a discutat nimeni de jandarmi. Si sunt de acord cu nadia nitov. cat de prost trebuie sa fi sa crezi ca reporterii aia tineri, care merg pe teren, sunt cei care manipuleaza? Cei de la B1 au avut un conflict cu jandarmeria. E drept insa ca reporterita aia a cam sarit calul. Daca vezi ca nu iti poate da omu un raspuns, ca e ...., ce rst are sa insisti si cu intrebari stupide pe langa pom?
  • vasilika vasilika
    Din cauza acestor tarani suntem catalogati tara de mana a 3-a si in afara...urat!
  • Eva Iacob Eva Iacob
    Acesti indivizi trebuie identificati si pedepsiti pentru ce au facut. jurnalistii aia nu au nicio vina.
  • nadia nitov nadia nitov
    @poweraxxel- scurt si la obiect! mie imi sta mintea cum manipuleaza aia de la antena 3! :( ma trec fiori de scarba! in acelasi timp amaratii care merg pe teren nu sunt platitii care manipuleaza. e de ajuns sa le intorci spatele, nu sa-i agresezi.
  • alexx alexx
    La protestele din ianuarie 2012, cei din piata Universitatii erau facuti "viermi" si "gloata inepta" de pseudojurnalistii basisti de labeunu' pt. ca strigau "Jos Basescu". Astazi, fix acelasi post tv manipulator si mincinos le ia apararea protestatarilor si urla ca jandarmii ii agreseaza. Cand jandarmii ii agresau si pe cei din ianuarie 2012, basistii erau fericiti ca jandarmeria isi face datoria. Deci, jandarmeria e buna cand se striga "Jos Basescu" si e rea cand se striga "Jos Ponta". A nu se confunda ecologismul cu ecobasismul!!!
  • poweraxxel poweraxxel
    putem merge toti romanii pentru "reeducare" la Antena 3 ...
    Dulgherul si tamplarul isi fac treaba fara a se juca cu mintile altora. Fara a maslui realitatile. Daca iti arata un lemn, pai lemn este frate. Nu ajungi sa "vezi" fier cand iti arata lemn ...
  • PETRUS PETRUS
    Agresorii de la protestele din Bucuresti trebuie sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor.
  • Andrei Andrei
    Sper ca au transmis corect, si anume ca protestatarii strigau jos Basescu, nu jos Ponta sau alte prostii.
  • cristina cristina
    Aia de la Antena 3 si-o cam merita !
  • ionut dragu ionut dragu
    Lucrez la un alt post de televiziune decat cele enuntate mai sus! Ca si mine si ca multi alti "colegi" din media, si alte persoane din alte domenii, si noi, jurnalistii, cameramanii, personalul tehnic, soferii, fie ca lucram pentru un post tv sau altul care va place sau nu, mergem la munca! Munca noastra este sa aducem imagini, interviuri etc. Altii poate sunteti dulgheri, tamplari! Fiecare cu ce a ales sa faca! Toti cei care fac astfel de gesturi huliganice la adresa oricarui alt om, intr-o tara civilizata, ar trebui sa fie inchisi pentru reeducare! Pentru "gusturile" fiecaruia s-a inventat selectorul la TV de unde poti schimba canalele! La fel si la Radio! Ce vina au niste oameni care pur si simplu sunt la munca! Asta ne este meseria! Indiferent ca lucram la Etno, KissTV, Antena, b1, protv, kanald. Poate si voi, postacii anonimi cu astfel de atitudine ar trebui sa mergeti putin la reeducare datorita mintii bolnave din dotare!
  • Alecu Alecu
    :)) chiar asa.. Antena3 era cu 15 camere anul trecut, pe 3 pensionari.. ce-i mai place sa manipuleze.. Amu.. ia d'aci
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Aia nu sunt jurnalisti. Va rugam nu faceti confuzii. Nu toate institutiile media fac jurnalism. Asa ca... foarte bine!

Trimite un comentariu

sus