Skip to main content

Victor Ponta: Am reţineri privind propunerea ca Rareş Bogdan să fie şeful TVR

 

Foto: antena3.ro
Victor Ponta, la Sinteza zilei. Foto: antena3.ro

Publicitate

Premierul Victor Ponta a spus, ieri seară la emisiunea Sinteza zilei (Antena 3), că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, potrivit antena3.ro.

Premierul a spus că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

"Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu", a spus Ponta, în emisiunea lui Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3.

Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ.

Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: "Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci".

Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: "Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist".

Ponta a spus că problema sa ţine de faptul că Televiziunea publică a fost anul trecut practic în pragul colapsului, iar în acest moment situaţia este "extrem de gravă".

"Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care s-au plătit nişte disponibilizări, s-au mai plătit nişte investiţii. Situaţia actuală este însă în continuare extrem de gravă", a mai spus Ponta.

El a precizat că TVR are un buget în jur de 150 de milioane de euro şi are audienţe mici.

"Preocuparea mea este dacă putem să facem din Televiziune publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale", a menţionat Ponta.

El a spus, în contrapartidă, că Radioul public este lider de piaţă şi a făcut profit.

"Deci contează foarte mult managementul", a subliniat Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că au existat unele discuţii informale pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

Antonescu a afirmat că mai rămâne un subiect în discuţie validarea propunerii PNL pentru şefia TVR la nivelul Parlamentului, în persoana lui Rareş Bogdan. El a menţionat că subiectul susţinerii lui Rareş Bogdan la şefia TVR a fost discutat între liderii USL.

"În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu printr-o vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă social-democraţii vor avea o nominalizare la şefia TVR. "Noi nu facem nicio nominalizare la TVR", a răspuns Ponta, după cum a relatat Mediafax.

Ulterior, el a fost întrebat dacă PSD nu îl va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR. "Nu, aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm", a mai spus Ponta. Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sabin Sabin
    Sigur se va găsi cineva competent sa conducă TVR
  • maria maria
    macar Voiculescu ar gasi solutia sa faca profit.
  • Maria Preda Maria Preda
    Adevarat, nu este cea mai buna propunere. Sunt sigura ca se va gasi cineva mai potrivit sa conduca institutia.
  • steaua fara nume steaua fara nume
    Cu un buget de 150 milioane euro, TVR ar trebui sa zbarnaie pe piata media. Un management privat ar fi cea mai buna solutie pentru aceasta institutie.
  • maria munteanu maria munteanu
    antonescu se crede voda prin loboda cum se zice ar fi bine daca i-ar consulta si pe partenerii sai ca asa este corect dar el cum este un misel si un venetic joaca urat de tot si asta il va costa mult de tot.
  • vasilika vasilika
    esti pe langa subiect...concentreaza-te pe articol si lasa-i pe ceilalti...
  • umberto umberto
    SA O LASAM PE CAMELUTZA :)))SI MOTANELUL DIN UMBRA :)))
  • ana ana
    Dar niste manageri buni sau niste profesionisti nu gasiti? tot jurnalisti partinitori situati de o parte sau alta a spectrului politic sa va tina partea?Ba il vreti in Parlament ba mare sef la TVR oare de ce ?nu mai gasiti alt "geniu"?
  • topeskany topeskany
    antonescu abereaza, asa cum ne-a obisnuit. are impresia ca e un om foarte capabil si foarte important care poate lua singur astfel de decizii. veste proasta, domnule antonescu, in ultima vreme ati dovedit ca nu detineti nici una din aceste calitati
  • vlad vlad
    antonescu ar trebuie sa discute si s aajunga la un numitor comun cu acesta decizie nu sa faca el asa din burta decizii nediscutate cu cei din alianta.
  • jiji jiji
    Dan Voiculescu ar fi cel mai bun sef la TVR.
  • Alecu Alecu
    credca ar trebui sa aiba retineri si Institutul National pentru Studierea Holocaustului si Comunitatea Evreilor... Aviz cunoscatorilor...
  • nevazatorul nevazatorul
    Normal ca are retineri. Daca erau propusi Dana Grecu, Mugur Ciuvica sau Mihai Gadea, nu mai avea nicio retinere ...

Trimite un comentariu

sus