Skip to main content

Wall Street Journal anunţă retragerea ProSiebenSat din România şi din Ungaria

 

01_ProSiebenSat1MediaAG

Publicitate

Compania germană ProSiebenSat.1 Media AG, care deţine în România Prima TV, Kiss TV şi câteva posturi radio, se retrage din ţara noastră şi din Ungaria, au declarat reprezentanţii companiei pentru Wall Street Journal, aceştia precizând ProSiebenSat.1 vrea să se concentreze pe afacerile din Germania, unde sunt mai multe oportunităţi de creştere.

În România, Prima TV a fost preluată de către omul de afaceri Cristi Burci, în timp ce Kiss TV, Kiss FM, Magic FM, One FM şi Magic FM au ajuns la grupul german Antenna Group, din Grecia.

Operaţiunile media din Ungaria, unde ProSiebenSat.1 Media AG deţinea posturile TV2, Pro4 şi Super TV2, au fost preluate de către managementul companiei.

Paginademedia.ro a anunţat cu câteva zile în urmă că Prima TV revine la primul proprietar, Cristi Burci, în prezent, proprietarul Adevărul Holding. Actele au fost semnate chiar joi, după cum a anunţat, în premieră, paginademedia.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Observ că niciun analist media nu a remarcat un aspect important: Kiss TV. Dacă e adevărat zvonul conform căruia grecii erau interesați de Prima, înseamnă că doreau să investească serios într-o televiziune generalistă sau de divertisment. Nu le-a ieșit socoteala cu Prima, dar au luat Kiss TV (probabil pe un gyros sau l-au primit bonus pe lângă posturile de radio). Kiss TV e o televiziune de 2 bani, dar e în lista must carry și e pe toate rețelele de cablu. Astfel că probabil ne-am putea aștepta la o nouă televiziune generalistă pe frecvența Kiss TV. Cum ar fi o bătălie între turcii de la Kanal D și grecii de la Antenna?
  • Andreea Andreea
    Invidia asta :-))) " sa faca curatenie...". Sa fie arsi pe rug ca au cheltuit banii incasati prin munca lor ;-) .acrii sint strugurii cand nu ajungi la ei :-)))
  • mirceA mirceA
    Incaseaza cei mai multi bani dintre radiouri insa si cheltuie cel mai mult. Astfel, cand trag linie, e cu minus de ani de zile.
    Poate grecii reusesc sa se bage in ei si sa faca curatenie.
  • Vasile Vasile
    Dar cu radioul din hisinau ce vor face? Se retrag si de acolo sau raman ??
  • Adi Adi
    Din pacate cam tot pe ce a pus mana Burci a-a transformat in scrum. Nu este altceva decat un combinator care are in spate niste securisti. Nu ii vad bine pe angajatii de la Prima care au salariile(asa cum e normal) pe cartea de munca!Numai Voiculescu si Burci mai practica drepturile de autor,adica fac profit pe spatele angajatilor care isi platesc singuri impozitele. De pensie nici nu mai pomenesc.
  • cristache cristache
    Chiar in acest articol scrie "grupul german Antenna Group"
  • andrei andrei
    @Mihai: Nu stiu situatia radiourilor lor pentru ca pana acum au avut totul la gramada cu PrimaTV, dar sa syi ca nu cred ca situatia e roz chiar daca sunt cei mai ascultati.... Asa si ProTV face audiente mari , dar are pierderi uriase
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Antenna Group din Grecia a fost de fiecare data.
  • Boggy Boggy
    Stau si ma intreb acum ce modificari vor aparea in structura programelor Prima TV si daca se va continua colaborarea cu Cronica care acum e la un post de radio ce nu mai face parte din acelasi grup. Ramane de vazut !

    Ca sa ii raspund lui Andrei.eu - Postul de televiziune Pro 7 nu a fost restrictionat de la retransmisia pe teritoriul Romaniei. De cand am cablu tv nu cred ca a existat o perioada in care sa nu am postul in grila. Il am in continuare in grila si singurul lucru pe care il regret e ca nu pot invata germana.
  • Mihai Mihai
    Separarea radioului de tv a fost facuta pt ca Prima avea pierderi mari si radiourile erau pe profit din cate stiu si nemtii nu vroiau sa le dea ieftin . Cred ca sont singurele radiouri pe profit de la noi
  • andrei.eu andrei.eu
    de parca s-ar fi simtit prezenta grupului ProSiebenSat.1 la sefia PRIMA TV, la ce emisiuni si filme slabute difuzeaza prima tv. La ce grafica oribila are Focus . Da' daca ar fi transformat Prima TV in PRO 7 ca in Germania era ceva. Filme,seriale,emisiuni, aia televiziune. Pacat ca nasparlii astia de la cablu au incetat retransmisia PRO 7 pe teritoriul Romaniei.
  • mirceA mirceA
    Cat sa mai suporte nemtii pierderile din Romania ?!
    Cred ca grecii au luat teapa si nu au stiut in ce se baga. O fi Kiss pe primul loc in audiente in Romania, dar e pe primul loc si la pierderi.
  • horicas horicas
    Antenna Group aia e germana, greceasca sau spaniola? Ca voi. pe rand, in articole, ati tot schimbat tara de provienenta a grupului media
  • Thor Thor
    Poate la grupul GREC Antenna Group. Deși oricum e corect de când nemții sunt stăpânii grecilor.

Trimite un comentariu

sus