Skip to main content

23 ianuarie. A fost prins "Guccifer", hackerul care a spart mail-ul şefului SRI

 

Screen Shot 2014-01-23 at 9.14.36 AM
Foto: Mediafax

Publicitate

INFRACŢIUNE INFORMATICĂ. Hackerul arădean "Guccifer" a fost adus la sediul DIICOT central, unde urmează să fie audiat în legătură cu acuzaţiile de infracţiuni informatice ce i se aduc, după ce ar fi spart conturile de mail şi Facebook ale mai multor vedete, dar şi căsuţa poştală electronică a şefului SRI, George Maior.
Marcel Lazăr Lehel, care folosea pseudonimele "Guccifer" şi "Micul fum", ar fi accesat conturile de e-mail şi de facebook ale unor persoane publice, printre care directorul SRI George Maior, Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller şi oficiali ai administraţiei Obama.


Hackerul "Guccifer" a fost adus la DIICOT, pentru audieri în dosarul de infracţiuni informatice


EVOLUŢIE. Anul 2014 va fi unul de referinţă pentru viitorul Internetului, iar evoluţiile care au loc vor schimba în mod fundamental viaţa de zi de zi a oamenilor, a afirmat ieri directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, într-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează CNBC.
Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu în aparenţă, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, maşini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanţă.
În privinţa confidenţialităţii datelor personale, participanţii la discuţii au apreciat că aceasta nu va putea fi protejată în proporţie de 100%, din cauza necesităţii ca autorităţile guvernamentale să investigheze activităţile ilegale.
Marissa Mayer, CEO Yahoo: 2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus